PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 982935" data-attributes="member: 57589"><p><strong>Ynt: etçi sıgir yetiştirme</strong></p><p></p><p>mehmet bey,</p><p></p><p>bu yazdıklarınız doğru. uzun vadede yapılması gereken bu. yapılması doğru olan bu. belirttiğiniz gibi devletin ilgisi, desteği şart.</p><p></p><p>kısa vadede besicilik için dana-düve temininde, kültür ırkı (limuzin, şarole, simental)etçi ırk ineklerden (az süt veren inekler) yemleme ile yetiştirme yapmanın da ekonomik olacağını göstermek için yukarıdaki hesapları verdim. trakyanın, orta anadolunun, egenin, güney anadolunun birçok ilinde silajlık mısır, şeker pancarı, tahıl (arpa-buğday), ay çiçeği yetiştirilmekte. saman, silajlık mısır/şeker pancarı, ayçiçek küspesi ile az miktarda tahıl kullanılarak bu sürüler yemlenir. yukarıdaki rakamlar silajlık mısır (%30-35 kuru yem) 170 TL/ton, sap balyası 170 TL/ton, arpa, 700 TL/ton, ayçiçek küspesi 800 TL/ton satın alma fiyatlarından hesaplandı (rasyonlar, NRC (National Research Council) tarafından verilen ineklerin günlük kuru yem tüketimleri ile enerji, protein, mineral ihtiyaçlarına göre hasaplandı, yemleme planları hazırlandı). </p><p></p><p>besi için 230-300 kg şarole, limuzin tosunları gemilerle nakledilip besicilik yapılıyorsa, bu ırkların düveleri de getirilip yetiştirilebilir. yemlemenin, bakımın uygun yapılması şartıyla. çiftlikler için ekime uygun olmayan taşlık düzlükler seçilir. bahar, yaz, güz aylarında inek sürüleri çitlerden dışarı bırakılır. gezmelerine, hareket etmelerine izin verilir.</p><p></p><p>ihtiyaç olması halinde, bu sürülerin yemlenmeside genç düvelerin, gebe düvelerin, ineklerin yem ihtiyaçlarını, rasyonlarını, yem maliyetini gösteren kitaplar hazırlanıp yetiştiricilere dağıtılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 982935, member: 57589"] [b]Ynt: etçi sıgir yetiştirme[/b] mehmet bey, bu yazdıklarınız doğru. uzun vadede yapılması gereken bu. yapılması doğru olan bu. belirttiğiniz gibi devletin ilgisi, desteği şart. kısa vadede besicilik için dana-düve temininde, kültür ırkı (limuzin, şarole, simental)etçi ırk ineklerden (az süt veren inekler) yemleme ile yetiştirme yapmanın da ekonomik olacağını göstermek için yukarıdaki hesapları verdim. trakyanın, orta anadolunun, egenin, güney anadolunun birçok ilinde silajlık mısır, şeker pancarı, tahıl (arpa-buğday), ay çiçeği yetiştirilmekte. saman, silajlık mısır/şeker pancarı, ayçiçek küspesi ile az miktarda tahıl kullanılarak bu sürüler yemlenir. yukarıdaki rakamlar silajlık mısır (%30-35 kuru yem) 170 TL/ton, sap balyası 170 TL/ton, arpa, 700 TL/ton, ayçiçek küspesi 800 TL/ton satın alma fiyatlarından hesaplandı (rasyonlar, NRC (National Research Council) tarafından verilen ineklerin günlük kuru yem tüketimleri ile enerji, protein, mineral ihtiyaçlarına göre hasaplandı, yemleme planları hazırlandı). besi için 230-300 kg şarole, limuzin tosunları gemilerle nakledilip besicilik yapılıyorsa, bu ırkların düveleri de getirilip yetiştirilebilir. yemlemenin, bakımın uygun yapılması şartıyla. çiftlikler için ekime uygun olmayan taşlık düzlükler seçilir. bahar, yaz, güz aylarında inek sürüleri çitlerden dışarı bırakılır. gezmelerine, hareket etmelerine izin verilir. ihtiyaç olması halinde, bu sürülerin yemlenmeside genç düvelerin, gebe düvelerin, ineklerin yem ihtiyaçlarını, rasyonlarını, yem maliyetini gösteren kitaplar hazırlanıp yetiştiricilere dağıtılabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt