PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Fabrikalar fiyatı 35 kuruşa çekti! Domates tarlada çürümeye kaldı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="apsiL" data-source="post: 1360094" data-attributes="member: 38742"><p>Nohutu biçtik, aynı hafta kahveye doğru bir gittim. Tüccar orada oturuyor, nohut lafı geçince gel mala bak dedim.. O arada kendisinden mal alan bir adamı attığı kazıktan dolayı nasıl kovduğunu anlatıyor.. </p><p></p><p>Neyse indik depoya, baktı kilo 2.5 TL dedi, Oğuz'u kovmuştun ya bende seni kovuyorum dedim.. </p><p></p><p>Ayıp lan 2.5 TL'ye nohut toplayıp 1.5-2 Dolara dışarıya satıyorlar.. 2 hafta sonra 3.5 TL rakam verdiler, vermedim hala duruyor. </p><p></p><p>Memleketin enayisi çiftçi mi ? Salça para, yağ para ekmek para herşey para , domates, ayçiçeği, mısır, buğday, patates hepsi bedava... Fiyatı düşük açıkla, düşük rakamdan tüccara mal toplat sonra piyasa oturdu de fiyat yükselsin.. </p><p></p><p>Ben memurum, aylık bir gelirim var. Zar zor 3 saat yol gidip babadan, atadan kalan tarlalara sahip çıkmak için tarımla uğraşıyorum, içimize işlemiş bırakamıyoruz. Bir de sadece bu işle geçinmeye çalışan bir dünya çiftçi kardeşimiz, arkadaşımız var. </p><p></p><p>Yapılan masrafı çıkartamayacağız bu gidişle.. 1977 model traktör 80 bin TL , uyduruk bir tarım aleti 10 bin TL, Gübrenin tonu 3 bin TL.. </p><p></p><p>Allah emeklerimizi zayi etmesin, araya vermesin..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="apsiL, post: 1360094, member: 38742"] Nohutu biçtik, aynı hafta kahveye doğru bir gittim. Tüccar orada oturuyor, nohut lafı geçince gel mala bak dedim.. O arada kendisinden mal alan bir adamı attığı kazıktan dolayı nasıl kovduğunu anlatıyor.. Neyse indik depoya, baktı kilo 2.5 TL dedi, Oğuz'u kovmuştun ya bende seni kovuyorum dedim.. Ayıp lan 2.5 TL'ye nohut toplayıp 1.5-2 Dolara dışarıya satıyorlar.. 2 hafta sonra 3.5 TL rakam verdiler, vermedim hala duruyor. Memleketin enayisi çiftçi mi ? Salça para, yağ para ekmek para herşey para , domates, ayçiçeği, mısır, buğday, patates hepsi bedava... Fiyatı düşük açıkla, düşük rakamdan tüccara mal toplat sonra piyasa oturdu de fiyat yükselsin.. Ben memurum, aylık bir gelirim var. Zar zor 3 saat yol gidip babadan, atadan kalan tarlalara sahip çıkmak için tarımla uğraşıyorum, içimize işlemiş bırakamıyoruz. Bir de sadece bu işle geçinmeye çalışan bir dünya çiftçi kardeşimiz, arkadaşımız var. Yapılan masrafı çıkartamayacağız bu gidişle.. 1977 model traktör 80 bin TL , uyduruk bir tarım aleti 10 bin TL, Gübrenin tonu 3 bin TL.. Allah emeklerimizi zayi etmesin, araya vermesin.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Fabrikalar fiyatı 35 kuruşa çekti! Domates tarlada çürümeye kaldı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt