PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Fatih Altaylı da Tarımı Yazdı...!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 888498" data-attributes="member: 41641"><p><strong>Ynt: Fatih Altaylı da Tarımı Yazdı...!!!</strong></p><p></p><p><strong>TÜİKe göre buğday üretimi yüzde 14 azalacak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>EKONOMİ SERVİSİ</strong></p><p><strong>31 Ekim 2014, Cuma</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Tarım makineleri üreticisi LandForceun Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kıra göre Türkiye, 20 yılda 3 milyon hektar tarım alanını kaybetti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Daha çok verimli tarım arazilerinin rezidans yapılmasıyla Türkiyedeki tarım alanı 23,81 milyon hektara geriledi. </span>Bunun yüzde 66sını tahıl ve diğer bitkisel ürünlerin ekim alanı oluştururken, 7,77 milyon hektar ise buğday ekim alanı olarak kullanılıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktara göre kuraklığın 2013-2014 üretim sezonunda buğday, arpa başta olmak üzere tahıl üretimini çok olumsuz etkilemesi büyük üretim kalemini oluşturacak buğdayı çok etkileyecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri Bayraktarı destekliyor. Nitekim TÜİKe göre 2013te 22 milyon 50 bin ton olan buğday üretimi, bu sene yüzde 13,8 azalarak 19 milyon ton civarında gerçekleşecek. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Türkiyede buğday ekim alanı son yıllarda azalmasına rağmen, geçen yıl, 2012ye göre 243 bin hektar artarak 7,77 milyon hektara çıkmıştı. 2014 yılında ekilen alan miktarının henüz açıklanmadığını, 2013 yılıyla aynı düzeylerde olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Bayraktara göre tarım alanlarının önündeki diğer bir engel de sulama. Sulama altyapı yatırımları tamamlanmadığı için Türkiyede teknik ve ekonomik olarak sulanabilecek 8,5 milyon hektar alanın yüzde 67sinin ancak sulanabildiğini belirten Bayraktar, 2,77 milyon hektar ise henüz sulanamıyor. Sulama altyapı yatırımları hızla tamamlanmalı. Sulanabilir bütün alanların sulanmasıyla diğer ürünlerde olduğu gibi buğdayda da önemli üretim artışı olacak, ülkenin büyük bölümünde, kuraklığın ürüne olumsuz yansıması görülmeyecek. dedi.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 888498, member: 41641"] [b]Ynt: Fatih Altaylı da Tarımı Yazdı...!!![/b] [b]TÜİKe göre buğday üretimi yüzde 14 azalacak EKONOMİ SERVİSİ 31 Ekim 2014, Cuma Tarım makineleri üreticisi LandForceun Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kıra göre Türkiye, 20 yılda 3 milyon hektar tarım alanını kaybetti. [color=blue] Daha çok verimli tarım arazilerinin rezidans yapılmasıyla Türkiyedeki tarım alanı 23,81 milyon hektara geriledi. [/color]Bunun yüzde 66sını tahıl ve diğer bitkisel ürünlerin ekim alanı oluştururken, 7,77 milyon hektar ise buğday ekim alanı olarak kullanılıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktara göre kuraklığın 2013-2014 üretim sezonunda buğday, arpa başta olmak üzere tahıl üretimini çok olumsuz etkilemesi büyük üretim kalemini oluşturacak buğdayı çok etkileyecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri Bayraktarı destekliyor. Nitekim TÜİKe göre 2013te 22 milyon 50 bin ton olan buğday üretimi, bu sene yüzde 13,8 azalarak 19 milyon ton civarında gerçekleşecek. Türkiyede buğday ekim alanı son yıllarda azalmasına rağmen, geçen yıl, 2012ye göre 243 bin hektar artarak 7,77 milyon hektara çıkmıştı. 2014 yılında ekilen alan miktarının henüz açıklanmadığını, 2013 yılıyla aynı düzeylerde olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Bayraktara göre tarım alanlarının önündeki diğer bir engel de sulama. Sulama altyapı yatırımları tamamlanmadığı için Türkiyede teknik ve ekonomik olarak sulanabilecek 8,5 milyon hektar alanın yüzde 67sinin ancak sulanabildiğini belirten Bayraktar, 2,77 milyon hektar ise henüz sulanamıyor. Sulama altyapı yatırımları hızla tamamlanmalı. Sulanabilir bütün alanların sulanmasıyla diğer ürünlerde olduğu gibi buğdayda da önemli üretim artışı olacak, ülkenin büyük bölümünde, kuraklığın ürüne olumsuz yansıması görülmeyecek. dedi.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Fatih Altaylı da Tarımı Yazdı...!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt