PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Fikir almak istiyorum ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 717052" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Fikir almak istiyorum ?</strong></p><p></p><p>Elindeki uygun yerleri etrafını çevir, çit ile derim , bu sana vakit konusunda yararlı olur istediğin zaman çıkarıp gezdirir istediğin zaman çitin içine bırakırsın koyun yada sığırları.</p><p>Çiti kendin yapabilirsin 4 lük köşebent 1,5 metrelik 3-4 metre ara ile 30, 40 cm si toprağa balyoz ile çakılır,20 cm ara ilede üzerine 4 sıra dikenli tel koyunda geçemez inekte.(kazık çakma işi yazın kuruda olmaz)</p><p>Masrafı az getirisi de az iş koyun işi, inekçilik masrafı çok getirisi az, şu an koyun daha iyi getiri olarak.</p><p>Hayvancılığı seçersen çabuk pes etmek yok, kısa vadeli iş değil uzun vadeli iş şu an getirisi iyi değil ilerde ne olur Allah kerim.</p><p>Bizde şu an 60 kadar koyun 15 ,20 inek 15 kadar dana düve, birazda kuru tarım var hayvanlara yemlik bir şeyler ekiyorum </p><p>Koyunlara babam , ineklere ve kuru tarıma ben bakıyorum, 100 dönüm kadar çit çevrili yerimiz var bu bize vakit konusunda yardımcı , babam beş vakit namazını camide kılar altında eski lpg, li bir araba gider delir koyunlara.Çoban yok koyunlarda ve ineklerde.</p><p>Mekanda su önemli kendi suyun olacak derin kuyu yada normal kuyu yada doğal kaynak, dere.</p><p>Elektirikte önemli , olmalı derim,gerisi mal sahibinin becerisine kalmış .</p><p>Hazır çiftliği yiyip bitirenlerde olur , sıfırdan çiftlik kurup çok başarılı olanlarda . </p><p>Allah herkesin yardımcısı olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 717052, member: 25443"] [b]Ynt: Fikir almak istiyorum ?[/b] Elindeki uygun yerleri etrafını çevir, çit ile derim , bu sana vakit konusunda yararlı olur istediğin zaman çıkarıp gezdirir istediğin zaman çitin içine bırakırsın koyun yada sığırları. Çiti kendin yapabilirsin 4 lük köşebent 1,5 metrelik 3-4 metre ara ile 30, 40 cm si toprağa balyoz ile çakılır,20 cm ara ilede üzerine 4 sıra dikenli tel koyunda geçemez inekte.(kazık çakma işi yazın kuruda olmaz) Masrafı az getirisi de az iş koyun işi, inekçilik masrafı çok getirisi az, şu an koyun daha iyi getiri olarak. Hayvancılığı seçersen çabuk pes etmek yok, kısa vadeli iş değil uzun vadeli iş şu an getirisi iyi değil ilerde ne olur Allah kerim. Bizde şu an 60 kadar koyun 15 ,20 inek 15 kadar dana düve, birazda kuru tarım var hayvanlara yemlik bir şeyler ekiyorum Koyunlara babam , ineklere ve kuru tarıma ben bakıyorum, 100 dönüm kadar çit çevrili yerimiz var bu bize vakit konusunda yardımcı , babam beş vakit namazını camide kılar altında eski lpg, li bir araba gider delir koyunlara.Çoban yok koyunlarda ve ineklerde. Mekanda su önemli kendi suyun olacak derin kuyu yada normal kuyu yada doğal kaynak, dere. Elektirikte önemli , olmalı derim,gerisi mal sahibinin becerisine kalmış . Hazır çiftliği yiyip bitirenlerde olur , sıfırdan çiftlik kurup çok başarılı olanlarda . Allah herkesin yardımcısı olsun. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Fikir almak istiyorum ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt