PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Entansif koyun yetiştiriciliği -Irk Seçimi- Dikkat edilmesi gereken hususlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ilhan_mkp" data-source="post: 1182668" data-attributes="member: 74001"><p>usta yapmaya çalıştığını anlıyorum ama kalaba koyun ile üç dönem ayrı kuzu almaya uğraşmaya gerek yok zaten kasım be mart aylarına denk gelen iki kuzulama dönemi olur genelde buda senin ihtiyacını karşılar.</p><p>günlük iki saatliğine bile gezintilik kadar meraya çıkartmanız bile sağlık sorunlarının önüne geçicektir.</p><p>o kadar handikap saydım aşılamaz şeyler değil koyunculuk büyük baş besinine göre daha az maddi risk içerir en kötü olasılık iş başa düştü diyip meraya çıkarsınız sıkışıklık durumunda paraya hızlı çevrilir.</p><p>sadece koyunun doğasına aykırı beslemeye kalkmayın zarar etmessiniz.</p><p>mevsimsel koça gelme ve hareket etme bu ikisini yabana atmassanız kuzu sağlıklı kuzu sayınız artar evde yiyecekler ve meraya gezintilik çıkacaklar tek elden iyibir merinos sürüsü alırsanız yüz koyun evde bakım artı keyfi gezinti ile 130 ila 140 kuzuya çok rahat çıkar merada 120 kuzu verirler.</p><p>koyunları kendinize uyarlamak zordur biraz siz onların sisteme uymak için fedekarlık yaparsanız o zaman para kazandırırlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ilhan_mkp, post: 1182668, member: 74001"] usta yapmaya çalıştığını anlıyorum ama kalaba koyun ile üç dönem ayrı kuzu almaya uğraşmaya gerek yok zaten kasım be mart aylarına denk gelen iki kuzulama dönemi olur genelde buda senin ihtiyacını karşılar. günlük iki saatliğine bile gezintilik kadar meraya çıkartmanız bile sağlık sorunlarının önüne geçicektir. o kadar handikap saydım aşılamaz şeyler değil koyunculuk büyük baş besinine göre daha az maddi risk içerir en kötü olasılık iş başa düştü diyip meraya çıkarsınız sıkışıklık durumunda paraya hızlı çevrilir. sadece koyunun doğasına aykırı beslemeye kalkmayın zarar etmessiniz. mevsimsel koça gelme ve hareket etme bu ikisini yabana atmassanız kuzu sağlıklı kuzu sayınız artar evde yiyecekler ve meraya gezintilik çıkacaklar tek elden iyibir merinos sürüsü alırsanız yüz koyun evde bakım artı keyfi gezinti ile 130 ila 140 kuzuya çok rahat çıkar merada 120 kuzu verirler. koyunları kendinize uyarlamak zordur biraz siz onların sisteme uymak için fedekarlık yaparsanız o zaman para kazandırırlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Entansif koyun yetiştiriciliği -Irk Seçimi- Dikkat edilmesi gereken hususlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt