PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="The_Hoca" data-source="post: 1359607" data-attributes="member: 76199"><p>[URL unfurl="true"]https://www.trakkulup.net/threads/enter-654-supurge-ekimi-05-05-2012.48805/[/URL]</p><p>[URL unfurl="true"]https://www.trakkulup.net/threads/enter-654-supurge-hasatinda-son-noktayida-koyduk-2012.50622/[/URL]</p><p> İlgili konularda paylaşımlar mevcuttur.</p><p>Güzden sürülmüş tarlaya Nisan 15 gibi tiller çekeriz, Nisan 25 gibi 2 kat tırmık atarız, 15-20 kg 20.20 veya 15.15.15 taban gübresi atarız.</p><p>Havalı mibzerle 70 cm * 10 cm sıra arası olacak şekilde ekim yaparız, pancar mibzeri de olur 45 cm * 15 cm sıra arası daha fazla bitki olur, şanzımanlı buğday mibzeriyle de olur , fırfırla saçma olarak ekilip araya çapa sabanı çekerek te gerekli seyreklik sağlanabiliyor.</p><p> Pancar sıklığında genelde sapları yeterince kalınlaşabiliyor. Taban arazi ise daha da sık olabilir.</p><p> Tohum yatağı iyi hazırlanmışsa sulamak genelde istemez. Bizim bölgemiz genelde nemlidir ama sizde de rahat yetişebilir bir bitkidir. Tahmini olum zamanı 110 gün civarı olabilir. Geç ekim yaparsak Haziran başı gibi Eylül ortaları hasat edilebilir ama kurutması sorun oluyor , havalar yağışlı olabiliyor.</p><p> Havalı mibzerle ekim yaptıktan sonra sıraları çiğneriz , 1 ay sonra tarlaya tırmık çekeriz , toprağın çatlamasını önler , tırmığın sıraya gelen dişleri olursa sökeriz.</p><p> Hasat döneminde zıpkalı makine ile biçilir , tarlada tarlada 3-4 gün kurutulur , yaprakları soyulur , çırpma makinesinde tohumu çırpılır.</p><p>Tarlada kurutma imkanı yoksa depoya getirilip depoda yaprakları soyulur , çırpma makinesinde tohumu çırpılır.</p><p>İşin zor kısmı ; hava yağmurlu olursa yığında kalan süpürge rengi kararıyor , fiyatı düşüyor, kükürtleme işlemine tutmak gerekiyor.</p><p>Piyasa koşullarının ters gittiği çok zamanlarda oldu , 3 TL/kg dan 1 TL/kg fiyatlar geriledi. Tarladaki süpürge bırak kendini amorti etmeyi işçilik maliyetlerinin altında kaldı.</p><p>Ekim alanları bu yüzden daralmıştır. İşçiyle olan bir üründür.</p><p> Kuru ürün olduğundan depoda bir kaç yıl bekletip satanda oluyor, harmanda fiyatların iyi olup sonradan düştüğü veya çıktığı da olabiliyor.</p><p>Köylerde genelde 5-10 dekar arası ekiliyor fazlasıyla uğraşmak için işçi tutmak gerekiyor.İşçi de genelde fındık toplamada olduğundan bulunmaz.</p><p>Farklı sorularınız varsa özelden cevaplarız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The_Hoca, post: 1359607, member: 76199"] [URL unfurl="true"]https://www.trakkulup.net/threads/enter-654-supurge-ekimi-05-05-2012.48805/[/URL] [URL unfurl="true"]https://www.trakkulup.net/threads/enter-654-supurge-hasatinda-son-noktayida-koyduk-2012.50622/[/URL] İlgili konularda paylaşımlar mevcuttur. Güzden sürülmüş tarlaya Nisan 15 gibi tiller çekeriz, Nisan 25 gibi 2 kat tırmık atarız, 15-20 kg 20.20 veya 15.15.15 taban gübresi atarız. Havalı mibzerle 70 cm * 10 cm sıra arası olacak şekilde ekim yaparız, pancar mibzeri de olur 45 cm * 15 cm sıra arası daha fazla bitki olur, şanzımanlı buğday mibzeriyle de olur , fırfırla saçma olarak ekilip araya çapa sabanı çekerek te gerekli seyreklik sağlanabiliyor. Pancar sıklığında genelde sapları yeterince kalınlaşabiliyor. Taban arazi ise daha da sık olabilir. Tohum yatağı iyi hazırlanmışsa sulamak genelde istemez. Bizim bölgemiz genelde nemlidir ama sizde de rahat yetişebilir bir bitkidir. Tahmini olum zamanı 110 gün civarı olabilir. Geç ekim yaparsak Haziran başı gibi Eylül ortaları hasat edilebilir ama kurutması sorun oluyor , havalar yağışlı olabiliyor. Havalı mibzerle ekim yaptıktan sonra sıraları çiğneriz , 1 ay sonra tarlaya tırmık çekeriz , toprağın çatlamasını önler , tırmığın sıraya gelen dişleri olursa sökeriz. Hasat döneminde zıpkalı makine ile biçilir , tarlada tarlada 3-4 gün kurutulur , yaprakları soyulur , çırpma makinesinde tohumu çırpılır. Tarlada kurutma imkanı yoksa depoya getirilip depoda yaprakları soyulur , çırpma makinesinde tohumu çırpılır. İşin zor kısmı ; hava yağmurlu olursa yığında kalan süpürge rengi kararıyor , fiyatı düşüyor, kükürtleme işlemine tutmak gerekiyor. Piyasa koşullarının ters gittiği çok zamanlarda oldu , 3 TL/kg dan 1 TL/kg fiyatlar geriledi. Tarladaki süpürge bırak kendini amorti etmeyi işçilik maliyetlerinin altında kaldı. Ekim alanları bu yüzden daralmıştır. İşçiyle olan bir üründür. Kuru ürün olduğundan depoda bir kaç yıl bekletip satanda oluyor, harmanda fiyatların iyi olup sonradan düştüğü veya çıktığı da olabiliyor. Köylerde genelde 5-10 dekar arası ekiliyor fazlasıyla uğraşmak için işçi tutmak gerekiyor.İşçi de genelde fındık toplamada olduğundan bulunmaz. Farklı sorularınız varsa özelden cevaplarız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt