PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
İlaçlama ve Zirai Mücadele
Fındıkta Herbisit(ot ilacı) Zararı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Aşıcı" data-source="post: 1342395" data-attributes="member: 88271"><p>Merhaba arkadaşlar,</p><p>Yeniyim sitede. Acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.</p><p>Geçen yıl, fındıkta dip sürgünleri ile mücadele için, Round up denen ot ilacını kullandım maalesef. Bu ilaç bitkinin ve köklerin en uç noktalarına kadar nüfuz ediyormuş meğer. Dip sürgünlerine attım ama oradan bitki bünyesine ve köklere geçmiş sanırım. Kışın toprağa bol fosfor, baharda da kalsiyum amonyum nitrat(can) vermeme rağmen ağaçlar hastalıklı gibi ve zayıf bu sene. Meyve tutumu ve gelişimi düzensiz ve zayıf.Dallarda yapraklar seyrelmiş yer yer çıplaklaşma var. Yeni sürgün verimi zayıf veya hiç yok kimi kısımlarda. Bayer’de çalışmış bir mühendisle görüştüm. “Round up köklere nüfuz eder, köklerdeki iletim demetlerine zarar vermiştir; bitki toprağa verdiğin besin maddelerini yeterince alamaz” dedi. Bitkinin kökten alamadığı besin elementlerini ve hızlıca yeni kökler teşekkül ettirecek besleyicileri yapraktan vermen lazım dedi.</p><p>Deneme yapacak durumda değilim arkadaşlar. Etkisiyle gerçekten kendini kanıtlamış ürün tavsiyelerinizi bekliyorum. Ne yapmalıyım?</p><p>Tecrübeli kişiler bir el atar mısınız zahmet olmazsa?</p><p>Şimdiden teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aşıcı, post: 1342395, member: 88271"] Merhaba arkadaşlar, Yeniyim sitede. Acil tavsiyelerinize ihtiyacım var. Geçen yıl, fındıkta dip sürgünleri ile mücadele için, Round up denen ot ilacını kullandım maalesef. Bu ilaç bitkinin ve köklerin en uç noktalarına kadar nüfuz ediyormuş meğer. Dip sürgünlerine attım ama oradan bitki bünyesine ve köklere geçmiş sanırım. Kışın toprağa bol fosfor, baharda da kalsiyum amonyum nitrat(can) vermeme rağmen ağaçlar hastalıklı gibi ve zayıf bu sene. Meyve tutumu ve gelişimi düzensiz ve zayıf.Dallarda yapraklar seyrelmiş yer yer çıplaklaşma var. Yeni sürgün verimi zayıf veya hiç yok kimi kısımlarda. Bayer’de çalışmış bir mühendisle görüştüm. “Round up köklere nüfuz eder, köklerdeki iletim demetlerine zarar vermiştir; bitki toprağa verdiğin besin maddelerini yeterince alamaz” dedi. Bitkinin kökten alamadığı besin elementlerini ve hızlıca yeni kökler teşekkül ettirecek besleyicileri yapraktan vermen lazım dedi. Deneme yapacak durumda değilim arkadaşlar. Etkisiyle gerçekten kendini kanıtlamış ürün tavsiyelerinizi bekliyorum. Ne yapmalıyım? Tecrübeli kişiler bir el atar mısınız zahmet olmazsa? Şimdiden teşekkürler. [B] [/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
İlaçlama ve Zirai Mücadele
Fındıkta Herbisit(ot ilacı) Zararı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt