PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Finn Koyunu (romanova rakip)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 749270" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Finn Koyunu (romanova rakip)</strong></p><p></p><p>Selçuk üniversitesi, Veterinerlik Fakültesinin yaptığı incelemelere göre Romanov Koyunu ' nun et tutma, besi potansiyeli ve karkas randımanının çok zayıf olduğu araştırmalar sonucu kanıtlandı. Tamamen soğuk iklim hayvanı olan bu koyun ırkı, ülkemiz gibi ılıman iklim kuşağında olan bir ülkeye getirildiğinde, tercih edilmesine neden olan çoğuz (çoklu) doğum kabiliyetini de önemli ölçüde yitiriyor. Geriye adaptasyon sorunları yaşayan, üstelik yerli ırklardan çok daha düşük verim düzeyi olan vasat altı bir koyun ırkı kalıyor. </p><p></p><p>Şahsen ben, bu güne kadar kar sağlamış bir Romanov Çiftliği ne gördüm ne de duydum. Gören varsa da öğrenmek isterim. </p><p></p><p>Kısaca ırk ıslahı için kullanılacağı düşünülen bu koyunlar bırakın ıslahı, ancak ve ancak 'ırk bozumu' için kullanılabilir. </p><p></p><p>Irk tercihi esnasında ilk ve birincil önceliğiniz, randımanı kanıtlanmış, bölge ve meraya adaptasyonu su götürmeyen ırklar üzerine olmalı. Yoksa tamiri mümkün olmayan ciddi zarar ve verim kayıpları yaşayabilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 749270, member: 21067"] [b]Ynt: Finn Koyunu (romanova rakip)[/b] Selçuk üniversitesi, Veterinerlik Fakültesinin yaptığı incelemelere göre Romanov Koyunu ' nun et tutma, besi potansiyeli ve karkas randımanının çok zayıf olduğu araştırmalar sonucu kanıtlandı. Tamamen soğuk iklim hayvanı olan bu koyun ırkı, ülkemiz gibi ılıman iklim kuşağında olan bir ülkeye getirildiğinde, tercih edilmesine neden olan çoğuz (çoklu) doğum kabiliyetini de önemli ölçüde yitiriyor. Geriye adaptasyon sorunları yaşayan, üstelik yerli ırklardan çok daha düşük verim düzeyi olan vasat altı bir koyun ırkı kalıyor. Şahsen ben, bu güne kadar kar sağlamış bir Romanov Çiftliği ne gördüm ne de duydum. Gören varsa da öğrenmek isterim. Kısaca ırk ıslahı için kullanılacağı düşünülen bu koyunlar bırakın ıslahı, ancak ve ancak 'ırk bozumu' için kullanılabilir. Irk tercihi esnasında ilk ve birincil önceliğiniz, randımanı kanıtlanmış, bölge ve meraya adaptasyonu su götürmeyen ırklar üzerine olmalı. Yoksa tamiri mümkün olmayan ciddi zarar ve verim kayıpları yaşayabilirsiniz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Finn Koyunu (romanova rakip)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt