PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Fendt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ozan_06" data-source="post: 62918" data-attributes="member: 895"><p><strong>Ynt: Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Hocam orada arkadaşın 6000 den kastı sanırım santimetreküp tü...Ömür testi konusuna gelince, Otomotiv yan sanayinde Tier1, Tier2 ve Tier3 tedarikçi olarak yeralan bir firmada çalışan bir mühendis olarak bir açıklama ihtiyacı duydum. Tasarım süreçlerinde, sondan başa doğru prosesler planlanmadan önce, henüz ortada olmamasına rağmen D-FMEA uygulanır.Bunun anlamı Design-Failure Modes Effects Analysis dir. Yani Tasarım- Hata modları ve etkileri analizleri. Bu analizde, üretilecek olan ürünün kullanımesnasında çıkarabileceği sorunlar tek tek ele alınır, risk puanları hesaplanır, belirlenimş puanların üzerinde olan eiskler en aza indirmek için iyileştirme yöntemleri belirlenir. Buna göre proses planları ve sinoptikler oluşturulur. (Üretim sürecinin başlangıcı). Üretim aşamasında ise yine P-FMEA yöntem ile, (yani proses FMEA) proseslerde müşteriye, yani bir sonraki operasyona sorun olabilecek hatalar risk puanı olarak değerlendirilir. Sonuç olarak bu işler, prototip üretimi yapılmadan gerçekleştirilir. Bu, deneme yanılma yönteminin getirdiği kalite maliyetlerini minimize etmek için kullanılan en önemli yöntemlerden birisidir. Son olarak ürün meydana geldiğinde ise performans testleri uygulanır. Bu testlerde, pratik değerlerin teorik değerlerle olan ilişkisi belirlenir. Beklentiler karşılanmıyorsa, o aşamada gerekli tedbirler alınarak döngü tekrarlanır. </p><p></p><p>Sadece destekleyici bilgi olarak kabul ediniz, saygılar...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ozan_06, post: 62918, member: 895"] [b]Ynt: Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?[/b] Hocam orada arkadaşın 6000 den kastı sanırım santimetreküp tü...Ömür testi konusuna gelince, Otomotiv yan sanayinde Tier1, Tier2 ve Tier3 tedarikçi olarak yeralan bir firmada çalışan bir mühendis olarak bir açıklama ihtiyacı duydum. Tasarım süreçlerinde, sondan başa doğru prosesler planlanmadan önce, henüz ortada olmamasına rağmen D-FMEA uygulanır.Bunun anlamı Design-Failure Modes Effects Analysis dir. Yani Tasarım- Hata modları ve etkileri analizleri. Bu analizde, üretilecek olan ürünün kullanımesnasında çıkarabileceği sorunlar tek tek ele alınır, risk puanları hesaplanır, belirlenimş puanların üzerinde olan eiskler en aza indirmek için iyileştirme yöntemleri belirlenir. Buna göre proses planları ve sinoptikler oluşturulur. (Üretim sürecinin başlangıcı). Üretim aşamasında ise yine P-FMEA yöntem ile, (yani proses FMEA) proseslerde müşteriye, yani bir sonraki operasyona sorun olabilecek hatalar risk puanı olarak değerlendirilir. Sonuç olarak bu işler, prototip üretimi yapılmadan gerçekleştirilir. Bu, deneme yanılma yönteminin getirdiği kalite maliyetlerini minimize etmek için kullanılan en önemli yöntemlerden birisidir. Son olarak ürün meydana geldiğinde ise performans testleri uygulanır. Bu testlerde, pratik değerlerin teorik değerlerle olan ilişkisi belirlenir. Beklentiler karşılanmıyorsa, o aşamada gerekli tedbirler alınarak döngü tekrarlanır. Sadece destekleyici bilgi olarak kabul ediniz, saygılar... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Fendt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Fendt 415 ve Fendt 714 arasında hangisini seçersiniz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt