PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 283584" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>arkadaşım yaşınızı bilmiyorum öncelikle yatırımınızı hayvana ve bina alt yapısına harcayın sılaj makinesi yem karma arabası başlangıç için çok maliyetli ve plansız olur bence en azından normal tek sıra sılaj makinesi işinizi görür 2 ataşmanlı makine 55-65 hp traktöre ağır gelir ama gerek yok bizim sılaj biçme makinemiz yok mesela,dönüm hesabı biçtiriyoruz alma gücümüz var rahatlıkla ama gelecek planlar içinde 20-30 dekar sılaj için değmez </p><p> Bende holstayn ırkı inekler var süt ortalamamda çok iyidoğru hesap yapmışınız 305 gün süt alırsınız 1 hayvandan bununda inek başı 450 lt si buzağıya gider yada buzağı maması veririsiniz bu esaptan yıllık 1 inekten 7150 lt süt alırsınız </p><p>650 den 4600 lira para yapar bu hayvanada yıllık 2000 tl kaba yem yedirirsiniz normal rasyon yemide günlük 10 kgr hesabından 2260 tl yapar bu hesaptan kaba yem kgr 180 tl ye geliyor yani toplamda sütten çok az bir para kaznırsınız yıllıkta inek başı süt-inekdesteği 550 tl alırsınız yani yıllık inek başı 850 tl para bugünki koşullarda desteğiyle birlikte anca kazanırsınız bu hesap gerçektende böyle abicim ben bu işin içindeyim daha bu hesaba yem maiyetlerini düşük koyduk yani ekstra veteriner ilaç masrafı vs.vs.vs. bence kar olarak buzağıları kalır zaten sütişletmesinde belli bir dönem kara geçilmez öz sermayaeniz çoğalır örneğin dersiniz 100 milyarlık malım var ahırımda 3-5 sene sonra 200 milyar sermayem var dersiniz hayvancılık işi ülkemizde çok dalgalı seyrediyor ne olacağı hiç belli değil biz 2 yıl öncesinde 380 tl lere süt veriyorduk hiç kar etmiyordu işletme kaba yem kendim ürettiğim için kafa kafaya gitti yaniyarın ne olacağı muamma </p><p>not:kaba yemi kendimiz üretsekte durum aynı çünkü kendi hayvanımıza vermesek satacağız ondan kar elde deceğiz demeğe çalıştığım kendimizde üretsek yemini hesapta satın alama fiyatıyla koymamız lazım şuanda burada yonca balyesi 350 tl nini üzerinde 21 protein süt yeminin çuvalı 34 tl (geçen yıl yonca balyesi 150 tl idi yemde 26 tl idi hesap ortada )</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 283584, member: 17222"] [b]Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi[/b] arkadaşım yaşınızı bilmiyorum öncelikle yatırımınızı hayvana ve bina alt yapısına harcayın sılaj makinesi yem karma arabası başlangıç için çok maliyetli ve plansız olur bence en azından normal tek sıra sılaj makinesi işinizi görür 2 ataşmanlı makine 55-65 hp traktöre ağır gelir ama gerek yok bizim sılaj biçme makinemiz yok mesela,dönüm hesabı biçtiriyoruz alma gücümüz var rahatlıkla ama gelecek planlar içinde 20-30 dekar sılaj için değmez Bende holstayn ırkı inekler var süt ortalamamda çok iyidoğru hesap yapmışınız 305 gün süt alırsınız 1 hayvandan bununda inek başı 450 lt si buzağıya gider yada buzağı maması veririsiniz bu esaptan yıllık 1 inekten 7150 lt süt alırsınız 650 den 4600 lira para yapar bu hayvanada yıllık 2000 tl kaba yem yedirirsiniz normal rasyon yemide günlük 10 kgr hesabından 2260 tl yapar bu hesaptan kaba yem kgr 180 tl ye geliyor yani toplamda sütten çok az bir para kaznırsınız yıllıkta inek başı süt-inekdesteği 550 tl alırsınız yani yıllık inek başı 850 tl para bugünki koşullarda desteğiyle birlikte anca kazanırsınız bu hesap gerçektende böyle abicim ben bu işin içindeyim daha bu hesaba yem maiyetlerini düşük koyduk yani ekstra veteriner ilaç masrafı vs.vs.vs. bence kar olarak buzağıları kalır zaten sütişletmesinde belli bir dönem kara geçilmez öz sermayaeniz çoğalır örneğin dersiniz 100 milyarlık malım var ahırımda 3-5 sene sonra 200 milyar sermayem var dersiniz hayvancılık işi ülkemizde çok dalgalı seyrediyor ne olacağı hiç belli değil biz 2 yıl öncesinde 380 tl lere süt veriyorduk hiç kar etmiyordu işletme kaba yem kendim ürettiğim için kafa kafaya gitti yaniyarın ne olacağı muamma not:kaba yemi kendimiz üretsekte durum aynı çünkü kendi hayvanımıza vermesek satacağız ondan kar elde deceğiz demeğe çalıştığım kendimizde üretsek yemini hesapta satın alama fiyatıyla koymamız lazım şuanda burada yonca balyesi 350 tl nini üzerinde 21 protein süt yeminin çuvalı 34 tl (geçen yıl yonca balyesi 150 tl idi yemde 26 tl idi hesap ortada ) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt