PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="poyraz51" data-source="post: 983235" data-attributes="member: 59743"><p><strong>Ynt: etçi sıgir yetiştirme</strong></p><p></p><p></p><p>kardeşim ben angus aşısını holstein düveme attırmıştım makine dahi takmadan iki kişi ayaklarından iple çekip çıkarttık dogumu çok kolay oldu ..benim için ilk angus denemesi oldu oda erkek oldu şansımıza tip olarak tam bir angus boynuzsuz ve kaslanmasıda çokgüzel ..annesi şu an gebe busefer fleckvieh tohum attırdım nasipolursa wiggalden doğuracak...</p><p>kardeşim gen olarak olarak ilk holstein angus melezi yani f1 yüzde 50angus yüzde 50hıolstein gen özelliğine sahip olur ama tip olarak aynı babası gibi..</p><p>bu f1melezi angusa dişiolursa tekrar angus tohum kullandıgımız zaman yüzde 75angus yüzde 25 holstein geni taşır f2 melezi olur...</p><p>bu f2melezi dişiye angus aşılaması yapınca f3melezi ortaya çıkar ve 87,5angus veyüzde12,5 holstein geni taşır ...aynı anguslar gibi olur azmanlıkortadan kalkar...</p><p></p><p>bizim için yani benim için önemliolan saflık derecesi değil benim için önemliolan verim ilk melezlemelerde verim ve üstün özellikler çok güzel artıyor şahsen şahit oldum </p><p> benim şu anki amacım kombine ırk üretimi holsteinlerden doğan fleckvieh buzağılarım mevcut allah kısmet ederse bu f1melezlerine brownswiss sperma kullanmak istiyorum lakin birtürlü şöle kolay doğum özelliğinde bir sperma bulmadım bilen arkadaslar yardımcı olursa memnun olurum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poyraz51, post: 983235, member: 59743"] [b]Ynt: etçi sıgir yetiştirme[/b] kardeşim ben angus aşısını holstein düveme attırmıştım makine dahi takmadan iki kişi ayaklarından iple çekip çıkarttık dogumu çok kolay oldu ..benim için ilk angus denemesi oldu oda erkek oldu şansımıza tip olarak tam bir angus boynuzsuz ve kaslanmasıda çokgüzel ..annesi şu an gebe busefer fleckvieh tohum attırdım nasipolursa wiggalden doğuracak... kardeşim gen olarak olarak ilk holstein angus melezi yani f1 yüzde 50angus yüzde 50hıolstein gen özelliğine sahip olur ama tip olarak aynı babası gibi.. bu f1melezi angusa dişiolursa tekrar angus tohum kullandıgımız zaman yüzde 75angus yüzde 25 holstein geni taşır f2 melezi olur... bu f2melezi dişiye angus aşılaması yapınca f3melezi ortaya çıkar ve 87,5angus veyüzde12,5 holstein geni taşır ...aynı anguslar gibi olur azmanlıkortadan kalkar... bizim için yani benim için önemliolan saflık derecesi değil benim için önemliolan verim ilk melezlemelerde verim ve üstün özellikler çok güzel artıyor şahsen şahit oldum benim şu anki amacım kombine ırk üretimi holsteinlerden doğan fleckvieh buzağılarım mevcut allah kısmet ederse bu f1melezlerine brownswiss sperma kullanmak istiyorum lakin birtürlü şöle kolay doğum özelliğinde bir sperma bulmadım bilen arkadaslar yardımcı olursa memnun olurum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
etçi sıgir yetiştirme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt