PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
ET YİNE PATLADI GİDİYOR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Evren YAVUZ" data-source="post: 1215807" data-attributes="member: 50042"><p>Nalbur bi arkadaşla konuşuyoruz;</p><p>Bizim işimiz dolar'a endeksli diyor. Şu tezgahta gördüğün malzemelerin tamamına yakını türk ürünü ama hammaddeleri yurtdışından dolar bazlı geliyor. Döviz bürosundan daha hızlı çalışmamız lazım ki para kazanalım, dolardaki 1 kuruşluk artışın karşılığı bizde zam demektir tolere ettiğimiz kadar 10-15 gün. Sonra mecburen zam yapıyoruz. 1 tane civata insan gözüyle peş para etmez, bu mu 1 lira bu mu 5 lira hadi ordan canım diyoruz ama gercek bu.</p><p></p><p>Elektirik malz. satan bi arkadaşla konuşuyoruz;</p><p>Bizim işimiz dolarla, hepsi türk ürünü fakat hammaddeleri yurtdışından dolar ve euro bazlı geliyor. Şu gördüğün trafonun içinde 30kg yakın bakır var dolar bazlı, özel bir sıvısı var dolar bazlı, kasası dolar bazlı, elektrik aksamı dolar bazlı. Şu gördüğün Jenaratörün tamamının ham maddesi dolar-euro bazında. Bu günkü fiyatından satsan 1 hafta sonra aynısı sattığın fiyata alamıyorsun. Aslında enflasyon olmasa, alışımızda satışımızda sabit olacak kazancımızı, kaybettiğimizi anlıyacaz. </p><p></p><p>Akaryakıt istasyonu sahibi arkadaşımız;</p><p>Bi dönem fiyatlar haftalık inip cıkıyordu. 1 tanker mazot bi hafta 100 bin tl iken diğer hafta 98 bin sonraki hafta 105 bin, bi sonraki hafta 97 bin. Piyasayı sürekli takip edip anlaşmalarımız da iskonto koparmaya calışıyorduk kazancımızı iskonto üzerinden belirliyorduk. Yaklaşık bir yıldır indirim yapmıyoruz, zam yapıyoruz. İnan sattığımızı zorla yerine koyabiliyoruz. Bide şu yıkama ponpalarımız olmasa ekmek yok (gülüşüyoruz)</p><p></p><p>Araç cam film çeken arkadaş;</p><p>Ben bu film topunu 135$ alıyordum dolar 3,12 idi şimdi 155$ dolara alıyorum dolar 4,06. Çift taraflı zam yedim niye ben yapmayayım. Memleketi benim sırtımdan mı kurtaracaklar.</p><p></p><p>Yıkama istasyonu sahibi arkadaş;</p><p>Araç yıkamayı 25tl'ye yapıyoruz. Herkes şikayetçi. Evin kirası 1000 tl oldu ben napayım. Mado'da çay 4 tl git ona laf söyle.</p><p></p><p>Market sahibi arkadaş;</p><p>Peşin paran yoksa, stok yapamıyorsan bu işi yapma. (Deterjan, bakliyat, sıgara, alkol,konserve stoğun sağlam olacak) yoksa toptancıya calışırsın borçlu kalırsın.</p><p></p><p>Kasap bi arkadaş;</p><p>Ortalıkta mal yok ki. karaborsa gibi. milleti soğuttular bu işten. Zengin işi oldu artık bu iş.....</p><p></p><p>İnşaatcı bi arkadaş;</p><p>Demirin kilosundan haberin varmı? cimentonun m3 aldı başını gitti mutfak, banyo, duşa kabin hep çin işi oldu. Başka türlü zarar. 3+1 evler ölüyor yeni trent 2+1 - 1+1 ver kiraya uğraşma başka işle. betoa tükürsen dolar....</p><p></p><p>V.S....</p><p></p><p>Yazıyı yazan ben;</p><p>TÜRK PARASIYLA YAŞAMIYORUZ ARKADAŞLAR. HAYATIMIZI DOLARA ENDEKSLEMİŞLER. SON KALEMİZ TOPRAK O DA DÜŞTÜ DÜŞECEK...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Evren YAVUZ, post: 1215807, member: 50042"] Nalbur bi arkadaşla konuşuyoruz; Bizim işimiz dolar'a endeksli diyor. Şu tezgahta gördüğün malzemelerin tamamına yakını türk ürünü ama hammaddeleri yurtdışından dolar bazlı geliyor. Döviz bürosundan daha hızlı çalışmamız lazım ki para kazanalım, dolardaki 1 kuruşluk artışın karşılığı bizde zam demektir tolere ettiğimiz kadar 10-15 gün. Sonra mecburen zam yapıyoruz. 1 tane civata insan gözüyle peş para etmez, bu mu 1 lira bu mu 5 lira hadi ordan canım diyoruz ama gercek bu. Elektirik malz. satan bi arkadaşla konuşuyoruz; Bizim işimiz dolarla, hepsi türk ürünü fakat hammaddeleri yurtdışından dolar ve euro bazlı geliyor. Şu gördüğün trafonun içinde 30kg yakın bakır var dolar bazlı, özel bir sıvısı var dolar bazlı, kasası dolar bazlı, elektrik aksamı dolar bazlı. Şu gördüğün Jenaratörün tamamının ham maddesi dolar-euro bazında. Bu günkü fiyatından satsan 1 hafta sonra aynısı sattığın fiyata alamıyorsun. Aslında enflasyon olmasa, alışımızda satışımızda sabit olacak kazancımızı, kaybettiğimizi anlıyacaz. Akaryakıt istasyonu sahibi arkadaşımız; Bi dönem fiyatlar haftalık inip cıkıyordu. 1 tanker mazot bi hafta 100 bin tl iken diğer hafta 98 bin sonraki hafta 105 bin, bi sonraki hafta 97 bin. Piyasayı sürekli takip edip anlaşmalarımız da iskonto koparmaya calışıyorduk kazancımızı iskonto üzerinden belirliyorduk. Yaklaşık bir yıldır indirim yapmıyoruz, zam yapıyoruz. İnan sattığımızı zorla yerine koyabiliyoruz. Bide şu yıkama ponpalarımız olmasa ekmek yok (gülüşüyoruz) Araç cam film çeken arkadaş; Ben bu film topunu 135$ alıyordum dolar 3,12 idi şimdi 155$ dolara alıyorum dolar 4,06. Çift taraflı zam yedim niye ben yapmayayım. Memleketi benim sırtımdan mı kurtaracaklar. Yıkama istasyonu sahibi arkadaş; Araç yıkamayı 25tl'ye yapıyoruz. Herkes şikayetçi. Evin kirası 1000 tl oldu ben napayım. Mado'da çay 4 tl git ona laf söyle. Market sahibi arkadaş; Peşin paran yoksa, stok yapamıyorsan bu işi yapma. (Deterjan, bakliyat, sıgara, alkol,konserve stoğun sağlam olacak) yoksa toptancıya calışırsın borçlu kalırsın. Kasap bi arkadaş; Ortalıkta mal yok ki. karaborsa gibi. milleti soğuttular bu işten. Zengin işi oldu artık bu iş..... İnşaatcı bi arkadaş; Demirin kilosundan haberin varmı? cimentonun m3 aldı başını gitti mutfak, banyo, duşa kabin hep çin işi oldu. Başka türlü zarar. 3+1 evler ölüyor yeni trent 2+1 - 1+1 ver kiraya uğraşma başka işle. betoa tükürsen dolar.... V.S.... Yazıyı yazan ben; TÜRK PARASIYLA YAŞAMIYORUZ ARKADAŞLAR. HAYATIMIZI DOLARA ENDEKSLEMİŞLER. SON KALEMİZ TOPRAK O DA DÜŞTÜ DÜŞECEK... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
ET YİNE PATLADI GİDİYOR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt