PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="7681" data-source="post: 456226" data-attributes="member: 27738"><p><strong>Ynt: Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Kardeşim, bizim köyümüzde de o şekilde açık sistemde inek bakmaya uğraşan bir arkadaşımız var. Yorumumu arkadaşımızın bu işletmesindeki gözlemlerime göre yaptım. Sağlır inek kısır olanlara benzemiyor,bu holsteinler de zaten hastalanmak için maazeret arıyor. Trakyalısın, bizim buranın kışını bilirsin,genellikli tipi şeklindedir. Termometre -26 dereceyi gösterdiği zaman hissedilen sıcaklık onun çok çok altında olacaktır... Ben askerliğim döneminde Erzincan da da bulundum. Ülkemizin en soğuk ikliminin bulunduğu bölgelerden biridir. Ama biz orada hiç üşümezdik. Demek istediğim bizim bölgemizde -26 derecede bizim bakmış olduğumuz bu holstein cinsi süt ineklerini açık beside bakmaya kalkarsak,bırak süt artışını sağ salim kışı geçirsinler diye dua edersin. Tipi şeklindeki bir kar yağışı esnasında ufacık dediğin deliklerden içeriye ne kadar çok kar geldiğini bir bilsen. Bazen o şekilde kiremit aralırından giren karlar nenediyle, arada ineklerin ürezlerindeki karları süpürmek zorunda kalıyoruz,çünkü inekler bile kardan adam gibi oluyor... Buzağıları dışarıda bakmak kolay,doğduğundan itibaren konulabilecekleri kulübeler var... Ülkemizde 7 bölge var,belki daha da fazla değişik iklim. Her bölge için aynı hayvan cinsini ve aynı bakım şeklini uyguladığımızda hep aynı verimlilikle karşılaşacağız diye bir araştırma sonucu varmı? veya böyle bir araştırma yapılmışmı? Benim yazdıklarım bölgemiz için ve süt ineği için geçerli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="7681, post: 456226, member: 27738"] [b]Ynt: Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı[/b] Kardeşim, bizim köyümüzde de o şekilde açık sistemde inek bakmaya uğraşan bir arkadaşımız var. Yorumumu arkadaşımızın bu işletmesindeki gözlemlerime göre yaptım. Sağlır inek kısır olanlara benzemiyor,bu holsteinler de zaten hastalanmak için maazeret arıyor. Trakyalısın, bizim buranın kışını bilirsin,genellikli tipi şeklindedir. Termometre -26 dereceyi gösterdiği zaman hissedilen sıcaklık onun çok çok altında olacaktır... Ben askerliğim döneminde Erzincan da da bulundum. Ülkemizin en soğuk ikliminin bulunduğu bölgelerden biridir. Ama biz orada hiç üşümezdik. Demek istediğim bizim bölgemizde -26 derecede bizim bakmış olduğumuz bu holstein cinsi süt ineklerini açık beside bakmaya kalkarsak,bırak süt artışını sağ salim kışı geçirsinler diye dua edersin. Tipi şeklindeki bir kar yağışı esnasında ufacık dediğin deliklerden içeriye ne kadar çok kar geldiğini bir bilsen. Bazen o şekilde kiremit aralırından giren karlar nenediyle, arada ineklerin ürezlerindeki karları süpürmek zorunda kalıyoruz,çünkü inekler bile kardan adam gibi oluyor... Buzağıları dışarıda bakmak kolay,doğduğundan itibaren konulabilecekleri kulübeler var... Ülkemizde 7 bölge var,belki daha da fazla değişik iklim. Her bölge için aynı hayvan cinsini ve aynı bakım şeklini uyguladığımızda hep aynı verimlilikle karşılaşacağız diye bir araştırma sonucu varmı? veya böyle bir araştırma yapılmışmı? Benim yazdıklarım bölgemiz için ve süt ineği için geçerli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt