PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Finansal konularda gönüllü danışmanlık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Bigband" data-source="post: 735154" data-attributes="member: 51104"><p><strong>Ynt: Finansal konularda gönüllü danışmanlık</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Hoşbulduk..</p><p></p><p>Büyükbaş hayvancılıkta kesin kural kaba yemin kendiniz tarafından üretilmesidir. Bu tip işletmelerde arzu edilen sağmal inek başına 10 dekar yem arazisidir. Ancak günümüzde maalesef bu ölçekte işletme kurabilmek çok mümkün olmamaktadır. Bunun yerine inek başına 5-8 dekar arası arazi yeterli geleceği söylenebilir. Elbette işletme ölçeği çok önemlidir. 10 tane ineği olan kişinin kaba yemini kendisinin üretmesi anlamsız olur. Buna karşın 50 baş ve üzeri işletmeler için kaba yemin kendi imkanları ile üretilmesi gerekir. </p><p></p><p>Yukarıda saydığımız konulara karşın piyasa koşullarının değiştiği dönemlerde belli miktar kaba yemi dışardan almak daha ucuza gelebilir. Örneğin silajlık mısırın çok ucuzladığı dönemler vardır. Bu dönemlerde silajın üçte birini dışardan alır, kendi arazinizde daha yüksek enerjili yağlı tohum eker ve yem rasyonunu buna göre ayarlarsınız. O nedenle hesabınızı iyi yapıp karar vermeniz gerekebilir. Örneğin, 100 dekar silaj ekip biçme maliyeti yerine 100 dekar fiğ yada aspir ile daha iyi bir rasyon uygulayabilirsiniz. Bu tip durumlarda işletmenin süt verimi en az 1-2 litre artar.</p><p></p><p>Sözün özü: Kural olarak sığırcılık işletmesinde kaba yemin sizin tarafınızdan üretilmesi gerekir. Ancak piyasa koşulları ve çiftliğin büyüklüğüne göre kısmen dışarıdan alım yapılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bigband, post: 735154, member: 51104"] [b]Ynt: Finansal konularda gönüllü danışmanlık[/b] Hoşbulduk.. Büyükbaş hayvancılıkta kesin kural kaba yemin kendiniz tarafından üretilmesidir. Bu tip işletmelerde arzu edilen sağmal inek başına 10 dekar yem arazisidir. Ancak günümüzde maalesef bu ölçekte işletme kurabilmek çok mümkün olmamaktadır. Bunun yerine inek başına 5-8 dekar arası arazi yeterli geleceği söylenebilir. Elbette işletme ölçeği çok önemlidir. 10 tane ineği olan kişinin kaba yemini kendisinin üretmesi anlamsız olur. Buna karşın 50 baş ve üzeri işletmeler için kaba yemin kendi imkanları ile üretilmesi gerekir. Yukarıda saydığımız konulara karşın piyasa koşullarının değiştiği dönemlerde belli miktar kaba yemi dışardan almak daha ucuza gelebilir. Örneğin silajlık mısırın çok ucuzladığı dönemler vardır. Bu dönemlerde silajın üçte birini dışardan alır, kendi arazinizde daha yüksek enerjili yağlı tohum eker ve yem rasyonunu buna göre ayarlarsınız. O nedenle hesabınızı iyi yapıp karar vermeniz gerekebilir. Örneğin, 100 dekar silaj ekip biçme maliyeti yerine 100 dekar fiğ yada aspir ile daha iyi bir rasyon uygulayabilirsiniz. Bu tip durumlarda işletmenin süt verimi en az 1-2 litre artar. Sözün özü: Kural olarak sığırcılık işletmesinde kaba yemin sizin tarafınızdan üretilmesi gerekir. Ancak piyasa koşulları ve çiftliğin büyüklüğüne göre kısmen dışarıdan alım yapılabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Finansal konularda gönüllü danışmanlık
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt