PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 495894" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı</strong></p><p></p><p><strong> Arkadaşlar bölgemiz olarak bizde tamamen açık sistem süt sığırcılığı ve büyükbaş besiciliği yapıyoruz ,şu kanıyı kafamızdan atalım 'soğuk hayvana zarar verir' aksine şöyle olmalı 'hayvan doğal koşullarda soğuğa adepte olursa daha sağlıklı olur' Ben bu yıl şunu gördüm -20 derecenin altında süt ineklerinde süt veriminde artış oldu sebebide hayvanlar soğuktan dolayı daha az hareket ettikleri için,bu işli yıllardırbu şekilde yapıyoruz ben dışarda soğuktan etkilenip ciğer hastalığı olan hayvan görmedim,ama aşırı soğuklarda hayvanlarınn kaba yemini artırmak lazım aynı şekilde yemkatkı maddeside kullanmak lazım</strong></p><p></p><p> Arkadaşım düşüncelerinde kendince haklı olabilirsin ama bir düşün bende süt inekciliği yapıyorum soğuk havalarda süt kayıbım olsa mutlaka kapalı sisteme geçerim açık besiciliğin tek sıkıntısı üzeri açık olduğu için yağmur,çamur,kardan zeminde sıkıntı oluyor ama kış için ineklerin üzeri kapalı olsa ayağmur,çamur için avantajlı olur,bende işletmenin inekler için olan bölümünün üzerini kapatmayı düşünüyorum ama zemin sıkıntısı yüzünden düz alan olduğu için yağmur,kar sularının gitmesi zor oluyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 495894, member: 17222"] [b]Ynt: Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı[/b] [b] Arkadaşlar bölgemiz olarak bizde tamamen açık sistem süt sığırcılığı ve büyükbaş besiciliği yapıyoruz ,şu kanıyı kafamızdan atalım 'soğuk hayvana zarar verir' aksine şöyle olmalı 'hayvan doğal koşullarda soğuğa adepte olursa daha sağlıklı olur' Ben bu yıl şunu gördüm -20 derecenin altında süt ineklerinde süt veriminde artış oldu sebebide hayvanlar soğuktan dolayı daha az hareket ettikleri için,bu işli yıllardırbu şekilde yapıyoruz ben dışarda soğuktan etkilenip ciğer hastalığı olan hayvan görmedim,ama aşırı soğuklarda hayvanlarınn kaba yemini artırmak lazım aynı şekilde yemkatkı maddeside kullanmak lazım[/b] Arkadaşım düşüncelerinde kendince haklı olabilirsin ama bir düşün bende süt inekciliği yapıyorum soğuk havalarda süt kayıbım olsa mutlaka kapalı sisteme geçerim açık besiciliğin tek sıkıntısı üzeri açık olduğu için yağmur,çamur,kardan zeminde sıkıntı oluyor ama kış için ineklerin üzeri kapalı olsa ayağmur,çamur için avantajlı olur,bende işletmenin inekler için olan bölümünün üzerini kapatmayı düşünüyorum ama zemin sıkıntısı yüzünden düz alan olduğu için yağmur,kar sularının gitmesi zor oluyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Ereğli'de -26 derecede açık besi hayvancılığı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt