PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
et ırkı dana elde etmenin yem maliyeti?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIvrak" data-source="post: 1053504" data-attributes="member: 57173"><p>Behçet Abi Selamlar,</p><p></p><p>Bu melezlemeye takmış durumdayım. Açıkçası 3 ay önce yapmış olduğum bir çalışma. (150-200) kg alınan 12 aylık ortalamalı kars düveleri 5 ay ahırda bakılarak 16-17 aylık arası tohumlama yada boğa ile tohumlanıp 6 ay mera da yaymak suretiyle daha sonra tekrar ahıra koyup buzağıların gözümüzün önünde doğmasını sağlayıp 2 aylık olana dek toplam 16 aylık bir sürecin olduğu tablom aşağıdadır.Ahırda bakarken çoban tutmuyoruz kendimiz bakıyoruz. Benim teorim şu ki bir düve gebe kalması için 350 kg olmak zorunda değil benim hiç bir süt kaygım olmayacak. Bundan dolayı ki iyi bir kondisyona sahip olması gerekmez. Bu hayvanlar zaten maksimum 350-400 kg canlıya ulaşıyor. </p><p></p><p>Dediğiniz gibi sadece ahırda baksak toplam 16 aylık giderim maksimum 1800 tl olur. Yine kazandırır. Biz üretelimde nasıl üretirsek üretelim.</p><p></p><p>[ATTACH]13342[/ATTACH]</p><p></p><p>Daha öncede atmıştım bunza benzer hayvanlar olacak.</p><p></p><p>[ATTACH]13339[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH]13340[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH]13341[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIvrak, post: 1053504, member: 57173"] Behçet Abi Selamlar, Bu melezlemeye takmış durumdayım. Açıkçası 3 ay önce yapmış olduğum bir çalışma. (150-200) kg alınan 12 aylık ortalamalı kars düveleri 5 ay ahırda bakılarak 16-17 aylık arası tohumlama yada boğa ile tohumlanıp 6 ay mera da yaymak suretiyle daha sonra tekrar ahıra koyup buzağıların gözümüzün önünde doğmasını sağlayıp 2 aylık olana dek toplam 16 aylık bir sürecin olduğu tablom aşağıdadır.Ahırda bakarken çoban tutmuyoruz kendimiz bakıyoruz. Benim teorim şu ki bir düve gebe kalması için 350 kg olmak zorunda değil benim hiç bir süt kaygım olmayacak. Bundan dolayı ki iyi bir kondisyona sahip olması gerekmez. Bu hayvanlar zaten maksimum 350-400 kg canlıya ulaşıyor. Dediğiniz gibi sadece ahırda baksak toplam 16 aylık giderim maksimum 1800 tl olur. Yine kazandırır. Biz üretelimde nasıl üretirsek üretelim. [ATTACH=CONFIG]13342._xfImport[/ATTACH] Daha öncede atmıştım bunza benzer hayvanlar olacak. [ATTACH=CONFIG]13339._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]13340._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]13341._xfImport[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
et ırkı dana elde etmenin yem maliyeti?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt