PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="oktay11" data-source="post: 283453" data-attributes="member: 26029"><p><strong>Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi</strong></p><p></p><p>Yardımların için teşekkür ederim hacimmet,</p><p></p><p>20 dekarı 10 gebe hayvan için ve ilk yıl için düşünüyorum. Yani hayvan başına sulanabilir 2-3 dekarlık arazi planlıyorum. Hayvan sayısı arttıkça tarla alanını da kiralama yoluyla arttıracağım.</p><p>Bu günkü desteklerle bu tesisi yapmak hiç de zor değil. Oldukça detaylı çalışmasını yaptım, hazırlanmış fizibiliteleri okudum ve bu işle uğraşan büyük bir çiftlik sahibinin de görüşlerini aldım. Aslında profesyonelce yapıldığında ve belirli bir ölçeğe kısa zamanda ulaştığında hayvancılık karlı bir iş (ama besicilik yapmak Süt inekçiliğine göre şu ortamda daha mantıklı). Şimdi Sütaş ' ın eğitimine katılmayı düşünüyorum. Ondan sonra da istediğim yeri bulabilirsem yatırımı yapacağım. Ama burada asıl sorun işletmenin başında bulunacak hayvancılığı ve tarımı seven, anlayan çalışkan, güvenilir ve beni yarı yolda bırakmayacak elemanı bulmak. Bir de bu yatırım hiçte trilyonluk değil. Benim üretici firmalardan aldığım ekipman fiyatları yukarıda belirttiğin fiyatlardan oldukça düşük. Tek düşüncem, bunları ikinci el alsam nasıl olur ? Yani sıfır traktöre 70-100 bin TL vermek yerine 4-5 yaşında ikinci el traktöre çok daha az para vererek sahip olabilir miyim ya da bunların bir kısmını (özellikle traktör dışında kalan ve yem bitkisi ekmek için kullanılan ekipmanları) köylülerden kiralayabilir miyim ?. Süt inekçiliğinin besiciliğe göre en önemli dezavantajlarından birisi ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olması. Bunu düşürdüğümde sorun da kalmıyor. Bu nedenle özellikle köylerde yaşayan arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum. İstediğim zaman kiralama yapabilir miyim ? Mümkünse bunun şartları nedir ? 4-5 yıllık ikinci el bir traktör ile sıfır traktör arasında ciddi performans ya da bakım maliyeti farkı var mıdır ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="oktay11, post: 283453, member: 26029"] [b]Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi[/b] Yardımların için teşekkür ederim hacimmet, 20 dekarı 10 gebe hayvan için ve ilk yıl için düşünüyorum. Yani hayvan başına sulanabilir 2-3 dekarlık arazi planlıyorum. Hayvan sayısı arttıkça tarla alanını da kiralama yoluyla arttıracağım. Bu günkü desteklerle bu tesisi yapmak hiç de zor değil. Oldukça detaylı çalışmasını yaptım, hazırlanmış fizibiliteleri okudum ve bu işle uğraşan büyük bir çiftlik sahibinin de görüşlerini aldım. Aslında profesyonelce yapıldığında ve belirli bir ölçeğe kısa zamanda ulaştığında hayvancılık karlı bir iş (ama besicilik yapmak Süt inekçiliğine göre şu ortamda daha mantıklı). Şimdi Sütaş ' ın eğitimine katılmayı düşünüyorum. Ondan sonra da istediğim yeri bulabilirsem yatırımı yapacağım. Ama burada asıl sorun işletmenin başında bulunacak hayvancılığı ve tarımı seven, anlayan çalışkan, güvenilir ve beni yarı yolda bırakmayacak elemanı bulmak. Bir de bu yatırım hiçte trilyonluk değil. Benim üretici firmalardan aldığım ekipman fiyatları yukarıda belirttiğin fiyatlardan oldukça düşük. Tek düşüncem, bunları ikinci el alsam nasıl olur ? Yani sıfır traktöre 70-100 bin TL vermek yerine 4-5 yaşında ikinci el traktöre çok daha az para vererek sahip olabilir miyim ya da bunların bir kısmını (özellikle traktör dışında kalan ve yem bitkisi ekmek için kullanılan ekipmanları) köylülerden kiralayabilir miyim ?. Süt inekçiliğinin besiciliğe göre en önemli dezavantajlarından birisi ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olması. Bunu düşürdüğümde sorun da kalmıyor. Bu nedenle özellikle köylerde yaşayan arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum. İstediğim zaman kiralama yapabilir miyim ? Mümkünse bunun şartları nedir ? 4-5 yıllık ikinci el bir traktör ile sıfır traktör arasında ciddi performans ya da bakım maliyeti farkı var mıdır ? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt