PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ekolojik üretim verimi düşürür mü?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 922199" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: Ekolojik üretim verimi düşürür mü?</strong></p><p></p><p>bizim ülkemizde her şey gibi bununda cılkını çıkartıyorlar</p><p>bir defasında pazarda kilosu 1 lira lan ve yanında kilosu 4 lira olan salatalık gördüm dedim bu niye pahalı onlar organik dedi</p><p>aynı tarladan toplamış gelmişsin düz ve bir boy olanları tezgahın önüne dizmişsin organik diye kakalamaya çalışıyorsun varmı organik üretici belgen dedim yok diyor zaten organik tarım yapıyorsan aynı zamanda organik olmayan sanırım konvansiyonel tarım deniliyor konvansiyonel tarım yapamazsın diye biliyorum</p><p>üstelik organik tarım yapılan arazi diğer tarım bölgeleriyle doğal yollarla ayrılmış olması gerekiyor ki rüzgarla ve başka yollarla ilaç gelmesin üzerine</p><p>bir diğer konu ise o düz salatalıkları görüntüsü güzel elmaları kapış kapış alan halkımız benim ilaç atmadığım elmaları kurtlu diye beğenmiyor</p><p>ben zeytinleere ilaç atmasam kurtlu siyah lekeli diye alan satan yok aynı şekilde siyah zeytinlerde siyah olarak üretmiyorum hafif kızıl bir tonda çıkıyor gidiyor tüccara tüccar kızıl diye az para verme derdinde ama boyayıp satıyor çünkü kimse renk ve görünüş olarak cazip olmayan ürünü almak istemiyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 922199, member: 55057"] [b]Ynt: Ekolojik üretim verimi düşürür mü?[/b] bizim ülkemizde her şey gibi bununda cılkını çıkartıyorlar bir defasında pazarda kilosu 1 lira lan ve yanında kilosu 4 lira olan salatalık gördüm dedim bu niye pahalı onlar organik dedi aynı tarladan toplamış gelmişsin düz ve bir boy olanları tezgahın önüne dizmişsin organik diye kakalamaya çalışıyorsun varmı organik üretici belgen dedim yok diyor zaten organik tarım yapıyorsan aynı zamanda organik olmayan sanırım konvansiyonel tarım deniliyor konvansiyonel tarım yapamazsın diye biliyorum üstelik organik tarım yapılan arazi diğer tarım bölgeleriyle doğal yollarla ayrılmış olması gerekiyor ki rüzgarla ve başka yollarla ilaç gelmesin üzerine bir diğer konu ise o düz salatalıkları görüntüsü güzel elmaları kapış kapış alan halkımız benim ilaç atmadığım elmaları kurtlu diye beğenmiyor ben zeytinleere ilaç atmasam kurtlu siyah lekeli diye alan satan yok aynı şekilde siyah zeytinlerde siyah olarak üretmiyorum hafif kızıl bir tonda çıkıyor gidiyor tüccara tüccar kızıl diye az para verme derdinde ama boyayıp satıyor çünkü kimse renk ve görünüş olarak cazip olmayan ürünü almak istemiyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ekolojik üretim verimi düşürür mü?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt