PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Et ve süt fiyatlarına 'müdahale' geliyor çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ufukk" data-source="post: 651248" data-attributes="member: 1424"><p><strong>Ynt: Et ve süt fiyatlarına 'müdahale' geliyor çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı</strong></p><p></p><p></p><p>Aynen katılıyorum.</p><p>Lakin şehirdekininde ucuza yediği yok , keşke yese en azından neye çalıştığımızı anlarım.</p><p>Bakıyorum marketteki marka sucuk fiyatları , büyük firmaların sucukları % 100 dana eti denen sucukların kg fiyatı 40-50 TL arasında değişiyor. 13-14 TL ye en güzel danayı kesiyorlar , bu en yüksek fiyat üstelik. Bunun altında kim ne tutturursa , inek fiyatı vs vs.</p><p>Aradaki tüccarlar ve aracılar götüyor malı , yani aradaki kesim zengin oluyor ben buna kızıyorum. Yoksa şehirdeki insanın ucuz yediğinde değilim , çünkü yiyemiyor. </p><p>Son 2 yıldır kasaplık yapan çevremdeki insanlar servetlerine servet kattılar , sorsan para yok talep yok vs vs. Hani ithalat gelince ucuzlayacaktı , evet ucuzladı ama ne? Üretiicinin elinde hayvan ucuzladı , başka ucuzlayan birşey yok , marketler yine aynı fiyattan satıyolar kıymayı , yine aynı fşyattan satıyorlar sucuğu vb ürünlerini. Tedbir niye birze karşı alınır sadece bunu anlamış değilim. Hep ithalat sopası ile üreticiyi terbiye ettiler , aradaki adamlara , kasaplara , marketlere birşey olduğu görülmedi şu ana kadar.</p><p>Hakikaten üreticiyi bitirmeye çalıştıklarının emareleri var etrafta , piyasa koşulları en azından bunun böyle olduğunu gösteriyor.</p><p>Bu sene besicilik yapan kesim için konuşuyorum. Hiçbirşey yapmasalardı , sırf bu sene hayvanlarına yedirdikleri arpa , buğday , saman , kuru ot artık ne varsa ellerindeki yemliği satsalardı iddia ediyorum şu andakinden daha ferah durumda olurlardı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ufukk, post: 651248, member: 1424"] [b]Ynt: Et ve süt fiyatlarına 'müdahale' geliyor çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı[/b] Aynen katılıyorum. Lakin şehirdekininde ucuza yediği yok , keşke yese en azından neye çalıştığımızı anlarım. Bakıyorum marketteki marka sucuk fiyatları , büyük firmaların sucukları % 100 dana eti denen sucukların kg fiyatı 40-50 TL arasında değişiyor. 13-14 TL ye en güzel danayı kesiyorlar , bu en yüksek fiyat üstelik. Bunun altında kim ne tutturursa , inek fiyatı vs vs. Aradaki tüccarlar ve aracılar götüyor malı , yani aradaki kesim zengin oluyor ben buna kızıyorum. Yoksa şehirdeki insanın ucuz yediğinde değilim , çünkü yiyemiyor. Son 2 yıldır kasaplık yapan çevremdeki insanlar servetlerine servet kattılar , sorsan para yok talep yok vs vs. Hani ithalat gelince ucuzlayacaktı , evet ucuzladı ama ne? Üretiicinin elinde hayvan ucuzladı , başka ucuzlayan birşey yok , marketler yine aynı fiyattan satıyolar kıymayı , yine aynı fşyattan satıyorlar sucuğu vb ürünlerini. Tedbir niye birze karşı alınır sadece bunu anlamış değilim. Hep ithalat sopası ile üreticiyi terbiye ettiler , aradaki adamlara , kasaplara , marketlere birşey olduğu görülmedi şu ana kadar. Hakikaten üreticiyi bitirmeye çalıştıklarının emareleri var etrafta , piyasa koşulları en azından bunun böyle olduğunu gösteriyor. Bu sene besicilik yapan kesim için konuşuyorum. Hiçbirşey yapmasalardı , sırf bu sene hayvanlarına yedirdikleri arpa , buğday , saman , kuru ot artık ne varsa ellerindeki yemliği satsalardı iddia ediyorum şu andakinden daha ferah durumda olurlardı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Et ve süt fiyatlarına 'müdahale' geliyor çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt