PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Fındık
Fındıkta yüksek verim için gübre
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="delikurt067" data-source="post: 1376580" data-attributes="member: 54073"><p>10 sene öncesine kadar toprak altı gübre olarak TSP veriyorduk. O zamanlar Kasım 20 ile Aralık 10 arası veriyorduk. Daha sonra analiz sonuçlarına göre 15-15-15 gübresi vermeye başladık, 15-15-15 gübrenin içerisinde azot olduğu için ilkbaharda erken sürgün yapmaya başladı fındık ağaçlarında bu sürgünlerde (içi su gibi olduğu için) geç donlarda yanmaya başladılar. Sonra öğrendik ki azot gübresi meyve ağaçlarına kışa girerken verilmemeliymiş. 5-6 senedir kullandığım Süper Çotanak gübresi gübretaş tarafından sadece fındık için üretilen kompoze bir gübredir. İçerisinde %18 azot, %16 fosfor, %15 potasyum, %3 kalsiyum, %2 magnezyum, % 0,5 çinko ve %0,3 bor vardır yani fındığın ihtiyaç duyduğu bütün elementler bulunur. Azotun yukarıda yazdığım olumsuz etkisine yakalanmamak için 25 Şubat ile 10 Mart arasında her sene veriyorum. Ayrıca Mart ayında vermem gereken azotu çotanak gübresinin içinde olduğu için ayrıca azot gübrelemesi de bu ayda yapmıyorum böylece azot gübre maliyetimde %50 azaldı.</p><p></p><p>Sulama yapmıyorum. Allah ne verirse onunla yetiniyoruz. </p><p>Şaka bir yana şimdilik sulama imkanım yok. Ama ilerisi için otomatik sulama sistemi düşünüyorum. Gübreyi damlama sulama ile vermek için.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="delikurt067, post: 1376580, member: 54073"] 10 sene öncesine kadar toprak altı gübre olarak TSP veriyorduk. O zamanlar Kasım 20 ile Aralık 10 arası veriyorduk. Daha sonra analiz sonuçlarına göre 15-15-15 gübresi vermeye başladık, 15-15-15 gübrenin içerisinde azot olduğu için ilkbaharda erken sürgün yapmaya başladı fındık ağaçlarında bu sürgünlerde (içi su gibi olduğu için) geç donlarda yanmaya başladılar. Sonra öğrendik ki azot gübresi meyve ağaçlarına kışa girerken verilmemeliymiş. 5-6 senedir kullandığım Süper Çotanak gübresi gübretaş tarafından sadece fındık için üretilen kompoze bir gübredir. İçerisinde %18 azot, %16 fosfor, %15 potasyum, %3 kalsiyum, %2 magnezyum, % 0,5 çinko ve %0,3 bor vardır yani fındığın ihtiyaç duyduğu bütün elementler bulunur. Azotun yukarıda yazdığım olumsuz etkisine yakalanmamak için 25 Şubat ile 10 Mart arasında her sene veriyorum. Ayrıca Mart ayında vermem gereken azotu çotanak gübresinin içinde olduğu için ayrıca azot gübrelemesi de bu ayda yapmıyorum böylece azot gübre maliyetimde %50 azaldı. Sulama yapmıyorum. Allah ne verirse onunla yetiniyoruz. Şaka bir yana şimdilik sulama imkanım yok. Ama ilerisi için otomatik sulama sistemi düşünüyorum. Gübreyi damlama sulama ile vermek için. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Fındık
Fındıkta yüksek verim için gübre
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt