PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Fendt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
FENDT TARİHÇESİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bykangalli" data-source="post: 23600" data-attributes="member: 616"><p>1930: Fendt traktör üretimine ilk Avrupalı olan 6 beygirlik küçük traktör Dieselross İle başlamıştır. </p><p></p><p>1937: Dieselross F 18 (16 beygir) sürüşten bağımsız power shift kuyruk mili ile donatılmıştır. </p><p></p><p>1949: Dieselross F 18’den (18 beygir) ayda 20 adet üretiliyordu. </p><p></p><p>1953: 12 beygir gücündeki dört montaj tertibatı bulunan Fendt-alet taşıyıcı ilk defa sunulmuştur. 1959 yılında Fendt dahiyane Tek-Adam-Sistemi ile Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından en yüksek ödülü almaya hak kazanmıştır. </p><p></p><p>1958: Favorit 1 modeli, 40 beygir gücündeki motoru ve çok vitesli hassas kademeli şanzımanı ile biçim ve teknoloji olarak yön gösterici olmuştur. </p><p></p><p>1968: Farmer 3 S (48 beygir) hidrolik kavrama (Turbomatik) teknolojisi ile örnek teşkil etmiştir. </p><p></p><p>1975: Üzüm bağı, şerbetçiotu ve sebze üretimi için özel traktörler (42, 50 ve 65 beygir). </p><p></p><p>1976: Yüksek beygir gücündeki traktörler için yeni standartlar: </p><p></p><p>Favorit LS üretim sınıfı; konforlu-kabin, altı silindir motor (85’den 150 beygire kadar) ve elektronik güç kaldırıcı kontrolü (EPC). </p><p></p><p>1979: Zamanın teknolojisinin ilerisinde: Büyük traktörler Favorit 622 LS (211 beygir) ve 626 LS (252 beygir). </p><p></p><p>1980: Farmer 300 üretim sınıfı yeni bir traktör akımı yaratmıştır: 40 km/s, dört teker freni, Turbomatik ve lastk takozlara oturtulmuş konforlu-kabin. </p><p></p><p>1984: Orijinal serbest-görüş traktörü 380 GTA pazara giriyor. </p><p></p><p>1987: Kompakt boyutlara sahip yüksek teknolojik 200 üretim sınıfı 40 ila 75 beygir güç aralığında üzüm bağı, şerbetçiotu ve sebze üretiminde daha da sivrilmiştir. </p><p></p><p>1993: Öncü: Yüksek beygir gücüne sahip büyük traktör 800’ler Turboshift (hızlı vites değiştirme) , hidro-pinomatik kabin, ön aks süspansiyonuna sahip, azami sürati 50 km/s olan dünyadaki ilk traktörlerdir. </p><p></p><p>1994: Favorit 500 C üretim sınıfı (95 ila 140 beygir) 50 km azami sürat, süspansiyon ve Turboshift gibi başarı getiren özelliklerin orta sınıftaki uygulamasıdır. </p><p></p><p>1995: Agritechnica’da bir dünya yeniliği: 926 Vario, dünyada kademesiz şanzımana sahip ilk büyük traktör. </p><p></p><p>1997: Dünya çapında faal olan Birleşik Devletler – Tarım Makineleri Şirketler Grubu AGCO traktör üreticisi Xaver Fendt GmbH & Co’yu devralıyor. </p><p></p><p>1998: Yeni üretim sınıfı 700 Vario’nun sunulması. Yenilikçi kullanım sistemi Variotronic uluslar arası alanda ödüller kazanıyor. İlk Fendt biçerdöveri tanıtılıyor. </p><p></p><p>1999: ,,Vario 2000’’ sloganı ile Fendt Vario programının tamamını güçleri 86 ila 270 beygir arasında değişen 11 modelle sunmuştur. </p><p></p><p>2002: Fendt-Biçim ekipmanlarında gelişme: C Serisi Biçerdöverler, silindirik balya presleri, dikdörtgen balya presleri. </p><p></p><p>2005: Fendt Agritechnica’da gücü 360 beygir ve azami sürati 60km/s olan 936 Vario’yu ve 312’yi sunuyor. Dieselross 75 yaşında. </p><p></p><p>2006: Beş yeni Vario üretim sınıfı ile azami güçleri 95 ila 360 beygir arasında değişen toplam 21 model sunulmuştur. </p><p></p><p>2007: Fendt Agritechnica’da araştırma projesi TRISIX ile gelecek vaat eden yüksek performans aracını tanıtmıştır. Ayrıca kolza yağı ile çalışan bir traktör ve yeni bir ön yükleyici sunulmuştur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bykangalli, post: 23600, member: 616"] 1930: Fendt traktör üretimine ilk Avrupalı olan 6 beygirlik küçük traktör Dieselross İle başlamıştır. 1937: Dieselross F 18 (16 beygir) sürüşten bağımsız power shift kuyruk mili ile donatılmıştır. 1949: Dieselross F 18’den (18 beygir) ayda 20 adet üretiliyordu. 1953: 12 beygir gücündeki dört montaj tertibatı bulunan Fendt-alet taşıyıcı ilk defa sunulmuştur. 1959 yılında Fendt dahiyane Tek-Adam-Sistemi ile Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından en yüksek ödülü almaya hak kazanmıştır. 1958: Favorit 1 modeli, 40 beygir gücündeki motoru ve çok vitesli hassas kademeli şanzımanı ile biçim ve teknoloji olarak yön gösterici olmuştur. 1968: Farmer 3 S (48 beygir) hidrolik kavrama (Turbomatik) teknolojisi ile örnek teşkil etmiştir. 1975: Üzüm bağı, şerbetçiotu ve sebze üretimi için özel traktörler (42, 50 ve 65 beygir). 1976: Yüksek beygir gücündeki traktörler için yeni standartlar: Favorit LS üretim sınıfı; konforlu-kabin, altı silindir motor (85’den 150 beygire kadar) ve elektronik güç kaldırıcı kontrolü (EPC). 1979: Zamanın teknolojisinin ilerisinde: Büyük traktörler Favorit 622 LS (211 beygir) ve 626 LS (252 beygir). 1980: Farmer 300 üretim sınıfı yeni bir traktör akımı yaratmıştır: 40 km/s, dört teker freni, Turbomatik ve lastk takozlara oturtulmuş konforlu-kabin. 1984: Orijinal serbest-görüş traktörü 380 GTA pazara giriyor. 1987: Kompakt boyutlara sahip yüksek teknolojik 200 üretim sınıfı 40 ila 75 beygir güç aralığında üzüm bağı, şerbetçiotu ve sebze üretiminde daha da sivrilmiştir. 1993: Öncü: Yüksek beygir gücüne sahip büyük traktör 800’ler Turboshift (hızlı vites değiştirme) , hidro-pinomatik kabin, ön aks süspansiyonuna sahip, azami sürati 50 km/s olan dünyadaki ilk traktörlerdir. 1994: Favorit 500 C üretim sınıfı (95 ila 140 beygir) 50 km azami sürat, süspansiyon ve Turboshift gibi başarı getiren özelliklerin orta sınıftaki uygulamasıdır. 1995: Agritechnica’da bir dünya yeniliği: 926 Vario, dünyada kademesiz şanzımana sahip ilk büyük traktör. 1997: Dünya çapında faal olan Birleşik Devletler – Tarım Makineleri Şirketler Grubu AGCO traktör üreticisi Xaver Fendt GmbH & Co’yu devralıyor. 1998: Yeni üretim sınıfı 700 Vario’nun sunulması. Yenilikçi kullanım sistemi Variotronic uluslar arası alanda ödüller kazanıyor. İlk Fendt biçerdöveri tanıtılıyor. 1999: ,,Vario 2000’’ sloganı ile Fendt Vario programının tamamını güçleri 86 ila 270 beygir arasında değişen 11 modelle sunmuştur. 2002: Fendt-Biçim ekipmanlarında gelişme: C Serisi Biçerdöverler, silindirik balya presleri, dikdörtgen balya presleri. 2005: Fendt Agritechnica’da gücü 360 beygir ve azami sürati 60km/s olan 936 Vario’yu ve 312’yi sunuyor. Dieselross 75 yaşında. 2006: Beş yeni Vario üretim sınıfı ile azami güçleri 95 ila 360 beygir arasında değişen toplam 21 model sunulmuştur. 2007: Fendt Agritechnica’da araştırma projesi TRISIX ile gelecek vaat eden yüksek performans aracını tanıtmıştır. Ayrıca kolza yağı ile çalışan bir traktör ve yeni bir ön yükleyici sunulmuştur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Fendt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
FENDT TARİHÇESİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt