PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Diğer
Etin Lezzetli Olması için?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 987432" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: Etin Lezzetli Olması için?</strong></p><p></p><p>Öncelikle K.Baş veya B.Baş fark etmez, eldeki imkanlar neler bir bakalım. Şayet hayvanları florası çeşitli bir merada besleme imkanımız varsa ki böyle bir mera Türkiyede nadir bulunur, yazın böyle bir yerde otlatarak yeşil yemesini sağlayabiliriz, yalnız bununla bitmiyor, etin lezzetini etin iç katmanlarında bulunan yağ tabakası sağlar, bunun içinde bir miktar yağlanmasını sağlamalıyız, yağlanması için hayvanın yaşam payının üstünde beslenmesi lazımdır. Onu da arpa ezmesi veya arpa kırması ile sağlayabiliriz. Alacağı enerjini fazlasını yağa çevirerek, etinin arasında depolayacaktır. Bu da etin lezzetini artırır. Mera yoksa, o zaman yeşil biçilerek kurutulmuş yonca+ fiğ ile yaşam payını verir, yağlanmasını da yine arpa ile sağlar, lezzetli bir karkasa sahip oluruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 987432, member: 55193"] [b]Ynt: Etin Lezzetli Olması için?[/b] Öncelikle K.Baş veya B.Baş fark etmez, eldeki imkanlar neler bir bakalım. Şayet hayvanları florası çeşitli bir merada besleme imkanımız varsa ki böyle bir mera Türkiyede nadir bulunur, yazın böyle bir yerde otlatarak yeşil yemesini sağlayabiliriz, yalnız bununla bitmiyor, etin lezzetini etin iç katmanlarında bulunan yağ tabakası sağlar, bunun içinde bir miktar yağlanmasını sağlamalıyız, yağlanması için hayvanın yaşam payının üstünde beslenmesi lazımdır. Onu da arpa ezmesi veya arpa kırması ile sağlayabiliriz. Alacağı enerjini fazlasını yağa çevirerek, etinin arasında depolayacaktır. Bu da etin lezzetini artırır. Mera yoksa, o zaman yeşil biçilerek kurutulmuş yonca+ fiğ ile yaşam payını verir, yağlanmasını da yine arpa ile sağlar, lezzetli bir karkasa sahip oluruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Diğer
Etin Lezzetli Olması için?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt