PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1278989" data-attributes="member: 77558"><p>Elimizde şuan ağırlığı yok Mahmut abi.Rotovatör ağır mazleme olduğu için taksak bile yine kaldırırdı. Ben 74.80de bile ani debriyajı bıraktığım zaman kaldırıyordum. Burda tabi 640ın suçu yok. Dün rotu kaynattık , bidaha çıkamaz [emoji3]. ( [MENTION=80552]OnurrrCa[/MENTION] )</p><p></p><p> Yanlız 2.cümlene katılmıyorum Mahmut abi. 2015 Ağustos ayında traktörü aldığımız zamanki düşüncemle şimdiki bir değil. Mazotu içiyor. Saatte tarla sürümde 8.5litre yaktığını gördüm. Ben diger büyük traktörle ortalama 8litre yakıyorum. Ve fiatın çektiğinin 2 katı çekiyor, 2 kat fazla alan işliyor haliyle yakıt 2 kat az oluyor. Rotovatörde saatte 9 litre yaktığını gördüm. Diğer traktörümüz aynı şartlarda saatte 7litre yakıyor. Yaktığınında hakkını veriyor , bilmem anlatanildim mi? 64hp traktör büyüğünden saatlik fazla yakıyor, sanırsın 100hp. </p><p></p><p>Çekiş sıfır. 3lü 11li pulluğu sağlıklı şekilde (25cm stabil) takviye 3de çekebiliyor. Takviye 3üde çoğu traktörden yavaş. 3.7km/1500devir hızı var. 2.8litre/1000m2 yakıtları gördüm arpa yeri sürerken. Pancar yeri neyim sürse 5-6 yakar heralde.</p><p></p><p> Ağır işte sağlamlık yok. Ileri-gerili işin çok oldu mu her yapışında senkromeçleri yiyor. Şuan 3 ve 4te senkromeç yok diyebilirim. Sanzıman , kovan arızalarını herkes biliyor zaten. Bizde 1 kere sanzıman bakıldı ama kovanlarsa ağır ise gelince cart curt ötüyor. Onunda dağılması yakın. Zamanında durduk yere hic zormaladan direksiyon pistonunu patlattı, 300liraya yapıldı paranın değerli olduğu vakit.</p><p></p><p> Konfor sıfır. Ayak koyacak yer yok. Ayağımın birini rot kontrol koluna birini aküye koyuyorum. 70-56 gibi omuz düşmanı. Kamyon direkyonu koymuşlar sanırsın , yere paralel. Ani manevra olmuyor. Vitesler geçişleri çok adi.</p><p></p><p></p><p>Frenler can alır , çok adi freni var. </p><p>Mazotun havasını almaktan bıktık. Mazot arazide az kaldığı zaman hafif sallandığında 1 saniye mazot almasın , sonra ne kadar mazot alırsa alsın stop ediyor. Köye yürüyerek git anahtar takımını al gel işin yoksa. Zaten küçük bi göz koymuşlar , çeki demirlerine anca yetiyor.(En azından ben yetersiz buluyorum)</p><p></p><p>İnsanı çiftçilikten soğutur bu traktör. Daha sayılacak kötü yönü çok. Tabiki 1978 model traktör , bunlar normal aslında. Ben bunları " evde avrat , tarlada fiat" felsefesiyle traktör alan fanatik fiatçılar için yazdım. Traktör iyi değil bunu çoğu kişi biliyor zaten , bende kabul ediyorum normal traktör fazladan iyi bir özelliği yok, nötr. Ama fiatçılar sindiremiyor , tarafsız yorum yapınca. Vay fiat çeker , vay fiat koklar , adı yeter vs vs...</p><p></p><p>SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1278989, member: 77558"] Elimizde şuan ağırlığı yok Mahmut abi.Rotovatör ağır mazleme olduğu için taksak bile yine kaldırırdı. Ben 74.80de bile ani debriyajı bıraktığım zaman kaldırıyordum. Burda tabi 640ın suçu yok. Dün rotu kaynattık , bidaha çıkamaz [emoji3]. ( [MENTION=80552]OnurrrCa[/MENTION] ) Yanlız 2.cümlene katılmıyorum Mahmut abi. 2015 Ağustos ayında traktörü aldığımız zamanki düşüncemle şimdiki bir değil. Mazotu içiyor. Saatte tarla sürümde 8.5litre yaktığını gördüm. Ben diger büyük traktörle ortalama 8litre yakıyorum. Ve fiatın çektiğinin 2 katı çekiyor, 2 kat fazla alan işliyor haliyle yakıt 2 kat az oluyor. Rotovatörde saatte 9 litre yaktığını gördüm. Diğer traktörümüz aynı şartlarda saatte 7litre yakıyor. Yaktığınında hakkını veriyor , bilmem anlatanildim mi? 64hp traktör büyüğünden saatlik fazla yakıyor, sanırsın 100hp. Çekiş sıfır. 3lü 11li pulluğu sağlıklı şekilde (25cm stabil) takviye 3de çekebiliyor. Takviye 3üde çoğu traktörden yavaş. 3.7km/1500devir hızı var. 2.8litre/1000m2 yakıtları gördüm arpa yeri sürerken. Pancar yeri neyim sürse 5-6 yakar heralde. Ağır işte sağlamlık yok. Ileri-gerili işin çok oldu mu her yapışında senkromeçleri yiyor. Şuan 3 ve 4te senkromeç yok diyebilirim. Sanzıman , kovan arızalarını herkes biliyor zaten. Bizde 1 kere sanzıman bakıldı ama kovanlarsa ağır ise gelince cart curt ötüyor. Onunda dağılması yakın. Zamanında durduk yere hic zormaladan direksiyon pistonunu patlattı, 300liraya yapıldı paranın değerli olduğu vakit. Konfor sıfır. Ayak koyacak yer yok. Ayağımın birini rot kontrol koluna birini aküye koyuyorum. 70-56 gibi omuz düşmanı. Kamyon direkyonu koymuşlar sanırsın , yere paralel. Ani manevra olmuyor. Vitesler geçişleri çok adi. Frenler can alır , çok adi freni var. Mazotun havasını almaktan bıktık. Mazot arazide az kaldığı zaman hafif sallandığında 1 saniye mazot almasın , sonra ne kadar mazot alırsa alsın stop ediyor. Köye yürüyerek git anahtar takımını al gel işin yoksa. Zaten küçük bi göz koymuşlar , çeki demirlerine anca yetiyor.(En azından ben yetersiz buluyorum) İnsanı çiftçilikten soğutur bu traktör. Daha sayılacak kötü yönü çok. Tabiki 1978 model traktör , bunlar normal aslında. Ben bunları " evde avrat , tarlada fiat" felsefesiyle traktör alan fanatik fiatçılar için yazdım. Traktör iyi değil bunu çoğu kişi biliyor zaten , bende kabul ediyorum normal traktör fazladan iyi bir özelliği yok, nötr. Ama fiatçılar sindiremiyor , tarafsız yorum yapınca. Vay fiat çeker , vay fiat koklar , adı yeter vs vs... SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt