PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1372559" data-attributes="member: 77558"><p>Bugün patlatma ile yonca nasıl sökülür diye bir çalışma yaptık. Amcamın evin arkasındaki 4 dekarlık yonca hem aşırı seyrekleştiği için hem de en yakın kuyudaki suyun bitmesi nedeniyle yaz sonu emekliye ayrıldı. Hatta çerezlik ayçiçeğini kurutmak için 1000m²yi geçkin çadırı buraya sermiştik. Bu tarlayı 1 hafta içinde suyun geri gelmesiyle amcam yağmurlama ile suladı.</p><p></p><p>Ekim vaktinin geçmesi nedeniylede biraz ağır tavlı olsada hemen işlemeye başladık. Genel olarak 30cm civarında derine geçebildi. 640'ın tesviye küreği performansından memnun değildim. Kafasına göre kaldırırdı. Birde 70-56'ya takalım dedim. Oda aynı derinliğe geçirebildi. Aslında komşum aynı ekipmanı traktöründe destek pistonu olduğundan mı dır bilmiyorum,her koşulda köküne kadar işlettirebiliyor. Yeri geldiğinde 50-60cm'e kadar battığında 640 çekemiyordu. 70 daha sıkıntısız çekiyordu aynı yerlerde. Ufak bir çekiş farkı var.</p><p></p><p>1.geçişte pek bişe anlamadık. Birde tersine çektik. 1.'de derine geçmediği için patlatmanın gittiği izin 10cm sağını-solunu anca gevşetiyordu. O yüzden mecburen 90cm aralarla gittik. 2.sefer tersine çekerken hem derine geçti, hem ham yer kalmadı. Ama tarla patates tarlası gibi oldu. Bence patlatma 2'li olmalı, ona göre traktör takılmalı. 90cm'e bir gitmek zorunda kalınca, traktör patlattığını tekrar sıkıştırıyor zaten. 2'li olursa ve artık çift etkili piston mu deriz, destek pistonlu traktör mü deriz; istenilen derinliğe kadar indirebilecek traktör şart. Patates tarlası gibi olması, rotovatör çekerken sıkıntı oldu. Motor aşağı kaydığında tekrar sıraya girmek lazım oluyordu. Eğer rotovatör L tip bıçaklı olmasaydı o aralar kapanmazdı bile. </p><p></p><p>Bu demo bir çalışma oldu. Ben yonca yerlerini dikey işleme yapan ekipmanların süremeyeceğini düşünürdüm. Toprak canlılığını öldürmesi , organik atıkların verimli olarak parçalanmasına uygun şart sağlamaması , yavaş olması , yakıt tüketimi, nem kaybettirmesi ve tesviye nedeniyle tiksindiğim ekipman pulluğu zorunluluk dahilinde sadece yonca bozumunda kullanılabilir algım vardı. Artık dönerli pulluklar bile bende bitmiştir. Zaten derslerdede görüyoruz, eğer ekonomik zarar veren ve saplarla kışı toprakta geçiren patojeni ilk yıl fungusitle engellemezsek (veya ilacı bulunmayan hastalıkları) o zaman kültürel mücadele olarak pulluk ve arası uzatılmış münavebe uygulamamız gerek istisna olarak. Bu durum dışında pulluksuz tarıma mantık olarak tamamen geçtim. </p><p></p><p>2'li patlatma veya ağır tip çizel olsa tadından yenmez gibi.</p><p></p><p>Rotovatör çekerken şarj bittiği için resim çekemedim. Şunuda ekleyeyim, 2018'deki denememde pulluk kullanmadan,dik bıçaklı yatay rotovatör ile en küçük viteste 3 defa geçmede yonca yerini ekime hazırlayabilmiştim. Toplamda bana 6litreye kadar yakıta mâl olmuştu o şartlarda. Pulluk + rotovatör geçmekte o şartlar için hemen hemen aynı yakıta tekabül ediyordu. </p><p></p><p>Demo şartlarında bile 1.5-2 litre kâr vaziyeti çıkardım. </p><p></p><p>[ATTACH=full]55081[/ATTACH][ATTACH=full]55082[/ATTACH][ATTACH=full]55083[/ATTACH][ATTACH=full]55084[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1372559, member: 77558"] Bugün patlatma ile yonca nasıl sökülür diye bir çalışma yaptık. Amcamın evin arkasındaki 4 dekarlık yonca hem aşırı seyrekleştiği için hem de en yakın kuyudaki suyun bitmesi nedeniyle yaz sonu emekliye ayrıldı. Hatta çerezlik ayçiçeğini kurutmak için 1000m²yi geçkin çadırı buraya sermiştik. Bu tarlayı 1 hafta içinde suyun geri gelmesiyle amcam yağmurlama ile suladı. Ekim vaktinin geçmesi nedeniylede biraz ağır tavlı olsada hemen işlemeye başladık. Genel olarak 30cm civarında derine geçebildi. 640'ın tesviye küreği performansından memnun değildim. Kafasına göre kaldırırdı. Birde 70-56'ya takalım dedim. Oda aynı derinliğe geçirebildi. Aslında komşum aynı ekipmanı traktöründe destek pistonu olduğundan mı dır bilmiyorum,her koşulda köküne kadar işlettirebiliyor. Yeri geldiğinde 50-60cm'e kadar battığında 640 çekemiyordu. 70 daha sıkıntısız çekiyordu aynı yerlerde. Ufak bir çekiş farkı var. 1.geçişte pek bişe anlamadık. Birde tersine çektik. 1.'de derine geçmediği için patlatmanın gittiği izin 10cm sağını-solunu anca gevşetiyordu. O yüzden mecburen 90cm aralarla gittik. 2.sefer tersine çekerken hem derine geçti, hem ham yer kalmadı. Ama tarla patates tarlası gibi oldu. Bence patlatma 2'li olmalı, ona göre traktör takılmalı. 90cm'e bir gitmek zorunda kalınca, traktör patlattığını tekrar sıkıştırıyor zaten. 2'li olursa ve artık çift etkili piston mu deriz, destek pistonlu traktör mü deriz; istenilen derinliğe kadar indirebilecek traktör şart. Patates tarlası gibi olması, rotovatör çekerken sıkıntı oldu. Motor aşağı kaydığında tekrar sıraya girmek lazım oluyordu. Eğer rotovatör L tip bıçaklı olmasaydı o aralar kapanmazdı bile. Bu demo bir çalışma oldu. Ben yonca yerlerini dikey işleme yapan ekipmanların süremeyeceğini düşünürdüm. Toprak canlılığını öldürmesi , organik atıkların verimli olarak parçalanmasına uygun şart sağlamaması , yavaş olması , yakıt tüketimi, nem kaybettirmesi ve tesviye nedeniyle tiksindiğim ekipman pulluğu zorunluluk dahilinde sadece yonca bozumunda kullanılabilir algım vardı. Artık dönerli pulluklar bile bende bitmiştir. Zaten derslerdede görüyoruz, eğer ekonomik zarar veren ve saplarla kışı toprakta geçiren patojeni ilk yıl fungusitle engellemezsek (veya ilacı bulunmayan hastalıkları) o zaman kültürel mücadele olarak pulluk ve arası uzatılmış münavebe uygulamamız gerek istisna olarak. Bu durum dışında pulluksuz tarıma mantık olarak tamamen geçtim. 2'li patlatma veya ağır tip çizel olsa tadından yenmez gibi. Rotovatör çekerken şarj bittiği için resim çekemedim. Şunuda ekleyeyim, 2018'deki denememde pulluk kullanmadan,dik bıçaklı yatay rotovatör ile en küçük viteste 3 defa geçmede yonca yerini ekime hazırlayabilmiştim. Toplamda bana 6litreye kadar yakıta mâl olmuştu o şartlarda. Pulluk + rotovatör geçmekte o şartlar için hemen hemen aynı yakıta tekabül ediyordu. Demo şartlarında bile 1.5-2 litre kâr vaziyeti çıkardım. [ATTACH=full]55081[/ATTACH][ATTACH=full]55082[/ATTACH][ATTACH=full]55083[/ATTACH][ATTACH=full]55084[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt