PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Fendt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="önder çifçi" data-source="post: 62911" data-attributes="member: 400"><p><strong>Ynt: Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>doyranlı kardeşim;</p><p>bakımı zamanında yapılmış,itina ile kullanılmış birçok makine için hele hele yeni teknolojilerle üretilmiş marka ve modeli ne olursa olsun birçok traktörün motoru için 6000 (herhalde saattir) lik çalışma süresi bence motorun yarı ömrü bile etmez diyebilirim.burada kasıt saadece tip ve yapı değil,teknolojiden kasıt malzeme dayanıklılığıdır.gelişen modern üretim teknolojileri bir makinanın kullanım rahatlığı,operatöre sunduğu imkanlardan daha öte malzeme ömrünü sonsuzluğa taşımaktır.</p><p>bir motor dizayn edilirken kullanılan parçaların ömür testide üretim presesinin önemli bir adımıdır.firmalar bu testlari yapmadan ürünlerini piyasaya sürmek değil,üretim bandına dahi koymazlar..ar-ge lerin işi budur.kimbilir bu üreticilerin deneyipte çöpe attığı ne motorlar vardır..burada önemli olan geliştirme aşamasında bu verileri yakalayıp iyileştirmelerle o modeli en iyi kılmak ve ömrünü uzatmaktır.yaptım ama olmadı.atın çöpe gitsin mantığı,üretici için karlılıktan öte büyük zarar demektir..kimbilir şu anda bildiğimiz,üretimde kullanılmakta olan motorlardan farklı ne prototipler var.tabii bunlarda teknolojik sırlar.bilhassa bir motor için enönemli unsurlardan piston,sekman,gömlek kombinasyonunda ne aşamalar katedildiki şimdiki motorlar için 10000 saatlik çalışma büyük bir başarı olmaktan çıktı.metalürji dalındaki gelişmeler çok önemli,malzeme işleme teknolojileri,çok önemli,ölçümleme teknolojileri çok önemli..bunları bir araya getirip ürettiğiniz üründe tabiiki biraz pahalı ama çok uzun ömürlü olmakta..işte fiyat belirlemede önemli etkenlerden biride üretim aşamasında kullanılan bu yöntemlerdir.bu yöntemlerle üretilen makinaların ömrüde biraz bakım periyoduna bağlıdır.ne olursa olsun uygun olmayan şartlarda çalışan her makina bozulmaya mahkumdur.siz bir sezon boyunca hiç hava filtresini temizlemeden bir makina kullanmaya kalkarsanız,uyarı ve ikazlarını dikkate almazsanız bu kimin yaptığı olursa olsun bozulmak,aşınmak zorundadır.silindire giren hava temiz ve tozsuz olmak zorundadır.siz bunu temin etmezseniz,bu motor 6000 değil 600 saat bile çalışmaz.eğer yağını zamanında değişmezseniz.10000 saat değil,2000 saat çalışmaz.yağında bir ömrü var.bu iş böyle.yakıtı temiz ve kükürtü az olanı kullan diyor.sen aksini kullanırsan enjektör buna tahammül edemiyor,arıza yapıyor.suçlu tabii üretici oluyor.bu şartları sağlayamayıncada mal kötü oluyor..yok böyle bişey..</p><p>bana göre kötü makina yok,kötü kullanım var..bilmem açıklayabildimmi..selamlar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="önder çifçi, post: 62911, member: 400"] [b]Ynt: Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?[/b] doyranlı kardeşim; bakımı zamanında yapılmış,itina ile kullanılmış birçok makine için hele hele yeni teknolojilerle üretilmiş marka ve modeli ne olursa olsun birçok traktörün motoru için 6000 (herhalde saattir) lik çalışma süresi bence motorun yarı ömrü bile etmez diyebilirim.burada kasıt saadece tip ve yapı değil,teknolojiden kasıt malzeme dayanıklılığıdır.gelişen modern üretim teknolojileri bir makinanın kullanım rahatlığı,operatöre sunduğu imkanlardan daha öte malzeme ömrünü sonsuzluğa taşımaktır. bir motor dizayn edilirken kullanılan parçaların ömür testide üretim presesinin önemli bir adımıdır.firmalar bu testlari yapmadan ürünlerini piyasaya sürmek değil,üretim bandına dahi koymazlar..ar-ge lerin işi budur.kimbilir bu üreticilerin deneyipte çöpe attığı ne motorlar vardır..burada önemli olan geliştirme aşamasında bu verileri yakalayıp iyileştirmelerle o modeli en iyi kılmak ve ömrünü uzatmaktır.yaptım ama olmadı.atın çöpe gitsin mantığı,üretici için karlılıktan öte büyük zarar demektir..kimbilir şu anda bildiğimiz,üretimde kullanılmakta olan motorlardan farklı ne prototipler var.tabii bunlarda teknolojik sırlar.bilhassa bir motor için enönemli unsurlardan piston,sekman,gömlek kombinasyonunda ne aşamalar katedildiki şimdiki motorlar için 10000 saatlik çalışma büyük bir başarı olmaktan çıktı.metalürji dalındaki gelişmeler çok önemli,malzeme işleme teknolojileri,çok önemli,ölçümleme teknolojileri çok önemli..bunları bir araya getirip ürettiğiniz üründe tabiiki biraz pahalı ama çok uzun ömürlü olmakta..işte fiyat belirlemede önemli etkenlerden biride üretim aşamasında kullanılan bu yöntemlerdir.bu yöntemlerle üretilen makinaların ömrüde biraz bakım periyoduna bağlıdır.ne olursa olsun uygun olmayan şartlarda çalışan her makina bozulmaya mahkumdur.siz bir sezon boyunca hiç hava filtresini temizlemeden bir makina kullanmaya kalkarsanız,uyarı ve ikazlarını dikkate almazsanız bu kimin yaptığı olursa olsun bozulmak,aşınmak zorundadır.silindire giren hava temiz ve tozsuz olmak zorundadır.siz bunu temin etmezseniz,bu motor 6000 değil 600 saat bile çalışmaz.eğer yağını zamanında değişmezseniz.10000 saat değil,2000 saat çalışmaz.yağında bir ömrü var.bu iş böyle.yakıtı temiz ve kükürtü az olanı kullan diyor.sen aksini kullanırsan enjektör buna tahammül edemiyor,arıza yapıyor.suçlu tabii üretici oluyor.bu şartları sağlayamayıncada mal kötü oluyor..yok böyle bişey.. bana göre kötü makina yok,kötü kullanım var..bilmem açıklayabildimmi..selamlar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Fendt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt