PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Et besicide 15, kasapta 40 lira
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Ağır Abi" data-source="post: 230652" data-attributes="member: 168"><p>Türkiye ' de besiciliğin yani kırmızı et üretiminin merkezinin tartışmasız Konya olduğunu söyledi.</p><p></p><p></p><p>Son 2-3 yıldır basın kuruluşlarına birlik olarak verdikleri onlarca mülakatta, ' ' Maliyetler arttı. Besiciye destek olunmazsa yakında işletme kalmayacak ' ' dediklerini anımsatan Karabulut, buna rağmen destek olunmaması nedeniyle besi ahırlarının boş kaldığını savundu.</p><p></p><p></p><p> ' ' 25 LİRADAN FAZLA FİYATA DANA ETİ ALMAYIN ' ' </p><p></p><p></p><p>Besicinin elinde kesim aşamasına gelmiş hayvan sayısının azalmasıyla birlikte yıllardır toptan karkas (kemikli gövde) kilo fiyatını 9 liraya sattıkları etin fiyatının 14-15 liraya yükseldiğini anlatan Karabulut, şunları kaydetti:</p><p></p><p></p><p> ' ' Bizden eti 14,5 liraya alıyorlar, 35-40 liraya satıyorlar. Aslında karıyla birlikte kasapta ya da bir marketin reyonunda kemiksiz dana etinin fiyatı 25 liraya asla geçmemelidir. Oysa, aracılar fırsatı ganimet bilip eti, ' zam geldi ' diye tutturabildikleri fiyattan satıyorlar. Besiciliğin merkezi Konya ' dan, özellikle et fiyatında spekülasyonun fazla olduğu İstanbul ve Ankara ' daki vatandaşa sesleniyorum, 25 liradan fazla fiyata kesinlikle dana eti almayın. Aslında sorun devletin fiyat denetim mekanizması kuramaması, fırsatçıların kontrol edilememesi... Aslında devlet bu mekanizmayı kolaylıkla sağlayabilir. ' ' </p><p></p><p></p><p>Gazetelerde ve televizyonlarda ' ' Besi hayvanları kesime verilmiyor, spekülasyon yapılıyor ' ' açıklamaların tümüyle yanlış olduğunun altını çizen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:</p><p></p><p></p><p> ' ' Besi hayvanlarının stokta saklanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz. Kesime gelmiş canlı hayvan arpa buğday mı ki stokta saklayalım. Zaten aklı olan besici, randımana gelmiş, yani bundan sonra kilo alması beklenmeyen hayvanı bir gün bile elinde tutmaz. Randımana gelmiş kesime hazır bir boğa günde 10 kilogram yem yiyor. Kilo almayacak olan bir hayvanı, iddia edildiği gibi bir ay elinde tutan besici tam 150 lira zarar eder. Böyle gerçek dışı, sektörü tanımamaktan kaynaklı bu tür açıklamaları umarız bir daha duymayız. ' ' </p><p></p><p></p><p>Karabulut, besiciden 15 liraya alınan etin 40 liraya satılmaya çalışılmasıyla Türkiye ' de kişi başında düşen yıllık 14-15 kilogram et tüketiminin 6-7 kilograma düştüğünü, oysa AB ülkelerinde kişi başına düşen et tüketiminin 60-70 kilogramı bulduğunu söyledi.</p><p></p><p></p><p>ÇÖZÜM: ' ' FİYAT KONTROL MEKANİZMASINI KURMAK VE BESİCİYE DESTEK ' ' </p><p></p><p></p><p>Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, etin önemli bir kısmını üreten Konya ' daki besiciye özel ve acil destek vermesi gerektiğini belirten Karabulut, ' ' Besicilik Konya ' da bittiğinde ülkede bitmiş olur. Şuan et fiyatının 40 lirayı bulacağı bir durum yok. Kesinlikle et ithalatı yapılmamalı, et fiyatının kontrol edecek bir mekanizma oluşturup besiciye ahırını yeniden doldurabilmesi için acil destek verilmelidir ' ' diye konuştu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ağır Abi, post: 230652, member: 168"] Türkiye ' de besiciliğin yani kırmızı et üretiminin merkezinin tartışmasız Konya olduğunu söyledi. Son 2-3 yıldır basın kuruluşlarına birlik olarak verdikleri onlarca mülakatta, ' ' Maliyetler arttı. Besiciye destek olunmazsa yakında işletme kalmayacak ' ' dediklerini anımsatan Karabulut, buna rağmen destek olunmaması nedeniyle besi ahırlarının boş kaldığını savundu. ' ' 25 LİRADAN FAZLA FİYATA DANA ETİ ALMAYIN ' ' Besicinin elinde kesim aşamasına gelmiş hayvan sayısının azalmasıyla birlikte yıllardır toptan karkas (kemikli gövde) kilo fiyatını 9 liraya sattıkları etin fiyatının 14-15 liraya yükseldiğini anlatan Karabulut, şunları kaydetti: ' ' Bizden eti 14,5 liraya alıyorlar, 35-40 liraya satıyorlar. Aslında karıyla birlikte kasapta ya da bir marketin reyonunda kemiksiz dana etinin fiyatı 25 liraya asla geçmemelidir. Oysa, aracılar fırsatı ganimet bilip eti, ' zam geldi ' diye tutturabildikleri fiyattan satıyorlar. Besiciliğin merkezi Konya ' dan, özellikle et fiyatında spekülasyonun fazla olduğu İstanbul ve Ankara ' daki vatandaşa sesleniyorum, 25 liradan fazla fiyata kesinlikle dana eti almayın. Aslında sorun devletin fiyat denetim mekanizması kuramaması, fırsatçıların kontrol edilememesi... Aslında devlet bu mekanizmayı kolaylıkla sağlayabilir. ' ' Gazetelerde ve televizyonlarda ' ' Besi hayvanları kesime verilmiyor, spekülasyon yapılıyor ' ' açıklamaların tümüyle yanlış olduğunun altını çizen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: ' ' Besi hayvanlarının stokta saklanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz. Kesime gelmiş canlı hayvan arpa buğday mı ki stokta saklayalım. Zaten aklı olan besici, randımana gelmiş, yani bundan sonra kilo alması beklenmeyen hayvanı bir gün bile elinde tutmaz. Randımana gelmiş kesime hazır bir boğa günde 10 kilogram yem yiyor. Kilo almayacak olan bir hayvanı, iddia edildiği gibi bir ay elinde tutan besici tam 150 lira zarar eder. Böyle gerçek dışı, sektörü tanımamaktan kaynaklı bu tür açıklamaları umarız bir daha duymayız. ' ' Karabulut, besiciden 15 liraya alınan etin 40 liraya satılmaya çalışılmasıyla Türkiye ' de kişi başında düşen yıllık 14-15 kilogram et tüketiminin 6-7 kilograma düştüğünü, oysa AB ülkelerinde kişi başına düşen et tüketiminin 60-70 kilogramı bulduğunu söyledi. ÇÖZÜM: ' ' FİYAT KONTROL MEKANİZMASINI KURMAK VE BESİCİYE DESTEK ' ' Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, etin önemli bir kısmını üreten Konya ' daki besiciye özel ve acil destek vermesi gerektiğini belirten Karabulut, ' ' Besicilik Konya ' da bittiğinde ülkede bitmiş olur. Şuan et fiyatının 40 lirayı bulacağı bir durum yok. Kesinlikle et ithalatı yapılmamalı, et fiyatının kontrol edecek bir mekanizma oluşturup besiciye ahırını yeniden doldurabilmesi için acil destek verilmelidir ' ' diye konuştu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Et besicide 15, kasapta 40 lira
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt