PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="snrcrk" data-source="post: 975551" data-attributes="member: 45582"><p><strong>Ynt: etçi sıgir yetiştirme</strong></p><p></p><p>Merhabalar sevgili forum sakinleri,</p><p>Uzun zamandır forumu sessiz sedasız takip ediyorum. Paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde çok bilgi edindim. </p><p>Bu tip besicilik sistemi hakkında araştırmalarım olmuştu. Konuyu Prof. Dr. İsmet Türmen hocamıza sordum, soru ve cevabı siz değerli dostlarla paylaşıyorum. </p><p></p><p>Soner Çorak: Merhabalar kıymetli hocam, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hocam, sektöre neresinden giriş yapabilirim diye araştırmalarım sürüyor. Benim de aklıma gelen ve geçenlerde okuduğum bir makale sayesinde haberdar olduğum Amerikada cow-calf operation denilen sistemi düşünüyorum sürekli. Ülkemizde talepten daha fazla süt üretiliyor, beş senede türlü krizler yaşıyoruz. Besicilik yapsam besilik hayvana ulaşmak zor, hadi ulaştık nedir, ne değildir bilmek zor, şu sıralar fiyatı da cabası. Anaçların elimizde olması bence en mantıklısı. Sizin de bildiğiniz gibi ülkemizde mera sıkıntımız var maalesef. Benim yerim Hayrabolu Çerkez Müsellimde. Burada geniş meramız var fakat tahmin edersiniz çok da canlı değil. Şimdi ben Angus gebe düve alsam bu hayvanları meraya destek olarak çiftlikte düşük maliyetle beslesem bu hayvanlar kendi buzağılarına baksalar erkekleri de maksimum 16-17 ayda kestirsem karlı bir iş yapmış olur muyum sizce? Fikirleriniz bizler için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim, saygılar, sevgiler. </p><p>CEVAP</p><p>ÖMER MATLI AKADEMİ DANIŞMANI PROF. DR. İSMET TÜRKMEN: Ülkemizde besi sığırı ile yeni yeni tanışıyoruz. Şimdiye kadar hep sütçü karaktere ya da etçi sütçü veyahut ta sütçü etçi karakter sahip damızlık ineklerin erkek yavrularını besiye aldık. Tabi bu durum bir hayvandan daha az karkas almamıza ve kaliteli-lezzetli et üretilememesine kısmen neden olmaktadır. Düşünceniz bence olumlu. Tabi meranın kaliteli olması ve de ekstradan yem maliyeti yapılmaması halinde. Böyle olduğunda damızlık sürünün günlük sarf masrafları çok düşük olacaktır. Bu hayvanlardan buzağıları ayırmayın ve buzağılar 4-5 aylık olana ya da aşım istekleri başlayana kadar devam edin. Sonra bunların erkeklerini de besiye alın. Dişi buzağıların bazılarını damızlık sürünün yenilenmesi için kullanın ve de geri kalanlarını yine besiye alın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="snrcrk, post: 975551, member: 45582"] [b]Ynt: etçi sıgir yetiştirme[/b] Merhabalar sevgili forum sakinleri, Uzun zamandır forumu sessiz sedasız takip ediyorum. Paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde çok bilgi edindim. Bu tip besicilik sistemi hakkında araştırmalarım olmuştu. Konuyu Prof. Dr. İsmet Türmen hocamıza sordum, soru ve cevabı siz değerli dostlarla paylaşıyorum. Soner Çorak: Merhabalar kıymetli hocam, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hocam, sektöre neresinden giriş yapabilirim diye araştırmalarım sürüyor. Benim de aklıma gelen ve geçenlerde okuduğum bir makale sayesinde haberdar olduğum Amerikada cow-calf operation denilen sistemi düşünüyorum sürekli. Ülkemizde talepten daha fazla süt üretiliyor, beş senede türlü krizler yaşıyoruz. Besicilik yapsam besilik hayvana ulaşmak zor, hadi ulaştık nedir, ne değildir bilmek zor, şu sıralar fiyatı da cabası. Anaçların elimizde olması bence en mantıklısı. Sizin de bildiğiniz gibi ülkemizde mera sıkıntımız var maalesef. Benim yerim Hayrabolu Çerkez Müsellimde. Burada geniş meramız var fakat tahmin edersiniz çok da canlı değil. Şimdi ben Angus gebe düve alsam bu hayvanları meraya destek olarak çiftlikte düşük maliyetle beslesem bu hayvanlar kendi buzağılarına baksalar erkekleri de maksimum 16-17 ayda kestirsem karlı bir iş yapmış olur muyum sizce? Fikirleriniz bizler için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim, saygılar, sevgiler. CEVAP ÖMER MATLI AKADEMİ DANIŞMANI PROF. DR. İSMET TÜRKMEN: Ülkemizde besi sığırı ile yeni yeni tanışıyoruz. Şimdiye kadar hep sütçü karaktere ya da etçi sütçü veyahut ta sütçü etçi karakter sahip damızlık ineklerin erkek yavrularını besiye aldık. Tabi bu durum bir hayvandan daha az karkas almamıza ve kaliteli-lezzetli et üretilememesine kısmen neden olmaktadır. Düşünceniz bence olumlu. Tabi meranın kaliteli olması ve de ekstradan yem maliyeti yapılmaması halinde. Böyle olduğunda damızlık sürünün günlük sarf masrafları çok düşük olacaktır. Bu hayvanlardan buzağıları ayırmayın ve buzağılar 4-5 aylık olana ya da aşım istekleri başlayana kadar devam edin. Sonra bunların erkeklerini de besiye alın. Dişi buzağıların bazılarını damızlık sürünün yenilenmesi için kullanın ve de geri kalanlarını yine besiye alın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt