PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Fındık
Fındıkta yüksek verim için gübre
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="delikurt067" data-source="post: 1376479" data-attributes="member: 54073"><p>Fındıkta yüksek verim için en temel şart iklim. Bundan sonrası ise çeşit ve bakımdır.</p><p>Zonguldak Alaplı da yaşıyorum.</p><p></p><p>A) 6.7 (6700 metrekare) dönüm delisava 385 ocak</p><p>B) 7 dönüm sarı fındık (buradaki adı başka yerlerde adının ne olduğunu bir türlü bulamadım) 410 ocak</p><p>C) 5 dönüm yomra fındığı 280 ocak toplam 1070 ocak fındığım var.</p><p></p><p>Bu bahçeler birbirlerine yakın yakın olmasına, ve yapılan bakımın aynı olmasına rağmen alınan ürünler ciddi oranda farklıdır. Burada fındığın cinsi devreye giriyor.</p><p>A Bahçesi ortalama ocak başı var senesi 8-9 kilo yok senesi 5-6 kilo (385x8=3080 ),(385x5=1925)</p><p>B bahçesi ortalama ocak başı var senesi 4-5 kilo yok senesi 2-3 kilo (410x4=1640),(410x2=820)</p><p>C bahçesi ortalama ocak başı var senesi 2-3 kilo yok senesi 1-2 kilo (280x2=560), (280x1=280)</p><p>ortalama aldığım verimler bunlardır.</p><p></p><p></p><p></p><p>Yapılan Bakım</p><p>Toprak Analizi, İlçe Tarım, Ziraat odası, İnternet üzerinden edindiğim bilgilerden sonra deneme yanılma yoluyla kendime çizdiğim bakım yol haritası</p><p></p><p>Hasat sonrası yapraktan gübreleme Eylül, Ekim (20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı )</p><p>Budama (Eylül Ekim)</p><p>Bordo bulamacı %1,5 luk (Kasım 20-Aralık 25 arası)</p><p>Şubat 25 –Mart 10 arası Süper Çotanak (Toprak altı) Ocak başı 1 kilo</p><p>Nisan 20-30 arası yapraktan gübreleme 20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı, Kurt ilacı )</p><p>Mayıs 15-20 arası %26 Can gübre üst gübresi yarım kilo(Azot gübresinin 1.sini Çotanak gübresinin içinde var onun için yarım kilo veriyoruz )</p><p>Mayıs 20-30 arası yapraktan gübreleme (20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı, Kurt ilacı )</p><p>Haziran 20-30 arası yapraktan gübreleme (20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı, Kurt ilacı )</p><p>Temmuz Kamçı( Bazı yerlerde adı Piç yada filiz yada fışkan) alma ve Tırpan</p><p>Ağustos Hasat</p><p></p><p>Burada en belirgin verimdeki fark fındığın cinsi yukarıdaki A bahçesini 12 sene önce söküp yeniden dikmiştim. Çevremdeki herkes deli gözüyle bakmıştı. Şimdi bakıyorum da çoğu insan söküp yenileme derdine düştü buralarda. Bahçenin birini de söküp yenileme düşüncem var Trabzon, Giresun gibi illerde aşılı tek ağaç sistemi ile kurulmuş 8-10 senelik bahçeler var, bu sene pandemi olmasaydı yazın gidip canlı görmeyi düşünüyordum. Kararımı o illere gidip canlı görüp üreticiyle birebir görüşerek iyi ve kötü yönlerini hesaplayaraktan vereceğim. Beğenirsem memnun olursam tek dal ağaça döneceğim beğenmezsem delisava fındığına devam. Ayrıca 3-5 senede bir bahçelerin içini sürüyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="delikurt067, post: 1376479, member: 54073"] Fındıkta yüksek verim için en temel şart iklim. Bundan sonrası ise çeşit ve bakımdır. Zonguldak Alaplı da yaşıyorum. A) 6.7 (6700 metrekare) dönüm delisava 385 ocak B) 7 dönüm sarı fındık (buradaki adı başka yerlerde adının ne olduğunu bir türlü bulamadım) 410 ocak C) 5 dönüm yomra fındığı 280 ocak toplam 1070 ocak fındığım var. Bu bahçeler birbirlerine yakın yakın olmasına, ve yapılan bakımın aynı olmasına rağmen alınan ürünler ciddi oranda farklıdır. Burada fındığın cinsi devreye giriyor. A Bahçesi ortalama ocak başı var senesi 8-9 kilo yok senesi 5-6 kilo (385x8=3080 ),(385x5=1925) B bahçesi ortalama ocak başı var senesi 4-5 kilo yok senesi 2-3 kilo (410x4=1640),(410x2=820) C bahçesi ortalama ocak başı var senesi 2-3 kilo yok senesi 1-2 kilo (280x2=560), (280x1=280) ortalama aldığım verimler bunlardır. Yapılan Bakım Toprak Analizi, İlçe Tarım, Ziraat odası, İnternet üzerinden edindiğim bilgilerden sonra deneme yanılma yoluyla kendime çizdiğim bakım yol haritası Hasat sonrası yapraktan gübreleme Eylül, Ekim (20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı ) Budama (Eylül Ekim) Bordo bulamacı %1,5 luk (Kasım 20-Aralık 25 arası) Şubat 25 –Mart 10 arası Süper Çotanak (Toprak altı) Ocak başı 1 kilo Nisan 20-30 arası yapraktan gübreleme 20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı, Kurt ilacı ) Mayıs 15-20 arası %26 Can gübre üst gübresi yarım kilo(Azot gübresinin 1.sini Çotanak gübresinin içinde var onun için yarım kilo veriyoruz ) Mayıs 20-30 arası yapraktan gübreleme (20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı, Kurt ilacı ) Haziran 20-30 arası yapraktan gübreleme (20-20-20, Aminoasit, ,Mantar ilacı, Kurt ilacı ) Temmuz Kamçı( Bazı yerlerde adı Piç yada filiz yada fışkan) alma ve Tırpan Ağustos Hasat Burada en belirgin verimdeki fark fındığın cinsi yukarıdaki A bahçesini 12 sene önce söküp yeniden dikmiştim. Çevremdeki herkes deli gözüyle bakmıştı. Şimdi bakıyorum da çoğu insan söküp yenileme derdine düştü buralarda. Bahçenin birini de söküp yenileme düşüncem var Trabzon, Giresun gibi illerde aşılı tek ağaç sistemi ile kurulmuş 8-10 senelik bahçeler var, bu sene pandemi olmasaydı yazın gidip canlı görmeyi düşünüyordum. Kararımı o illere gidip canlı görüp üreticiyle birebir görüşerek iyi ve kötü yönlerini hesaplayaraktan vereceğim. Beğenirsem memnun olursam tek dal ağaça döneceğim beğenmezsem delisava fındığına devam. Ayrıca 3-5 senede bir bahçelerin içini sürüyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Fındık
Fındıkta yüksek verim için gübre
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt