PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübreleri & Genel Tarifler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mustafa Bey" data-source="post: 1313251" data-attributes="member: 82045"><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><a href="https://www.trakkulup.net/threads/bugdayda-iki-sefer-ure-uygulamasi-toplam-3-sefer-gubreleme.102040/post-1313249" target="_blank">#7</a></li> </ul><p>beş yıldır çiftçilik yapıyorum,önceleri babam ekip biçerdi. ortalama verim 275-300 kg arası olurdu bir yıl eker diğer yıl nadasa bırakırdı.tabana 15 kg dap mart ayı başıda atarsa 15 kg üre şayet gecikirse 20 kg 33 nitrat atardı bense ilk iki yıl babam gibi ekip biçtim. biraz araştırıp toprak analizi yaptırdım.tarlaların hepsinde organik made 1 in atında çinko yetersiz vs, bende afşin den1 ton leonardit alıp kendi imkanlarmla hümik asit yaptım,ekim öncesi dekara 5 litre gelecek vaziyette holderle uyguladım tabana 20 kg dap mart başı 13kg üre nisan ortası 15 kg amonyum sülfat verim ortalama 396 kg a çıktı geçen yıl da ekim kısmı aynı önceki yıl gibi 5 litre hümik asit içerisine de dekera 2 kg gelecek vaziyette çinko sülfat kattım. 20 şubat 15 kg üre attım, ot ilcı ile 300litre holdere 2kg üre 1.5 kg çinkosülfati,750 gr mangan.500gr demirsülfat.1,5 kg map.1,5 kg potasyum nitrat 1kg mağnezyum sülfat</p><p>2,litre deniz yosunu,2litre humik asit.500gr aminoasit,100gr sitrik asit. holderi yarıya kadar su doldurup , sitrikasit ,aminoasit,hümik asit ve diğer güreleri koydum.1 holder 15dekara denkgeldi 15 gün sonrada holderi yarıya kadar doldurup 100gr sitrik asit (ph 6 civarına düştü), 2 litre deniz yosunu,2litre hümik asit,500gr aminoasit 2 kg kalsyum nitrat, 2 kgmağnezyum nitrat , 2kg üre attım.dekar verimi ortalama 476 kg buğday cinsi önceki yıllarda da ekiz. bölgemizde ekiz ortalaması 350kg civarı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa Bey, post: 1313251, member: 82045"] [LIST] [*][URL='https://www.trakkulup.net/threads/bugdayda-iki-sefer-ure-uygulamasi-toplam-3-sefer-gubreleme.102040/post-1313249']#7[/URL] [/LIST] beş yıldır çiftçilik yapıyorum,önceleri babam ekip biçerdi. ortalama verim 275-300 kg arası olurdu bir yıl eker diğer yıl nadasa bırakırdı.tabana 15 kg dap mart ayı başıda atarsa 15 kg üre şayet gecikirse 20 kg 33 nitrat atardı bense ilk iki yıl babam gibi ekip biçtim. biraz araştırıp toprak analizi yaptırdım.tarlaların hepsinde organik made 1 in atında çinko yetersiz vs, bende afşin den1 ton leonardit alıp kendi imkanlarmla hümik asit yaptım,ekim öncesi dekara 5 litre gelecek vaziyette holderle uyguladım tabana 20 kg dap mart başı 13kg üre nisan ortası 15 kg amonyum sülfat verim ortalama 396 kg a çıktı geçen yıl da ekim kısmı aynı önceki yıl gibi 5 litre hümik asit içerisine de dekera 2 kg gelecek vaziyette çinko sülfat kattım. 20 şubat 15 kg üre attım, ot ilcı ile 300litre holdere 2kg üre 1.5 kg çinkosülfati,750 gr mangan.500gr demirsülfat.1,5 kg map.1,5 kg potasyum nitrat 1kg mağnezyum sülfat 2,litre deniz yosunu,2litre humik asit.500gr aminoasit,100gr sitrik asit. holderi yarıya kadar su doldurup , sitrikasit ,aminoasit,hümik asit ve diğer güreleri koydum.1 holder 15dekara denkgeldi 15 gün sonrada holderi yarıya kadar doldurup 100gr sitrik asit (ph 6 civarına düştü), 2 litre deniz yosunu,2litre hümik asit,500gr aminoasit 2 kg kalsyum nitrat, 2 kgmağnezyum nitrat , 2kg üre attım.dekar verimi ortalama 476 kg buğday cinsi önceki yıllarda da ekiz. bölgemizde ekiz ortalaması 350kg civarı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübreleri & Genel Tarifler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt