PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Deutz-Fahr
Teknik Bilgiler-Yorumlar
fendt te dört çeker traktör yokmuş :)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="neuro" data-source="post: 1084120" data-attributes="member: 9381"><p>Benim de bildiğim kadarı ile satıcı doğru sölemiş..</p><p></p><p>Konuyu örneklendirmek gerekirse şu sekilde düşünebiliriz, Otomobil üzerinden gidersek Subaru die bir japon firması var hepimizin bildiği, bu firmanın Çift Çeker araçları AWD olarak geçer All Wheel Drive yani dewamlı olarak 4 çeker arabı havaya kaldırdığımız da 4 teker birden asılır ve motordan çıkan güç %25 oranla her tekere eşit olarak dağılır. Bu sistemin zemin koşullarına göre avantajları ve dezavantajları vardır.</p><p></p><p>Diğer bir firmayı ele alalım örneğin Toyota'nın Çift çeker sistemi bu sistemde devamlı olarak çapraz şekilde aktarım sağlanır, yere tutunamama halinde tekerlerdeki aktarım gücü bir diğer tekere geçer yani zemin tutuşu zayıfsa güç verilen tekerler değişir. Zemine en iyi tutunan tekere en fazla gücü gönderir.</p><p></p><p>Defransiyel kilidine gelince 4 tekere de eşit gücü gönderir yani Subaru da ki eşit dağıtım sistemine geçer.</p><p></p><p></p><p>NOT: Yazdıklarımda yanlışlıklar olabilir bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatsın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="neuro, post: 1084120, member: 9381"] Benim de bildiğim kadarı ile satıcı doğru sölemiş.. Konuyu örneklendirmek gerekirse şu sekilde düşünebiliriz, Otomobil üzerinden gidersek Subaru die bir japon firması var hepimizin bildiği, bu firmanın Çift Çeker araçları AWD olarak geçer All Wheel Drive yani dewamlı olarak 4 çeker arabı havaya kaldırdığımız da 4 teker birden asılır ve motordan çıkan güç %25 oranla her tekere eşit olarak dağılır. Bu sistemin zemin koşullarına göre avantajları ve dezavantajları vardır. Diğer bir firmayı ele alalım örneğin Toyota'nın Çift çeker sistemi bu sistemde devamlı olarak çapraz şekilde aktarım sağlanır, yere tutunamama halinde tekerlerdeki aktarım gücü bir diğer tekere geçer yani zemin tutuşu zayıfsa güç verilen tekerler değişir. Zemine en iyi tutunan tekere en fazla gücü gönderir. Defransiyel kilidine gelince 4 tekere de eşit gücü gönderir yani Subaru da ki eşit dağıtım sistemine geçer. NOT: Yazdıklarımda yanlışlıklar olabilir bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatsın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Deutz-Fahr
Teknik Bilgiler-Yorumlar
fendt te dört çeker traktör yokmuş :)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt