PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Ekmeklik buğday üst Gübreleme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 633275" data-attributes="member: 26025"><p>İyi gunler</p><p>Buğdayda üst gübreleme ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. Yaptırmış oldugum toprak analizinde topraklarım. ph 7,87 hafif alkali , killi tınlı , kireç %25,4 ( yuksek -cok yuksek ) organik madde %0,95 kalsiyum oranı yuksek</p><p>Bolge : Mardin Kızıltepe</p><p>Ekim tarihi :7 kasım ( ikinci urun soyafasulyesi sonrası)</p><p>Sulu arazi ( yagmurlama ile sulama ) </p><p>Buğday tipi :Ekmeklik buğday Cemre </p><p>Ekim yöntemi serpe : 32 kg / da tohum</p><p>Taban gübresi: 28 kg/da DAP</p><p>Üst gubreyi iki seferde atmayı planlıyorum ocak sonu subat gibi 25-30 kg / dacivarı amanyum sulfat , mart gibide 20 kg /da amonyum nitrat mayıs gibide ( bugday sut zamanı) 5 kg/da üre protein gluten degerlerinin artırmak için </p><p>Ot ilacı, yaprak gubresi, süne, pas hastalıları için holder ile ilaçlama / gubreleme yapılıyor</p><p>Gubreleri yagmurlama suyuna karıstırarak veriyorum (gubre tankında) bolge bahar aylarında cok az yagıs alıyor sezonda toplam 4-5 defa yağmurlama sulama yapıyoruz. Tahmini hasat tarihi 10-15 haziran </p><p>Usteki bilgilere gore sizin ust gubre için tavsiyeniz ne olabilir</p><p>Tesekkurler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 633275, member: 26025"] İyi gunler Buğdayda üst gübreleme ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. Yaptırmış oldugum toprak analizinde topraklarım. ph 7,87 hafif alkali , killi tınlı , kireç %25,4 ( yuksek -cok yuksek ) organik madde %0,95 kalsiyum oranı yuksek Bolge : Mardin Kızıltepe Ekim tarihi :7 kasım ( ikinci urun soyafasulyesi sonrası) Sulu arazi ( yagmurlama ile sulama ) Buğday tipi :Ekmeklik buğday Cemre Ekim yöntemi serpe : 32 kg / da tohum Taban gübresi: 28 kg/da DAP Üst gubreyi iki seferde atmayı planlıyorum ocak sonu subat gibi 25-30 kg / dacivarı amanyum sulfat , mart gibide 20 kg /da amonyum nitrat mayıs gibide ( bugday sut zamanı) 5 kg/da üre protein gluten degerlerinin artırmak için Ot ilacı, yaprak gubresi, süne, pas hastalıları için holder ile ilaçlama / gubreleme yapılıyor Gubreleri yagmurlama suyuna karıstırarak veriyorum (gubre tankında) bolge bahar aylarında cok az yagıs alıyor sezonda toplam 4-5 defa yağmurlama sulama yapıyoruz. Tahmini hasat tarihi 10-15 haziran Usteki bilgilere gore sizin ust gubre için tavsiyeniz ne olabilir Tesekkurler [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Ekmeklik buğday üst Gübreleme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt