PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Etin lezzeti ve kalitesi 'kıvırcık koyun' ile artacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 905120" data-attributes="member: 41641"><p><strong>Etin lezzeti ve kalitesi 'kıvırcık koyun' ile artacak</strong></p><p><strong>AA</strong></p><p><strong>22 Aralık 2014</strong></p><p><strong>Etin lezzeti 'kıvırcık koyun' ile artacak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kırklareli ' nde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve geçen yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'kıvırcık koyun' ırkının geliştirilmesi için çalışma başlatıldı.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Aydın Keskin, yaptığı açıklamada, kıvırcık koyunun etinin diğer koyun ırklarına göre, daha lezzetli olduğunu söyledi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kıvırcık koyun ırkının, çetin kış şartlarına karşı dayanıklı olduğu belirten Keskin, bu ırkın neslinin güvence altına alınması için 3 yıl önce başlatılan 'Gen Kaynaklarının Korunması' ve 'Halk Elinde Islah' projelerinin sürdürüldüğünü ifade etti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kıvırcık koyun ırkı gen kaynağının önemli olduğuna işaret eden Keskin, şöyle konuştu:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>'Trakya, hastalıklardan ari bir bölge olduğundan kıvırcık koyunun önemi de büyük. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle üreticilere kıvırcık koyun dağıtıyoruz. Kıvırcık koyun besleyen üreticilere maddi destekler</strong></p><p><strong>de veriliyor. Projenin 2009 ' da kıvırcık koyun neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasıyla başladı. Ana vatanı Kırklareli olan kaliteli ve lezzetli ete sahip kıvırcık koyun ırkının gelişmesi için çalışıyoruz. Kıvırcık ırkının en önemli özelliği, vücut yağının kaslar içerisinde dağılması ve bu özelliği ile sahip olduğu lezzetin başka bir ırkta bulunmamasıdır.'</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>'Kıvırcık koyuna rağbet artıyor'</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Keskin, kıvırcık koyunlara ilişkin yürütülen projelerin üreticilere ek gelir sağladığını dile getirdi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Özellikle İstanbul ' daki birçok restoran sahibinin, müşterilerine lezzetli et sunmak için kıvırcık koyuna ilgi gösterdiğini aktaran Keskin, şunları kaydetti:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>'Irkın kuzularının bölgede kurulacak modern kombinalarda kesilmesiyle ilimiz en lezzetli kuzu etinin üretildiği merkez konumuna gelecektir. Bu sayede katma değer kazanması planlanan kıvırcık ırkının geliştirilmesi için damızlık koç üretim sstasyonu da kurmayı planlıyoruz.'</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 905120, member: 41641"] [b]Etin lezzeti ve kalitesi 'kıvırcık koyun' ile artacak AA 22 Aralık 2014 Etin lezzeti 'kıvırcık koyun' ile artacak Kırklareli ' nde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve geçen yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan 'kıvırcık koyun' ırkının geliştirilmesi için çalışma başlatıldı. Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Aydın Keskin, yaptığı açıklamada, kıvırcık koyunun etinin diğer koyun ırklarına göre, daha lezzetli olduğunu söyledi. Kıvırcık koyun ırkının, çetin kış şartlarına karşı dayanıklı olduğu belirten Keskin, bu ırkın neslinin güvence altına alınması için 3 yıl önce başlatılan 'Gen Kaynaklarının Korunması' ve 'Halk Elinde Islah' projelerinin sürdürüldüğünü ifade etti. Kıvırcık koyun ırkı gen kaynağının önemli olduğuna işaret eden Keskin, şöyle konuştu: 'Trakya, hastalıklardan ari bir bölge olduğundan kıvırcık koyunun önemi de büyük. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle üreticilere kıvırcık koyun dağıtıyoruz. Kıvırcık koyun besleyen üreticilere maddi destekler de veriliyor. Projenin 2009 ' da kıvırcık koyun neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasıyla başladı. Ana vatanı Kırklareli olan kaliteli ve lezzetli ete sahip kıvırcık koyun ırkının gelişmesi için çalışıyoruz. Kıvırcık ırkının en önemli özelliği, vücut yağının kaslar içerisinde dağılması ve bu özelliği ile sahip olduğu lezzetin başka bir ırkta bulunmamasıdır.' 'Kıvırcık koyuna rağbet artıyor' Keskin, kıvırcık koyunlara ilişkin yürütülen projelerin üreticilere ek gelir sağladığını dile getirdi. Özellikle İstanbul ' daki birçok restoran sahibinin, müşterilerine lezzetli et sunmak için kıvırcık koyuna ilgi gösterdiğini aktaran Keskin, şunları kaydetti: 'Irkın kuzularının bölgede kurulacak modern kombinalarda kesilmesiyle ilimiz en lezzetli kuzu etinin üretildiği merkez konumuna gelecektir. Bu sayede katma değer kazanması planlanan kıvırcık ırkının geliştirilmesi için damızlık koç üretim sstasyonu da kurmayı planlıyoruz.'[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Etin lezzeti ve kalitesi 'kıvırcık koyun' ile artacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt