PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Et ucuzlamaz besicilik ölür
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="vasago" data-source="post: 1015747" data-attributes="member: 53757"><p>Kaynari bey, bizde biliyoruz sütü 1.30'dan fabrikaya satmak yerine bir kamyonetin arkasına yükleyip şehirde litresini 2 lira'dan satmayı ama bunun yasal olmadığını da biliyoruz. Peynir yapın demişsiniz yapalım hay hay, günlük 1 ton sütüm var, bu 1 ton sütü işleyecek, depolayacak, dağıtımını yapacak sermayeyi nereden bulacağız? Sırf ruhsat için bile deli para lazım. </p><p></p><p>Sizin yanlışınız şurada, yanlış iş yaptığınız gördüğünüz insanlara dayanarak herkesi suçluyorsunuz. Ortağım veteriner, ben üniversite mezunuyum hayvancılığı Türkiye'nin %95'inden daha bilinçli yapıyoruzdur ama hala sorunlar yaşıyoruz çünkü biz istediğimizi yapalım elimizde olmayan sorunlar var. Bunları şöyle sıralayım.</p><p></p><p>1- Süt fabrikası sütünü alırım ama süt yemini benden alacaksın diyor. Durum böyle olunca en büyük giderim olan fabrika yemini azaltma şansım kalmıyor. Şimdi verme sütünü o firmaya diyeceksiniz de devlet bile yönetmelik çıkardı süt firması süt parasının %60'ını süt yemi olarak ödeyebilir diye. </p><p></p><p>2- Devlet sözleşme yapacaksınız yoksa prim vermem dedi, hay hay dedik sözleşme yaptık. Fabrika 2 aydır para ödemiyor ama sütü almaya devam ediyor. Süt almıyacağım paranızı da ödemiyeceğim demediği için sütümüzü vermek zorundayız yoksa 100 bin lira civarı cezası var. </p><p></p><p>3- Çiğ süt fiyatı 18 aydır artmadı aksine düştü. 18 aydır fiyatı artmayan hatta düşen bir tane süt ürünü gösterebilir misiniz? Ama bu duruma devlet seyirci, süt konseyi diye bir şey kurdular fabrikalara söz geçiremiyor. </p><p></p><p>4- Yem konusuna gelirsek, millet niye yemini kendisi yapmıyor demiştiniz anlatayım. Kaba yemini herkes ekiyor biçiyor zaten. Asıl sorun fabrika yemi, onun da içeriğinde 7-8 farklı bitki türü var. Hepsini ekmek mümkün değil bir kısmını hazır almak lazım. Eksen de hazırda alsan 1 yıllık stok yapacak imkan lazım. Bunların hepside para ile oluyor, bilmem anlatabildim mi?</p><p></p><p>Son olarak şunu tekrarlamak istiyorum. Sütünü kendin sat, peynir yap sat demeyin bana. Bu işleri ruhsatsız kitabına göre yapmamak YASAK. Şuan insanlara kalkmış yasa dışı iş yapın diye akıl veriyorsunuz. Devlet desin ki çiğ süt satışı artık yasal, bizde ruhsatımızı alırız şehirde uygun bir yerde küçük bir dükkanda sütümüzü YASAL yollardan satarız ama şuan böyle bir imkan yok sütümüzü fabrikaya satmaya mecburuz ve ben bunun için kimi eleştireyim sizce? Kendimi yoksa devleti mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vasago, post: 1015747, member: 53757"] Kaynari bey, bizde biliyoruz sütü 1.30'dan fabrikaya satmak yerine bir kamyonetin arkasına yükleyip şehirde litresini 2 lira'dan satmayı ama bunun yasal olmadığını da biliyoruz. Peynir yapın demişsiniz yapalım hay hay, günlük 1 ton sütüm var, bu 1 ton sütü işleyecek, depolayacak, dağıtımını yapacak sermayeyi nereden bulacağız? Sırf ruhsat için bile deli para lazım. Sizin yanlışınız şurada, yanlış iş yaptığınız gördüğünüz insanlara dayanarak herkesi suçluyorsunuz. Ortağım veteriner, ben üniversite mezunuyum hayvancılığı Türkiye'nin %95'inden daha bilinçli yapıyoruzdur ama hala sorunlar yaşıyoruz çünkü biz istediğimizi yapalım elimizde olmayan sorunlar var. Bunları şöyle sıralayım. 1- Süt fabrikası sütünü alırım ama süt yemini benden alacaksın diyor. Durum böyle olunca en büyük giderim olan fabrika yemini azaltma şansım kalmıyor. Şimdi verme sütünü o firmaya diyeceksiniz de devlet bile yönetmelik çıkardı süt firması süt parasının %60'ını süt yemi olarak ödeyebilir diye. 2- Devlet sözleşme yapacaksınız yoksa prim vermem dedi, hay hay dedik sözleşme yaptık. Fabrika 2 aydır para ödemiyor ama sütü almaya devam ediyor. Süt almıyacağım paranızı da ödemiyeceğim demediği için sütümüzü vermek zorundayız yoksa 100 bin lira civarı cezası var. 3- Çiğ süt fiyatı 18 aydır artmadı aksine düştü. 18 aydır fiyatı artmayan hatta düşen bir tane süt ürünü gösterebilir misiniz? Ama bu duruma devlet seyirci, süt konseyi diye bir şey kurdular fabrikalara söz geçiremiyor. 4- Yem konusuna gelirsek, millet niye yemini kendisi yapmıyor demiştiniz anlatayım. Kaba yemini herkes ekiyor biçiyor zaten. Asıl sorun fabrika yemi, onun da içeriğinde 7-8 farklı bitki türü var. Hepsini ekmek mümkün değil bir kısmını hazır almak lazım. Eksen de hazırda alsan 1 yıllık stok yapacak imkan lazım. Bunların hepside para ile oluyor, bilmem anlatabildim mi? Son olarak şunu tekrarlamak istiyorum. Sütünü kendin sat, peynir yap sat demeyin bana. Bu işleri ruhsatsız kitabına göre yapmamak YASAK. Şuan insanlara kalkmış yasa dışı iş yapın diye akıl veriyorsunuz. Devlet desin ki çiğ süt satışı artık yasal, bizde ruhsatımızı alırız şehirde uygun bir yerde küçük bir dükkanda sütümüzü YASAL yollardan satarız ama şuan böyle bir imkan yok sütümüzü fabrikaya satmaya mecburuz ve ben bunun için kimi eleştireyim sizce? Kendimi yoksa devleti mi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Et ucuzlamaz besicilik ölür
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt