PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="oktay11" data-source="post: 284608" data-attributes="member: 26029"><p><strong>Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi</strong></p><p></p><p>Merhaba Bartu,</p><p></p><p>Görüşlerin için teşekkür ederim. Son yazında bahsetmiş olduğun her şeyi sağlayabiliyorum. Her ne kadar yapmasam da mali müşavirlik belgem var ve teşvik/hibe vb. konularla ilgili takibide kendim yapabilirim. Sonuçta tarım bakanlığının inernet sitesinde ve internette her şey yazılı. İş sadece bu teşviklerden yararlanabilmek için proje hazırlamaya kalıyor ki bir tane proje örneğide elimde bulunuyor. Yatırım için ise Bursa - Balıkesir bölgesini düşünüyorum ve orada kiralık arazi bakmaya başladım. Tabii öncelik bu arazilerin kişilerden ya da devletten kiralanması olacak. Olmadı, o zaman satın alma yönüne gideceğim. Bu arada yem üretimi için eğer arazi kiralama yoluna gidersem bunun için birinci sınıf olmayan bir arazi bulmam gerektiğini öğrendim. Mısır, yonca vb. ye bitkilerinin ne tür toprakta yetiştiği hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Böyle bir araziyi şahıs ya da devletten tahmin ettiğimden daha uygun fiyatlarla kiralayabilirim diye düşünüyorum. Eğer böyle bir arazi bulamazsam, o zaman 1. sınıf bir tarım arazisi satın alıp ileride seracılık ta yapabilirim diye düşünüyorum (devlet biogaz üretimini destekliyor ve bu desteğin önümüzdeki dönem dahada artacağını düşünüyorum). Seracılık, benim hayvancılıktan bir sonraki hedefim. Üstelik biogaz ile elde edilecek ucuz enerji karlı bir seracılık yapmamı da sağlayacaktır. </p><p>Bahsettiğim bölgeyi seçme nedenim ise pazara yakın olması (büyük süt işletmelerine ve şehirlere), yem konusunda zorda kalma riskine karşı yem fabrikaları ile küspe temini için şeker fabrikalarına yakın olması (Susurluk ve Eskişehir), bir de topraktan yılda birden fazla ürün alınabiliyor olması. </p><p></p><p>Şu an beni en fazla zorlayan sorun, hayvancılıktan ve kısmende çiftçilikten anlayan ve beni yarıyolda bırakmayacak genç bir aile bulmak. Modern hayvancılık uygulamalarını eksiksiz yapabilecek bu kişiyi işine sahip çıksın diye alacağı maaşın yanında işletmenin karına % 5 oranında ortak yapmayı da düşünüyorum. fakat, güvenebileceğim bu aileyi nasıl bulacağımı bilmiyorum. Bu konuda fikir ya da referans verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Yakında Sütaş ' ın üretici eğitimine katılmak için başvuru yapacağım. Eğer katılabilirsem o civardaki yatırım yapmayı düşündüğüm bir kaç köyün muhtarı ile hayvancılık ve kiralanabilir arazi yanında bu bakıcı aile konusunu da konuşmayı düşünüyorum.</p><p></p><p>Görüş ve fikirlerinizi bekliyorum</p><p></p><p>Sevgi ve saygılarımla</p><p></p><p>Oktay11</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="oktay11, post: 284608, member: 26029"] [b]Ynt: Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi[/b] Merhaba Bartu, Görüşlerin için teşekkür ederim. Son yazında bahsetmiş olduğun her şeyi sağlayabiliyorum. Her ne kadar yapmasam da mali müşavirlik belgem var ve teşvik/hibe vb. konularla ilgili takibide kendim yapabilirim. Sonuçta tarım bakanlığının inernet sitesinde ve internette her şey yazılı. İş sadece bu teşviklerden yararlanabilmek için proje hazırlamaya kalıyor ki bir tane proje örneğide elimde bulunuyor. Yatırım için ise Bursa - Balıkesir bölgesini düşünüyorum ve orada kiralık arazi bakmaya başladım. Tabii öncelik bu arazilerin kişilerden ya da devletten kiralanması olacak. Olmadı, o zaman satın alma yönüne gideceğim. Bu arada yem üretimi için eğer arazi kiralama yoluna gidersem bunun için birinci sınıf olmayan bir arazi bulmam gerektiğini öğrendim. Mısır, yonca vb. ye bitkilerinin ne tür toprakta yetiştiği hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Böyle bir araziyi şahıs ya da devletten tahmin ettiğimden daha uygun fiyatlarla kiralayabilirim diye düşünüyorum. Eğer böyle bir arazi bulamazsam, o zaman 1. sınıf bir tarım arazisi satın alıp ileride seracılık ta yapabilirim diye düşünüyorum (devlet biogaz üretimini destekliyor ve bu desteğin önümüzdeki dönem dahada artacağını düşünüyorum). Seracılık, benim hayvancılıktan bir sonraki hedefim. Üstelik biogaz ile elde edilecek ucuz enerji karlı bir seracılık yapmamı da sağlayacaktır. Bahsettiğim bölgeyi seçme nedenim ise pazara yakın olması (büyük süt işletmelerine ve şehirlere), yem konusunda zorda kalma riskine karşı yem fabrikaları ile küspe temini için şeker fabrikalarına yakın olması (Susurluk ve Eskişehir), bir de topraktan yılda birden fazla ürün alınabiliyor olması. Şu an beni en fazla zorlayan sorun, hayvancılıktan ve kısmende çiftçilikten anlayan ve beni yarıyolda bırakmayacak genç bir aile bulmak. Modern hayvancılık uygulamalarını eksiksiz yapabilecek bu kişiyi işine sahip çıksın diye alacağı maaşın yanında işletmenin karına % 5 oranında ortak yapmayı da düşünüyorum. fakat, güvenebileceğim bu aileyi nasıl bulacağımı bilmiyorum. Bu konuda fikir ya da referans verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Yakında Sütaş ' ın üretici eğitimine katılmak için başvuru yapacağım. Eğer katılabilirsem o civardaki yatırım yapmayı düşündüğüm bir kaç köyün muhtarı ile hayvancılık ve kiralanabilir arazi yanında bu bakıcı aile konusunu da konuşmayı düşünüyorum. Görüş ve fikirlerinizi bekliyorum Sevgi ve saygılarımla Oktay11 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Fizibilite Çalışması için Yardım Talebi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt