PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Erkunt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
ERKUNTUN 1LİTRE YAKMA OLAYINA NASIL BAKIYORSUNUZ???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 325393" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: ERKUNTUN 1LİTRE YAKMA OLAYINA NASIL BAKIYORSUNUZ???</strong></p><p></p><p>arkadaşlar bu yakma olayı bildiginiz üzere toprak yapısına ve tarlanın egimine göre değişir her bölgede.. </p><p>ve ikinci unsursa şöförü....</p><p>bunun dışında erkunt muadillerinden az yakıyor ben kullandım.. çevremizde daha az yakan bir marka yoktu pullukta..</p><p></p><p>pancar yerleri en sert ve derim sürüm yapılan yerlerdir bizim burada Diger markaların hiç biri 3 litrenin altına düşmez hatta 4-5 litre yakan markalarda var..Ve cogu tekçeker traktörler sökemez pancar yerlerini hazırlayamazlar tavını beklerler... erkunt servet 4lü 14inçpullukla tam derinlikte 3H ile 2litre civarı yaktı.. normal diger tarlalarda se 1.5litreyi geçmiyor yine aynı şekilde müadilleri 2-3 litre civarı yakıyor.. hatta yerine göre 1.2 ye kadar düşüyor ki topragımız agır kepur topraktır.. ve asla yüzeysel sürüm yapmayız.. en az 30-50cm derinliginde toprak pullugun üzerinden dökülecek şekilde sürüm yaparız videolarım mevcut forumda... </p><p></p><p>önceliklte traktör açılmamış sa cevrenizde 50-100 saatteki traktörler bu degerlerden fazla yakar..</p><p>artı şöför çok önemli 14-15 gazı kesinlikle geçmeden sürüm yapılmalı.. zaten fazla gaz vermenin hiç bir anlamı yok bu aralıkta hatta rölantide bile pullugu çekiyor....</p><p> </p><p>ve tarlayı sürüş şekli dönüşler tarlanın şeklide etkiler yakılan yakıtı.. muadili yerli markalardan her şartta az yakıyor bunu ben gözlemledim..</p><p></p><p>ama siz kullanmayı bilmesseniz hidrolik ayarı yapmazsanız.. diger markalar gibi 16-18 gaz verirseniz tabiki yakıtı artacaktır..</p><p></p><p>buradaki tartışma konusunu zaten erkunt çözüyor reklamlarında diyor inanmayan varsa gidip yerinde kendimiz test edelim gösterelim diye..</p><p></p><p>erkunt kullanıcı seçen bir traktördür kullanmayı ve huyunu suyunu bilmesseniz fabrika talimatlarına göre kullanmassanız oda öbur traktörler gibi yakar ama fabrika talimatlarına uyun sakin kullanın 14-15 gazla uygun viteste uygun ekipmanla cok az mazot yaktıgını test edebilirsiniz.. </p><p></p><p>şimdi ikindi konu ise bazı arkadaşalr diyor mf dede veya diger markalardada aynı motor var onlar kadar yakmalı ! Hayır aynı motor olabilir ama şanzımanı ve traktörün agırlıgı farklı hidrolik hassasiyeti farklı...</p><p>tarlada daha fazla vites seceneginin olması zaten yakıttan fark ettirecek en önemli etken uygun vites...</p><p>hidrolik hassasiyeti ise traktörün rahat sürüm yapmasındaki en önemli etken dogal olarak yakıtın düşmesinde de...</p><p>traktörün agırlıgı ve tutunması gizli patinajı minimize etmesi.. patinajın olmaması veya cok az olması bunlarda yakıtı boşa yakmayı engeller.. </p><p></p><p> sonuç olarak erkuntunuzu dogru kullanıyorsanız 1 litre civarına toprak yapısına göre inebilirsiniz.. yumusak topraklarda cok rahat 1-.1.1 yakar kanaatindeyim.. </p><p></p><p>ama kullanmayı bilmesseniz zorlarsanız hidrolik ayarı yapmassanız boşa gaz verirseniz 2-3litrede yaktırırsınız..</p><p></p><p>NOT: erkunt kullandım yıllarca Şuan kubota Kullanıcısı olacagım.. erkuntu mu sattım daha buyuk bi traktör ihtiyacım oldugu için ve ayrıca ikinci elde nh ile cok rahat yarışır satıyorum dedim 2-3 gun içinde sattım traktörü hemde cok iyi fiyata.... ama erkunttumdanda memnundum .. 75bg civarı bi traktör almayı düşününce ilk tercihim erkunttur turkiye piyassasında.. hiç bi sorun yaşamadım erkuntta..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 325393, member: 2401"] [b]Ynt: ERKUNTUN 1LİTRE YAKMA OLAYINA NASIL BAKIYORSUNUZ???[/b] arkadaşlar bu yakma olayı bildiginiz üzere toprak yapısına ve tarlanın egimine göre değişir her bölgede.. ve ikinci unsursa şöförü.... bunun dışında erkunt muadillerinden az yakıyor ben kullandım.. çevremizde daha az yakan bir marka yoktu pullukta.. pancar yerleri en sert ve derim sürüm yapılan yerlerdir bizim burada Diger markaların hiç biri 3 litrenin altına düşmez hatta 4-5 litre yakan markalarda var..Ve cogu tekçeker traktörler sökemez pancar yerlerini hazırlayamazlar tavını beklerler... erkunt servet 4lü 14inçpullukla tam derinlikte 3H ile 2litre civarı yaktı.. normal diger tarlalarda se 1.5litreyi geçmiyor yine aynı şekilde müadilleri 2-3 litre civarı yakıyor.. hatta yerine göre 1.2 ye kadar düşüyor ki topragımız agır kepur topraktır.. ve asla yüzeysel sürüm yapmayız.. en az 30-50cm derinliginde toprak pullugun üzerinden dökülecek şekilde sürüm yaparız videolarım mevcut forumda... önceliklte traktör açılmamış sa cevrenizde 50-100 saatteki traktörler bu degerlerden fazla yakar.. artı şöför çok önemli 14-15 gazı kesinlikle geçmeden sürüm yapılmalı.. zaten fazla gaz vermenin hiç bir anlamı yok bu aralıkta hatta rölantide bile pullugu çekiyor.... ve tarlayı sürüş şekli dönüşler tarlanın şeklide etkiler yakılan yakıtı.. muadili yerli markalardan her şartta az yakıyor bunu ben gözlemledim.. ama siz kullanmayı bilmesseniz hidrolik ayarı yapmazsanız.. diger markalar gibi 16-18 gaz verirseniz tabiki yakıtı artacaktır.. buradaki tartışma konusunu zaten erkunt çözüyor reklamlarında diyor inanmayan varsa gidip yerinde kendimiz test edelim gösterelim diye.. erkunt kullanıcı seçen bir traktördür kullanmayı ve huyunu suyunu bilmesseniz fabrika talimatlarına göre kullanmassanız oda öbur traktörler gibi yakar ama fabrika talimatlarına uyun sakin kullanın 14-15 gazla uygun viteste uygun ekipmanla cok az mazot yaktıgını test edebilirsiniz.. şimdi ikindi konu ise bazı arkadaşalr diyor mf dede veya diger markalardada aynı motor var onlar kadar yakmalı ! Hayır aynı motor olabilir ama şanzımanı ve traktörün agırlıgı farklı hidrolik hassasiyeti farklı... tarlada daha fazla vites seceneginin olması zaten yakıttan fark ettirecek en önemli etken uygun vites... hidrolik hassasiyeti ise traktörün rahat sürüm yapmasındaki en önemli etken dogal olarak yakıtın düşmesinde de... traktörün agırlıgı ve tutunması gizli patinajı minimize etmesi.. patinajın olmaması veya cok az olması bunlarda yakıtı boşa yakmayı engeller.. sonuç olarak erkuntunuzu dogru kullanıyorsanız 1 litre civarına toprak yapısına göre inebilirsiniz.. yumusak topraklarda cok rahat 1-.1.1 yakar kanaatindeyim.. ama kullanmayı bilmesseniz zorlarsanız hidrolik ayarı yapmassanız boşa gaz verirseniz 2-3litrede yaktırırsınız.. NOT: erkunt kullandım yıllarca Şuan kubota Kullanıcısı olacagım.. erkuntu mu sattım daha buyuk bi traktör ihtiyacım oldugu için ve ayrıca ikinci elde nh ile cok rahat yarışır satıyorum dedim 2-3 gun içinde sattım traktörü hemde cok iyi fiyata.... ama erkunttumdanda memnundum .. 75bg civarı bi traktör almayı düşününce ilk tercihim erkunttur turkiye piyassasında.. hiç bi sorun yaşamadım erkuntta.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Erkunt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
ERKUNTUN 1LİTRE YAKMA OLAYINA NASIL BAKIYORSUNUZ???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt