PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Ekinlere Merdane çeken var mı ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cem.ispir" data-source="post: 924494" data-attributes="member: 51874"><p><strong>Ynt: Ekinlere Merdane çeken var mı ?</strong></p><p></p><p>Benim bizim burada gozlemlediklerim, bu mevsimde pek kimse demir merdane cekmiyor, gereksinim duyanlar lastik tekerlekli merdane cekiyorlar. Ekim sonrasi merdane cekilmesi topragin nemini kaybetmesini engelledigi, tohum ile toprak arasinda temasi arttirdigi ve kesekli tarlalarda keseklerin ezilerek dagilmasi dolaysiyla keseklerin altinda kalip cikamayan tohumlarin cikisini kolaylastirmasi acisindan faydali. Bu mevsimde merdane yagisin duzensiz oldugu ve toprak uzerinde kay tabakasi olustugu durumlarda, sari kivrim denen durumu gozlemleyip ona gore yapiliyor. Sadece bir fikir olarak, demir disli merdane ile bu gibi yagisli bir senede sari kivrim gibi bir durum yok ise, yapilacak islemin faydasinin zararindan cok olacagini dusunmuyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cem.ispir, post: 924494, member: 51874"] [b]Ynt: Ekinlere Merdane çeken var mı ?[/b] Benim bizim burada gozlemlediklerim, bu mevsimde pek kimse demir merdane cekmiyor, gereksinim duyanlar lastik tekerlekli merdane cekiyorlar. Ekim sonrasi merdane cekilmesi topragin nemini kaybetmesini engelledigi, tohum ile toprak arasinda temasi arttirdigi ve kesekli tarlalarda keseklerin ezilerek dagilmasi dolaysiyla keseklerin altinda kalip cikamayan tohumlarin cikisini kolaylastirmasi acisindan faydali. Bu mevsimde merdane yagisin duzensiz oldugu ve toprak uzerinde kay tabakasi olustugu durumlarda, sari kivrim denen durumu gozlemleyip ona gore yapiliyor. Sadece bir fikir olarak, demir disli merdane ile bu gibi yagisli bir senede sari kivrim gibi bir durum yok ise, yapilacak islemin faydasinin zararindan cok olacagini dusunmuyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Ekinlere Merdane çeken var mı ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt