PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 283523" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi</strong></p><p></p><p>oktay11 bey arkadaşım biz 400 dekar yer ekip kaldırıyoruz bunun 100 dekara yakını kaba yem işgal ediyor (yonca-sılaj) bu arazileri 65 hp td65d ile işliyoruz 2 adet birde afak var ama 2 yıl öncesinde bu kadar araziyi sadece tek 7056 işliyordu iş sırasıyla yapıldımı aksamada olmuyordu yani sizin büyük hp lerde traktör düşünmeniz mantıksız size az yakan 55-65 hp arasında traktör tam ideal olur bununda 2 ellerini mesela td65d 4*4 2008 modelini felan 45 milyara alırsınız birde başlangıçta çok hayvan düşünmediğiniz için başlangıç aşamasında düşündüğünüz ekipmanların hepsini almanız da mantıksız </p><p> Birde ortalama 1 süt hayvanının günlük tükettiği kaba yem ben ortalama maksimum hayvan başı günlük 30 kgr kaba yem veriyorum bunun 23 kg küspe-sılaj(karışık) 7 kgr da yonca balyesi veriyorum bu hesaptan ortalama 1 hayvan yıllık 11 ton kaba yem tüketiyor (benim verdiğim kaliteli kaba yemler haçbili fasal balyesi vermiyorum ineklere onu veririseniz rasyon yemini artırmanız lazım) yani 20 inek için 220 ton kaba yeme ihtiyaç var sadece mısır sılajı ekseniz iyi alsanız 7 ton mesela 32 dekar yer ister birde sılaj dekar verimi yüksek bir yem bitkisi yoncaya bunun 2 katından fazla yer ister yıllık dekarından çok alsanız 1800 kgr yonca balyesi alırsınız bunada 120 dekar arazi ister</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 283523, member: 17222"] [b]Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi[/b] oktay11 bey arkadaşım biz 400 dekar yer ekip kaldırıyoruz bunun 100 dekara yakını kaba yem işgal ediyor (yonca-sılaj) bu arazileri 65 hp td65d ile işliyoruz 2 adet birde afak var ama 2 yıl öncesinde bu kadar araziyi sadece tek 7056 işliyordu iş sırasıyla yapıldımı aksamada olmuyordu yani sizin büyük hp lerde traktör düşünmeniz mantıksız size az yakan 55-65 hp arasında traktör tam ideal olur bununda 2 ellerini mesela td65d 4*4 2008 modelini felan 45 milyara alırsınız birde başlangıçta çok hayvan düşünmediğiniz için başlangıç aşamasında düşündüğünüz ekipmanların hepsini almanız da mantıksız Birde ortalama 1 süt hayvanının günlük tükettiği kaba yem ben ortalama maksimum hayvan başı günlük 30 kgr kaba yem veriyorum bunun 23 kg küspe-sılaj(karışık) 7 kgr da yonca balyesi veriyorum bu hesaptan ortalama 1 hayvan yıllık 11 ton kaba yem tüketiyor (benim verdiğim kaliteli kaba yemler haçbili fasal balyesi vermiyorum ineklere onu veririseniz rasyon yemini artırmanız lazım) yani 20 inek için 220 ton kaba yeme ihtiyaç var sadece mısır sılajı ekseniz iyi alsanız 7 ton mesela 32 dekar yer ister birde sılaj dekar verimi yüksek bir yem bitkisi yoncaya bunun 2 katından fazla yer ister yıllık dekarından çok alsanız 1800 kgr yonca balyesi alırsınız bunada 120 dekar arazi ister [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt