PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübreleri & Genel Tarifler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci54" data-source="post: 1032066" data-attributes="member: 248"><p><strong>Cevap: Ynt: En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübrleri & Genel Tarifler</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Merhaba sebazios, isminiz Yılmaz sanırım.</p><p></p><p> Ben Ali Kaya, Çukurova bölgesinde tarım yapmaktayım. Bu foruma ilk kurulduğu zamanlarda üye olmuştum. Tarım alanında bilgilenme konusunda çok faydalı bir forum. Sizin gibi bilgi sahibi kimseler de bilgilerini paylaşınca daha da faydalı oluyor. Bu yüzden size teşekkür ederim, paylaşımlarınız gerçekten çok güzel.</p><p></p><p> Ben Çukurova bölgesinde buğday, 1. ürün Mısır, 1. ve 2. ürün Pamuk, 1. ve 2. ürün Soya üreticiliği yapmaktayım.</p><p></p><p> Buğday üretimi konusunda çok donanımlı bir kişiliğe sahip olduğunuzu görüyorum. Ben de bir buğday üreticisi olarak bu konuda sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Kışın ve baharda yağış alan bir bölge olduğu için genelde buğdayı sulamıyoruz. Genel olarak 650 - 800 kg/dk arası verim alıyoruz. Buğday üretimi konusunu aşamalandıracak olursak genelde şu şekilde gerçekleştiriyoruz.</p><p></p><p> 1) Genel olarak buğday ekimini Kasım ayının ilk haftası yapıyorum. </p><p> a) Adana 99 cins tohumdan 25 kg/dk olacak şekilde ekiyorum. </p><p> b) Tabana TOROS 20-32-0-15 gübresinden 25 kg/dk olacak şekilde kullanıyorum. </p><p> </p><p> 2) Ocak ayının ortasında, kardeşlenmenin ilk yarısında, 1. üst gübre olarak İGSAŞ üre gübresinden 20 kg/dk olarak kullanıyorum. </p><p> </p><p> 3) Şubat ayının ortasında, kardeşlenmenin son yarısında, ot ilacı ve yaprak gübresi atıyorum. </p><p> a) Ot ilacı olarak BAYER Atlantis ve BAYER Buctril ikilisini birlikte kullanıyorum. </p><p> b) Yaprak gübresi olarak ASGEN firmasının Proliq-Combi adlı sıvı iz element yaprak gübresini kullanıyorum. İçeriği şöyle;</p><p> </p><p> Garanti Edilen İçerik (%W/W)</p><p> </p><p> Suda Çözünür Bakır (Cu) : 1,0</p><p> Suda Çözünür Demir (Fe) : 2,0</p><p> Suda Çözünür Mangan (Mn) : 1,5</p><p> Suda Çözünür Çinko (Zn) : 3,0</p><p> </p><p> 4) Mart ayının başında, sapa kalkma döneminde, 2. üst gübre olarak TOROS AN %33 gübresinden 30 kg/dk olarak kullanıyorum.</p><p> </p><p> 5) Mart ayının sonuna doğru, kılıf yardığı sırada 1. fungisit (septorya, pas, külleme) ilacını, organik gübresini ve 2. yaprak gübresini atıyorum.</p><p> a) Organik gübre olarak UCD AGRO firmasının Rootamin gübresini kullanıyorum. (Amino asit verme amaçlı)</p><p> b) Fungusit ilacı olarak BASF firmasının Duett Super ilacını kullanıyorum.</p><p> c) Yaprak gübresi olarak ASGEN firmasının Asgreen NPZn adlı yaprak gübresini kullanıyorum. İçeriği şöyle;</p><p></p><p> Garanti Edilen İçerik (%W/W)</p><p></p><p> Toplam Azot (N) : 5,0</p><p> Nitrat Azotu (N) : 5,0</p><p> Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) : 25,0</p><p> Suda Çözünür Çinko (Zn) : 5,0</p><p> pH : 1,1</p><p> </p><p> 6) Nisan ayının sonuna doğru, çiçeklenme sonunda, insektisit ilacını, 2. fungisit (septorya, pas, külleme) ilacını ve 3. yaprak gübresini atıyorum.</p><p> a) İnsektisit (yaprak biti, beyaz sinek) ilacı olarak ASTRANOVA firmasının Potegon ilacını kullanıyorum.</p><p> b) Fungusit ilacı olarak muadil ilaçlar tercih etmeye çalışıyorum. Örneğin ASTRANOVA firmasının Agno Power ilacı gibi.</p><p> c) Yaprak gübresi olarak ASGEN firmasının Inplant 15-5-30 + TE adlı yaprak gübresini kullanıyorum. İçeriği şöyle;</p><p></p><p> Garanti Edilen İçerik (%W/W)</p><p></p><p> Toplam Azot (N) : 15,0</p><p> Nitrat Azotu (N) : 9,0</p><p> Amonyum Azotu (N) : 1,5</p><p> Üre Azotu (N) : 4,5</p><p> Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) : 5,0</p><p> Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) : 30,0</p><p> Suda Çözünür Bor (B) : 0,02</p><p> Suda Çözünür Bakır (Cu) : 0,007</p><p> Tamamı EDTA ile Şelatlı Suda Çözünür Demir (Fe) : 0,05</p><p> Tamamı EDTA ile Şelatlı Suda Çözünür Mangan (Mn) : 0,02</p><p> Tamamı EDTA ile Şelatlı Suda Çözünür Çinko (Zn) : 0,01</p><p></p><p> 7) Mayıs sonunda da hasata başlıyoruz.</p><p></p><p> Başaklanmadan sonra attığım 3. yaprak gübresi sence boşamıdır. Çünkü senden yaptığım alıntıda "Başak çıkarttıktan sonra buğdaya yapraktan yapılacak en uygun besleme 'azot beslemesi'dir. Basak çıktıktan sonra diğer besin maddelerinin alımları çok ciddi şekilde düşüyor besleme yapsanız dahi çok büyük fayda sağlamaz." demişssin. Ziraat Müh. arkadaş ise Potasyum ağırlıklı yaprak gübresini dane oluşum döneminde vermemi söylüyor. Buna göre bu potasyum ağırlıklı yaprak gübresini 5. aşamada yani başak çıkartmadan önce 1. fungusit ilacını atarken mi yapmalıyım ? Bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim. Bir de eksikliğini gördüğün bir uygulama var mıdır sence? Yorumlarsan sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci54, post: 1032066, member: 248"] [b]Cevap: Ynt: En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübrleri & Genel Tarifler[/b] Merhaba sebazios, isminiz Yılmaz sanırım. Ben Ali Kaya, Çukurova bölgesinde tarım yapmaktayım. Bu foruma ilk kurulduğu zamanlarda üye olmuştum. Tarım alanında bilgilenme konusunda çok faydalı bir forum. Sizin gibi bilgi sahibi kimseler de bilgilerini paylaşınca daha da faydalı oluyor. Bu yüzden size teşekkür ederim, paylaşımlarınız gerçekten çok güzel. Ben Çukurova bölgesinde buğday, 1. ürün Mısır, 1. ve 2. ürün Pamuk, 1. ve 2. ürün Soya üreticiliği yapmaktayım. Buğday üretimi konusunda çok donanımlı bir kişiliğe sahip olduğunuzu görüyorum. Ben de bir buğday üreticisi olarak bu konuda sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Kışın ve baharda yağış alan bir bölge olduğu için genelde buğdayı sulamıyoruz. Genel olarak 650 - 800 kg/dk arası verim alıyoruz. Buğday üretimi konusunu aşamalandıracak olursak genelde şu şekilde gerçekleştiriyoruz. 1) Genel olarak buğday ekimini Kasım ayının ilk haftası yapıyorum. a) Adana 99 cins tohumdan 25 kg/dk olacak şekilde ekiyorum. b) Tabana TOROS 20-32-0-15 gübresinden 25 kg/dk olacak şekilde kullanıyorum. 2) Ocak ayının ortasında, kardeşlenmenin ilk yarısında, 1. üst gübre olarak İGSAŞ üre gübresinden 20 kg/dk olarak kullanıyorum. 3) Şubat ayının ortasında, kardeşlenmenin son yarısında, ot ilacı ve yaprak gübresi atıyorum. a) Ot ilacı olarak BAYER Atlantis ve BAYER Buctril ikilisini birlikte kullanıyorum. b) Yaprak gübresi olarak ASGEN firmasının Proliq-Combi adlı sıvı iz element yaprak gübresini kullanıyorum. İçeriği şöyle; Garanti Edilen İçerik (%W/W) Suda Çözünür Bakır (Cu) : 1,0 Suda Çözünür Demir (Fe) : 2,0 Suda Çözünür Mangan (Mn) : 1,5 Suda Çözünür Çinko (Zn) : 3,0 4) Mart ayının başında, sapa kalkma döneminde, 2. üst gübre olarak TOROS AN %33 gübresinden 30 kg/dk olarak kullanıyorum. 5) Mart ayının sonuna doğru, kılıf yardığı sırada 1. fungisit (septorya, pas, külleme) ilacını, organik gübresini ve 2. yaprak gübresini atıyorum. a) Organik gübre olarak UCD AGRO firmasının Rootamin gübresini kullanıyorum. (Amino asit verme amaçlı) b) Fungusit ilacı olarak BASF firmasının Duett Super ilacını kullanıyorum. c) Yaprak gübresi olarak ASGEN firmasının Asgreen NPZn adlı yaprak gübresini kullanıyorum. İçeriği şöyle; Garanti Edilen İçerik (%W/W) Toplam Azot (N) : 5,0 Nitrat Azotu (N) : 5,0 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) : 25,0 Suda Çözünür Çinko (Zn) : 5,0 pH : 1,1 6) Nisan ayının sonuna doğru, çiçeklenme sonunda, insektisit ilacını, 2. fungisit (septorya, pas, külleme) ilacını ve 3. yaprak gübresini atıyorum. a) İnsektisit (yaprak biti, beyaz sinek) ilacı olarak ASTRANOVA firmasının Potegon ilacını kullanıyorum. b) Fungusit ilacı olarak muadil ilaçlar tercih etmeye çalışıyorum. Örneğin ASTRANOVA firmasının Agno Power ilacı gibi. c) Yaprak gübresi olarak ASGEN firmasının Inplant 15-5-30 + TE adlı yaprak gübresini kullanıyorum. İçeriği şöyle; Garanti Edilen İçerik (%W/W) Toplam Azot (N) : 15,0 Nitrat Azotu (N) : 9,0 Amonyum Azotu (N) : 1,5 Üre Azotu (N) : 4,5 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) : 5,0 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) : 30,0 Suda Çözünür Bor (B) : 0,02 Suda Çözünür Bakır (Cu) : 0,007 Tamamı EDTA ile Şelatlı Suda Çözünür Demir (Fe) : 0,05 Tamamı EDTA ile Şelatlı Suda Çözünür Mangan (Mn) : 0,02 Tamamı EDTA ile Şelatlı Suda Çözünür Çinko (Zn) : 0,01 7) Mayıs sonunda da hasata başlıyoruz. Başaklanmadan sonra attığım 3. yaprak gübresi sence boşamıdır. Çünkü senden yaptığım alıntıda "Başak çıkarttıktan sonra buğdaya yapraktan yapılacak en uygun besleme 'azot beslemesi'dir. Basak çıktıktan sonra diğer besin maddelerinin alımları çok ciddi şekilde düşüyor besleme yapsanız dahi çok büyük fayda sağlamaz." demişssin. Ziraat Müh. arkadaş ise Potasyum ağırlıklı yaprak gübresini dane oluşum döneminde vermemi söylüyor. Buna göre bu potasyum ağırlıklı yaprak gübresini 5. aşamada yani başak çıkartmadan önce 1. fungusit ilacını atarken mi yapmalıyım ? Bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim. Bir de eksikliğini gördüğün bir uygulama var mıdır sence? Yorumlarsan sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübreleri & Genel Tarifler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt