PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Fidancılık-Fidecilik
Fidan üretiminde standart oluşturulacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 781155" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Fidan üretiminde standart oluşturulacak</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>05 Ocak 2014 Pazar 11:48</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Adapazarı Sapanca ' da kurduğu Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ile fidan üretiminde standartların oluşumunu sağlamayı hedeflediklerini bildirdi. Ayrıca kurulan tesisin sektörün büyümesine ve ihracattaki payının artmasına olanak sağlaması amaçlanıyor. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Orman ve Su İşleri Bakanlığı ' ndan yapılan açıklamada, Türkiye ' de ilk ve tek fidan borsası olma özelliği taşıdığı belirtilen Adapazarı Sapanca Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ' nin hizmete açıldığı bildirildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Tesisle, dış mekân süs bitkisi üretiminde, var olan potansiyel ortaya çıkacak, pazarlama ve ürün standardizasyonu konusundaki sıkıntılar ortadan kalkacak. Toplam 4 milyon 552 bin TL yatırım bedeli ile tamamlanan ve 170 dekar alanda kurulan Sapanca Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ' nde oluşturulacak işletim sistemi modeli ile bütün üreticiler ürünlerini aynı şartlarda alıcıya sunabilecek. Tesis fidan üretimi konusunda standardizasyon oluşturacak, sektörün büyümesine ve ihracattaki payının artmasına imkan sağlayacak.' </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Fidan üretimi 6 kat arttı</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de son 11 yılda yaklaşık 3 milyar fidan dikildiği belirtilen açıklamada, 1992-2002 yılları arasında ortalama yılda 75 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirilirken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üretim kapasitesini büyük ölçüde artırdı. Bu kapasitesinin artmasıyla 2012 yılında 470 milyon fidan üretilerek sayı 6 kat artmış oldu. Bu kapasiteyi 2013 yılında da kullanan bakanlık 2012 yılında da 401,3 milyon üretim gerçekleştirdi' denild</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 781155, member: 41641"] [color=blue][b]Fidan üretiminde standart oluşturulacak 05 Ocak 2014 Pazar 11:48 ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Adapazarı Sapanca ' da kurduğu Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ile fidan üretiminde standartların oluşumunu sağlamayı hedeflediklerini bildirdi. Ayrıca kurulan tesisin sektörün büyümesine ve ihracattaki payının artmasına olanak sağlaması amaçlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ' ndan yapılan açıklamada, Türkiye ' de ilk ve tek fidan borsası olma özelliği taşıdığı belirtilen Adapazarı Sapanca Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ' nin hizmete açıldığı bildirildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Tesisle, dış mekân süs bitkisi üretiminde, var olan potansiyel ortaya çıkacak, pazarlama ve ürün standardizasyonu konusundaki sıkıntılar ortadan kalkacak. Toplam 4 milyon 552 bin TL yatırım bedeli ile tamamlanan ve 170 dekar alanda kurulan Sapanca Fidan Tanıtım ve Sergileme Tesisi ' nde oluşturulacak işletim sistemi modeli ile bütün üreticiler ürünlerini aynı şartlarda alıcıya sunabilecek. Tesis fidan üretimi konusunda standardizasyon oluşturacak, sektörün büyümesine ve ihracattaki payının artmasına imkan sağlayacak.' Fidan üretimi 6 kat arttı Türkiye ' de son 11 yılda yaklaşık 3 milyar fidan dikildiği belirtilen açıklamada, 1992-2002 yılları arasında ortalama yılda 75 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirilirken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üretim kapasitesini büyük ölçüde artırdı. Bu kapasitesinin artmasıyla 2012 yılında 470 milyon fidan üretilerek sayı 6 kat artmış oldu. Bu kapasiteyi 2013 yılında da kullanan bakanlık 2012 yılında da 401,3 milyon üretim gerçekleştirdi' denild[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Fidancılık-Fidecilik
Fidan üretiminde standart oluşturulacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt