PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="oktay11" data-source="post: 283480" data-attributes="member: 26029"><p><strong>Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi</strong></p><p></p><p>Teşekkür ederim Bartu,</p><p></p><p>Yapmış olduğum tüm araştırmalarda (fizibiliteler, konuştuğum hayvancılıkla profesyonelce uğraşan büyük işletme sahipleri, Toprak Tv deki röportajlar vb.) hep bu iş yapılacaksa kaba yeminde mutlaka üretilmesi gerektiği söyleniyor. Benim yaptığım fizibilite çalışmasında da 10 inek için satın alırsam 1 yılda 14.600 TL kaba yem (inek başı günlük 31 kg.) 14.454 TL de kesif yem (inek başına 2 kg.) maliyetim oluyor. Eğer 20 dönüme mısır ve 5 dönüme tahıl/yonca vb. ekersem buradan alacağım ürün ile (ki mısırda 1 dönüme 5.000 kg, tahılda ise 3.000 kg. alabileceğimi hesapladım) 10 ineği 1.488 TL ye besliye biliyorum. Tabi dönümü 300 TL den kiralayacağım tarla içinde ayrıca 7.500 TL ek bir giderim olacak ki bana kaba yemin toplam maliyeti yine de 8.988 TL ye geliyor olacak. Bu nedenle üretimi kendim yaparsam daha iyi olur düşünüyorum. Senin görüşün nedir ? Bir de köylülerden kiralama yapabilir miyim ekipmanı ? 90 HP ' lik traktör benim işimi görür mü ? Tüm tarım ekipmanını sorun yaşamadan kullanabilir miyim o güçteki bir traktörle ?</p><p>Birde 2-3 sene sonra 50 ineğe daha sonra da 100 ineğe çıkmayı düşünüyorum. O nedenle traktör ve diğer ekipmanları almak istiyorum. Ama ilk aşamada köylülerden kiralayabilirsem o zaman 2-3 sene sonra alacağım bunları. tabi birde 2-3 sene sonra almaya kalkarsam da ekipman için var mı henüz araştırmadım ama devlet desteğide olmaya bilir o zaman.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="oktay11, post: 283480, member: 26029"] [b]Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi[/b] Teşekkür ederim Bartu, Yapmış olduğum tüm araştırmalarda (fizibiliteler, konuştuğum hayvancılıkla profesyonelce uğraşan büyük işletme sahipleri, Toprak Tv deki röportajlar vb.) hep bu iş yapılacaksa kaba yeminde mutlaka üretilmesi gerektiği söyleniyor. Benim yaptığım fizibilite çalışmasında da 10 inek için satın alırsam 1 yılda 14.600 TL kaba yem (inek başı günlük 31 kg.) 14.454 TL de kesif yem (inek başına 2 kg.) maliyetim oluyor. Eğer 20 dönüme mısır ve 5 dönüme tahıl/yonca vb. ekersem buradan alacağım ürün ile (ki mısırda 1 dönüme 5.000 kg, tahılda ise 3.000 kg. alabileceğimi hesapladım) 10 ineği 1.488 TL ye besliye biliyorum. Tabi dönümü 300 TL den kiralayacağım tarla içinde ayrıca 7.500 TL ek bir giderim olacak ki bana kaba yemin toplam maliyeti yine de 8.988 TL ye geliyor olacak. Bu nedenle üretimi kendim yaparsam daha iyi olur düşünüyorum. Senin görüşün nedir ? Bir de köylülerden kiralama yapabilir miyim ekipmanı ? 90 HP ' lik traktör benim işimi görür mü ? Tüm tarım ekipmanını sorun yaşamadan kullanabilir miyim o güçteki bir traktörle ? Birde 2-3 sene sonra 50 ineğe daha sonra da 100 ineğe çıkmayı düşünüyorum. O nedenle traktör ve diğer ekipmanları almak istiyorum. Ama ilk aşamada köylülerden kiralayabilirsem o zaman 2-3 sene sonra alacağım bunları. tabi birde 2-3 sene sonra almaya kalkarsam da ekipman için var mı henüz araştırmadım ama devlet desteğide olmaya bilir o zaman. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt