PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ekmek İsrafı 2013'te Yüzde 18 Azaldı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="cebrail68" data-source="post: 791259" data-attributes="member: 48562"><p>Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz yıl ocak ayında başlattığı Ekmek Israfını Önleme Kampanyası sonucu ekmek israfında yüzde 18lik azalma sağlandı. Kampanya sonucu günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı. Çöpe atılmaktan kurtarılan ekmeğin parasal karşılığı 300 milyon TL olurken, vatandaşlar 2,5 milyar TL tasarruf etti.</p><p></p><p>Ekmeğin Türk toplumunun temel besin maddesi olduğunu ve 2007de yılda 200 kilo kişi başı ekmek tüketimi ile dünyada en çok ekmek tüketen ülke olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdiğimizi söyleyen Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, Ekmekle ilgili bu kontrolsüz israfa dur demek gerekiyordu. Bu yüzden bakanlığımızın başlattığı kampanya çok önemliydi. Ambalaj Sanayicileri Derneğinin verilerine göre paketli ekmek tüketimi artarsa, çöpe giden ekmeğin yüzde 50 ' sini kurtarma şansımız var. Çünkü paketli ekmeği derin dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkün. Yemek istediğinizde ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz. dedi.</p><p></p><p>Israfın sadece ekmek olarak düşünülmemesini isteyen Özcan, Ekmek Israfını Önleme Kampanyası ile bir yılda 1,1 milyon ton buğday, 2,1 milyar metreküp su tasarrufu sağlandı. Böylece ülke ekonomimiz her alanda kazandı. Birleşmiş Milletler verilerine göre; dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybediyor. 900 milyon kişi her sabah açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Sadece bu rakamlar bile ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor. Israfı önlemek için öncelikle ihtiyacımız kadar almayı ve daha da önemlisi aldığımız ürünü doğru koşullarda saklamayı öğrenmeliyiz. ifadelerini kullandı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cebrail68, post: 791259, member: 48562"] Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz yıl ocak ayında başlattığı Ekmek Israfını Önleme Kampanyası sonucu ekmek israfında yüzde 18lik azalma sağlandı. Kampanya sonucu günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı. Çöpe atılmaktan kurtarılan ekmeğin parasal karşılığı 300 milyon TL olurken, vatandaşlar 2,5 milyar TL tasarruf etti. Ekmeğin Türk toplumunun temel besin maddesi olduğunu ve 2007de yılda 200 kilo kişi başı ekmek tüketimi ile dünyada en çok ekmek tüketen ülke olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdiğimizi söyleyen Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, Ekmekle ilgili bu kontrolsüz israfa dur demek gerekiyordu. Bu yüzden bakanlığımızın başlattığı kampanya çok önemliydi. Ambalaj Sanayicileri Derneğinin verilerine göre paketli ekmek tüketimi artarsa, çöpe giden ekmeğin yüzde 50 ' sini kurtarma şansımız var. Çünkü paketli ekmeği derin dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkün. Yemek istediğinizde ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz. dedi. Israfın sadece ekmek olarak düşünülmemesini isteyen Özcan, Ekmek Israfını Önleme Kampanyası ile bir yılda 1,1 milyon ton buğday, 2,1 milyar metreküp su tasarrufu sağlandı. Böylece ülke ekonomimiz her alanda kazandı. Birleşmiş Milletler verilerine göre; dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybediyor. 900 milyon kişi her sabah açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Sadece bu rakamlar bile ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor. Israfı önlemek için öncelikle ihtiyacımız kadar almayı ve daha da önemlisi aldığımız ürünü doğru koşullarda saklamayı öğrenmeliyiz. ifadelerini kullandı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ekmek İsrafı 2013'te Yüzde 18 Azaldı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt