PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
ET IRKI HAYVANCILIK MUTLAKA GELİŞTİRİLMELİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1060638" data-attributes="member: 48547"><p>600-700 kg ağırlığında bir ineği sadece buzağısı için beslemek bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü irileştikçe yem tüketimi artıyor. Ayrıca bu kilolara ulaşan ırklardan bir anaç kadro oluşturmak da daha maliyetli oluyor. </p><p></p><p>Bunun yerine 300-400 kg civarında yerli ırklardan bir anaç kadro oluşturup; angus, şarole, hereford, limuzin gibi et verimi yüksek ve kolay doğum özelliği olan ırklar ile suni tohumlama yapsak daha mantıklı olmaz mı? </p><p></p><p>Bu yaz köydeki bir kaç kişinin hayvanlarını inceledim. Sütten kazançları olmadığı halde, süt yönünden verimsiz dişi simental melezlerini damızlık olarak besliyorlardı. Bunun nedenini sordum ve bana küçük ineklerin doğumda zorlandığını söylediler. Ben de onlara "kolay doğum özelliği" olan boğaları tercih ederlerse böyle bir sorunla karşılaşmayacaklarını, iri ineklerin daha fazla yem tüketeceğini ve merada, engebeli arazide yürümekte zorlanacaklarını söyledim. Bana hak verdiler, çünkü inekler meradan gelirken genelde iri inekler hep arkada kalıyordu. Yerliler koşa koşa gelirken, iri ırklar yorgun oluyordu. Tabi benim söylediklerimi uygulayacaklarını pek sanmıyorum, herkes kendine göre doğrular belirlemiş ve bunu değiştirmek istemiyorlar.</p><p></p><p>Dediğim tarzda bir hayvancılık sizce nasıl olur?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1060638, member: 48547"] 600-700 kg ağırlığında bir ineği sadece buzağısı için beslemek bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü irileştikçe yem tüketimi artıyor. Ayrıca bu kilolara ulaşan ırklardan bir anaç kadro oluşturmak da daha maliyetli oluyor. Bunun yerine 300-400 kg civarında yerli ırklardan bir anaç kadro oluşturup; angus, şarole, hereford, limuzin gibi et verimi yüksek ve kolay doğum özelliği olan ırklar ile suni tohumlama yapsak daha mantıklı olmaz mı? Bu yaz köydeki bir kaç kişinin hayvanlarını inceledim. Sütten kazançları olmadığı halde, süt yönünden verimsiz dişi simental melezlerini damızlık olarak besliyorlardı. Bunun nedenini sordum ve bana küçük ineklerin doğumda zorlandığını söylediler. Ben de onlara "kolay doğum özelliği" olan boğaları tercih ederlerse böyle bir sorunla karşılaşmayacaklarını, iri ineklerin daha fazla yem tüketeceğini ve merada, engebeli arazide yürümekte zorlanacaklarını söyledim. Bana hak verdiler, çünkü inekler meradan gelirken genelde iri inekler hep arkada kalıyordu. Yerliler koşa koşa gelirken, iri ırklar yorgun oluyordu. Tabi benim söylediklerimi uygulayacaklarını pek sanmıyorum, herkes kendine göre doğrular belirlemiş ve bunu değiştirmek istemiyorlar. Dediğim tarzda bir hayvancılık sizce nasıl olur? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
ET IRKI HAYVANCILIK MUTLAKA GELİŞTİRİLMELİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt