PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="poyraz51" data-source="post: 982978" data-attributes="member: 59743"><p><strong>Ynt: etçi sıgir yetiştirme</strong></p><p></p><p>behçet abi kısavadede dediğiniz çok doğru ama genede ben ithale karşıyım üreteceksek biz üretelim abim chrolaisi angusu limuzini simenthali elimizdekiholsteinlerden montofonlardan çıkartırız sanıldıgı gibi küçükolmuyoırabim melezler verim azlıgının baslıcasebebi kötü bakım koşulları vekullanılan kalitesiz spermalar ben100 liraya kullandıgım spermayıçokiyi bir sperma zannediyordum barış hocama sordum ortadan biraz aşşa sperma oldugunu öğrendim .ve 70liraya et konusunda birinciolan boğanın spermasını aldım..</p><p> bulundugum kasabada en az 5000 holstein vardır ..bunlaraet özelliğiüstün ırk boğaların spermalarını kullanırsak vedüveolsun erkekdana olsun kesime sevkettiğimizi farz edersek. 5000kesimlikdana diyelim ve en az karkas ağırlıkda 50kg farkattıklarınıhesaplarsak ki 100kgm kesin fark atarlar .oda 5000x 50=25000 kg 100kgm farkatsalar 5000x 100=50000 kg fazladan etüretimidemek..</p><p>benim kasabama fazladan 25ton et parasıgrse oda600000lira</p><p>50ton 1 200 000lira demek abim çokdeli para busadece benim kasabam için geçerli düşünsenize böyle büyük bir oluşumun ülke genelinde yapıldıgını</p><p>ha elinde imkanı olan buyuk besiciler ithal getirirler ama kesin çözüm devletimizin kendi ırklarımızı oluşturması.</p><p>sütçü </p><p>etçi</p><p> kombine(hem etçi hem sütçü)</p><p></p><p>bu işte devletin çiftçisini el üstünde tutmasıyla mümkün şu anbüyükçiftikler bulundugumyörede hayvan yerelüreticinin hayvancılığı bırakmasınasebeb oluyor diyebilirim neden derseniz ..</p><p>insanlar hayvancılığı bırakıyor veyetiştirdiği yoncayı ve slajlık mısırı buyuk çiftlikleresatıyor rekabet ortamıda olmadıgı için çiftlikler istediği fiyata yoncayı ve slajı alıyor..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poyraz51, post: 982978, member: 59743"] [b]Ynt: etçi sıgir yetiştirme[/b] behçet abi kısavadede dediğiniz çok doğru ama genede ben ithale karşıyım üreteceksek biz üretelim abim chrolaisi angusu limuzini simenthali elimizdekiholsteinlerden montofonlardan çıkartırız sanıldıgı gibi küçükolmuyoırabim melezler verim azlıgının baslıcasebebi kötü bakım koşulları vekullanılan kalitesiz spermalar ben100 liraya kullandıgım spermayıçokiyi bir sperma zannediyordum barış hocama sordum ortadan biraz aşşa sperma oldugunu öğrendim .ve 70liraya et konusunda birinciolan boğanın spermasını aldım.. bulundugum kasabada en az 5000 holstein vardır ..bunlaraet özelliğiüstün ırk boğaların spermalarını kullanırsak vedüveolsun erkekdana olsun kesime sevkettiğimizi farz edersek. 5000kesimlikdana diyelim ve en az karkas ağırlıkda 50kg farkattıklarınıhesaplarsak ki 100kgm kesin fark atarlar .oda 5000x 50=25000 kg 100kgm farkatsalar 5000x 100=50000 kg fazladan etüretimidemek.. benim kasabama fazladan 25ton et parasıgrse oda600000lira 50ton 1 200 000lira demek abim çokdeli para busadece benim kasabam için geçerli düşünsenize böyle büyük bir oluşumun ülke genelinde yapıldıgını ha elinde imkanı olan buyuk besiciler ithal getirirler ama kesin çözüm devletimizin kendi ırklarımızı oluşturması. sütçü etçi kombine(hem etçi hem sütçü) bu işte devletin çiftçisini el üstünde tutmasıyla mümkün şu anbüyükçiftikler bulundugumyörede hayvan yerelüreticinin hayvancılığı bırakmasınasebeb oluyor diyebilirim neden derseniz .. insanlar hayvancılığı bırakıyor veyetiştirdiği yoncayı ve slajlık mısırı buyuk çiftlikleresatıyor rekabet ortamıda olmadıgı için çiftlikler istediği fiyata yoncayı ve slajı alıyor.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt