PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ESRARLI BUĞDAY
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hacı Mehmet COŞKUN" data-source="post: 585664" data-attributes="member: 35264"><p><strong>Ynt: ESRARLI BUĞDAY</strong></p><p></p><p>cafer beyin resmini koyduğu buğdayı ben ektim.amcam ankarada bi arkadaşından almıştı.2 tenekesini o zaman mark vardı 200 marka almıştı.aldığı adamın tarlasında ekiliyken görmüş adam baharın iki kere sulamak lazım dönümünden 1 e 40 verim alınır demiş.ve dönümüne 3 kilo tohum atılması lazım demiş.amcamda 2 teneke almış getirdi o zaman ufak bi parca yeri ekin kökü devirip ektim müpzerin ayarını sona kısıp.yemin ederim hiç taban yüz gübresi ve ilac dahi atmadım.baharın tarlaya gittiğimde dehşet bişeydi başaklar .ama 9 uncu ayda dahi yetişmedi bugday .mecbur ala yeşilli fedik gibi biçim yaptırdım.ektigim iki tenekeden tam 35 kile yani 70 teneke bugday cıktı .ama yeşilli biçildiği için taneler kurudukca cekildi.o zaman hiçde önemsemedim diger bugdayın içine katıp un yaptım .ta ozaman bu buğdaya mezarlık buğdayı derlerdi.bence eken vardır.şimdi bile.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hacı Mehmet COŞKUN, post: 585664, member: 35264"] [b]Ynt: ESRARLI BUĞDAY[/b] cafer beyin resmini koyduğu buğdayı ben ektim.amcam ankarada bi arkadaşından almıştı.2 tenekesini o zaman mark vardı 200 marka almıştı.aldığı adamın tarlasında ekiliyken görmüş adam baharın iki kere sulamak lazım dönümünden 1 e 40 verim alınır demiş.ve dönümüne 3 kilo tohum atılması lazım demiş.amcamda 2 teneke almış getirdi o zaman ufak bi parca yeri ekin kökü devirip ektim müpzerin ayarını sona kısıp.yemin ederim hiç taban yüz gübresi ve ilac dahi atmadım.baharın tarlaya gittiğimde dehşet bişeydi başaklar .ama 9 uncu ayda dahi yetişmedi bugday .mecbur ala yeşilli fedik gibi biçim yaptırdım.ektigim iki tenekeden tam 35 kile yani 70 teneke bugday cıktı .ama yeşilli biçildiği için taneler kurudukca cekildi.o zaman hiçde önemsemedim diger bugdayın içine katıp un yaptım .ta ozaman bu buğdaya mezarlık buğdayı derlerdi.bence eken vardır.şimdi bile. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ESRARLI BUĞDAY
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt