PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="poyraz51" data-source="post: 982924" data-attributes="member: 59743"><p><strong>Ynt: etçi sıgir yetiştirme</strong></p><p></p><p></p><p>behçet abim hakkaten çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız benim için çok aydınlatıcı oldu..</p><p> lakin şahsi düşüncem yurt dışından anaç kadro getirmek uygun değil oraların merası iklimi çok farklı aynı ortamı hatta daha iyi bir ortamı bu hayvanlara sunamayacağımız kesin artı hayvanların yasadıgı yol stresi falan filan gelen hayvanlarda fire vermeye telef olmaya yol açacaktır yada döl tutmama problemelerimeydana çıkıcakdır..</p><p> geçenlerde bir fleck vieh boğanın atalarını pedigre üzerinden inceledim 1976 1979 da yapılmış ilk kayıtlar kimisinde red holstein kanıvar kimisinde holstein kanıvar yani melezleme ..yani avusturya almanya bizden hemende 40sene önce bu melezlemeyi yapmış ve şu anki fleckvieh ırkını oluşturmuşlar valla helal olsundedim ...</p><p> bunun için bizlere düşen eğerkietçi ırkistiyorsak bunuda kendimiz üretmeliyiz ...</p><p> devletimiz kapısında ki ineğine etçi ırk boğa sperması attıran çiftçimi detegi şöle biraz artırsın yada yavru melez diye verilen desteği kaldırmayı bıraksın bakın bakkalım bizdede ne etçi hayvanlar üretiliyor üstelik ülke şartlarına adapte olmuş üstünvasıflı bir ırk olarak....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poyraz51, post: 982924, member: 59743"] [b]Ynt: etçi sıgir yetiştirme[/b] behçet abim hakkaten çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız benim için çok aydınlatıcı oldu.. lakin şahsi düşüncem yurt dışından anaç kadro getirmek uygun değil oraların merası iklimi çok farklı aynı ortamı hatta daha iyi bir ortamı bu hayvanlara sunamayacağımız kesin artı hayvanların yasadıgı yol stresi falan filan gelen hayvanlarda fire vermeye telef olmaya yol açacaktır yada döl tutmama problemelerimeydana çıkıcakdır.. geçenlerde bir fleck vieh boğanın atalarını pedigre üzerinden inceledim 1976 1979 da yapılmış ilk kayıtlar kimisinde red holstein kanıvar kimisinde holstein kanıvar yani melezleme ..yani avusturya almanya bizden hemende 40sene önce bu melezlemeyi yapmış ve şu anki fleckvieh ırkını oluşturmuşlar valla helal olsundedim ... bunun için bizlere düşen eğerkietçi ırkistiyorsak bunuda kendimiz üretmeliyiz ... devletimiz kapısında ki ineğine etçi ırk boğa sperması attıran çiftçimi detegi şöle biraz artırsın yada yavru melez diye verilen desteği kaldırmayı bıraksın bakın bakkalım bizdede ne etçi hayvanlar üretiliyor üstelik ülke şartlarına adapte olmuş üstünvasıflı bir ırk olarak.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt