PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Forumdaki Sessiz Çoğunluk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 794429" data-attributes="member: 6"><p><strong>Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk</strong></p><p></p><p>Bende konuya birşeyler yazmak istiyorum. Diğer arkadaşlar yazsınlar diye biraz bekledim. Sitemizde sessiz, sakin takılan baya bir arkadaşımız var. Bazen sitede nickleri gözüme çarpan arkadaşlar var. Arada profillerine bakıyorum. Acaba bir ileti falan yazmış mı diye. Fakat herhangi bir yorum yok. Şimdi kimseyide illa yorum yaz diye zorlayamayız. Belki bilmediği bir konudur veya onu çekmiyordur. Kendimden örnek vereyim. Bazı konularda beni çekmeyen noktalar oluyor. O da ilgi alanıma girmediği için. Mesela hayvancılık konularına pek yorum yazmam. Çünkü o konu hakkında bilgim yok. Bildiğim konulara, ilgimi çekenlerede elimden geldiğince yorum yazıyorum. Teşekkür ediyorum. Benim konularımada bazen bakıyorum. Arada hiç yorum almayan veya çok az yorum alanlar oluyor. Sitenin yoğunluğunda kaybolan konularım oldu. Ama normal karşılıyorum. Konularımı aktif etmek için bazen ara ara yorumlara cevap veriyorumki. Daha sonra giren kişilerde konuyu görsünler. Yani birazda konu açanların konularını çekici hâle getirmeleri lâzım. Kendileride diğer ilgilerini çeken konulara yorum yazsınlarki onlarda kendileri konu açtıklarında yorum alabilsinler. Yani arada bir etkileşim olacakki karşılıklı ilgi çeken konulara yorumlar gelsin. Birazda bu yeni üyelerin yorum alamaması bundandır diye düşünüyorum. Daha yeni üye konu açıyor. Herhangi bir aktifliği yok. Sitede de o ara başka konularda yoğunluk varsa konusu arada kaynayabilir. Bu normal birşey. Bize düşen mümkün olduğunca yeni üyeleri gördüğümüzde etkileşime geçip konuyu biliyorsak bir yorum yazmak.</p><p></p><p>Birde bunun dışında sitemize üye olan çok genç arkadaşlarda var. Okulu olanlar falan. Bu arkadaşlarımızda pek çiftçilikle alakaları olmadığı için sadece konuları takip ediyorlardır diye düşünüyorum. Yani çoğunluk böyle genç arkadaşlardan oluşuyor. Birde bunun aksi yaşça daha olgun üyelerimiz var. Bu üyelerimizde bilgisayar kullanmada zorlandıkları için konu açamıyor, yorum yazamıyorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden de sadece sitemizi takip etmekle yetiniyorlar. O yüzden bu noktada sitemizin nasıl kullanılacağını anlatan kullanım kılavuzu tarzından vidyo kayıtları hazırlayıp, sitemizin ana sayfasında kullanım kılavuzu gibi yayınlarsak iyi olacaktır. Misal siteye fotoğraf yüklemesi nasıl yapılır? Bunu anlatan bir vidyo olsa, hiç bilmeyen bir kişi bile izleyerek yapabilir diye düşünüyorum. Bununla alakalı hep kafamda bir çalışma fikri var. Fakat bir türlü hayata geçiremedim. Umarım bu sömestr tatilinde yapabilirim. Bu şekilde sitemiz daha aktif bir kullanıma sahip olacaktır diye düşünüyorum.</p><p></p><p>Sitemizi daha aktif bir hâle getirebilmek için bazı kanallardan sosyal ortamlarda da aktif olmamızda fayda olacaktır diye düşünüyorum. Yurt dışı tabanlı bazı sitelerin böyle aktiflikleri var. Yani şöyle bir örnek vereyim. Sitemiz olarak bir Youtube kanalımız olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bu kanaldan da sorumlu bir arkadaşımız olursa iyi olur. Bu arkadaş vidyoları düzenler. Sitemizi tanıtıcı unsurlar koyar. Youtube üzerinden de üye çekmemize ön ayak olabilir. Misal örnek veriyorum. Buluşmalardan vidyolar bu kanalda yayınlanabilir. Onun dışında faydalı konuları içeren mesela dün gece Volkan ' ın paylaştığı pancar sökme makinasını kendi kendine tamir ettirme gibi yani faydalı şeyler konulabilir. Bir başka örnek Ömer arkadaşımızın TLA kalibrasyon vidyosu. Yani bunlar çoğaltılabilir. Bu tarz vidyolar gönüllü arkadaşlarımız tarafından çekilir. Dilerse kendileri veya bu işten sorumlu arkadaş sitemizi ve üyemizide tanıtçak unsuları vidyoya ekleyerek paylaşır. Bu şekilde diğer kanallardan da aktif üyeler çekilebilir. Mesela Facebook üzerindeki sayfamızdan da günlük yeni ilgi çekici aktif konular paylaşılabilir. Böylece oradan takip eden ve sitede aktif olmayan üyelerde konulara çekilebilir. Yani bu daha da dallandırılabilir.</p><p></p><p></p><p>Buluşmalar konusuna gelirsek. Buluşmalar gerçekten sitemiz içinde etkileşim için çok güzel şeyler. Buluşmalara katılan arkadaşlar daha samimi muhabbetler kuruyor. Böylece konular arasında takip ve yorumlar daha çok artıyor. Bu gruplaşma gibi görülebilir. Ama gerçekten etkileşimi arttırıyor. Bu şekilde bölgesel küçük çaplı buluşmalar iyi olacaktır. Bu daha sonra genel organizasyonlar ile daha da pekişir. Mesela Trakya grubu daha büyük bir organizasyon ile diğer arkadaşlarımızla tanışır. Bu sefer etkileşim daha da artar. Yani bunu gruplaşma olarak görmeyelim. Sosyal bir bağ kurmada ilk adımlar diye düşünelim. Bu yarın 5 kişi arasındaki etkileşimden 20 kişi arasındaki bir etkileşimi ve daha da artarak devam eden bir olaya dönüşebilir. O yüzden bu tarz organizasyonlara mümkün olduğunca üyelerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Biz katılmıyoruz diye bizi dikkate almıyorlar diye düşünmesinler. Sadece bu tarz etkileşimler iletişimi daha da arttırıyor. Tabi ki herkesin imkanları ve vakitleri uymayabilir. Ama elimizden geldiğince katılıma faydalı olmaya çalışalım ve çekinmeyelim. Bazılarımızın okulları ve işleri olabiliyor. Onlarıda hoşgörmeliyiz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 794429, member: 6"] [b]Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk[/b] Bende konuya birşeyler yazmak istiyorum. Diğer arkadaşlar yazsınlar diye biraz bekledim. Sitemizde sessiz, sakin takılan baya bir arkadaşımız var. Bazen sitede nickleri gözüme çarpan arkadaşlar var. Arada profillerine bakıyorum. Acaba bir ileti falan yazmış mı diye. Fakat herhangi bir yorum yok. Şimdi kimseyide illa yorum yaz diye zorlayamayız. Belki bilmediği bir konudur veya onu çekmiyordur. Kendimden örnek vereyim. Bazı konularda beni çekmeyen noktalar oluyor. O da ilgi alanıma girmediği için. Mesela hayvancılık konularına pek yorum yazmam. Çünkü o konu hakkında bilgim yok. Bildiğim konulara, ilgimi çekenlerede elimden geldiğince yorum yazıyorum. Teşekkür ediyorum. Benim konularımada bazen bakıyorum. Arada hiç yorum almayan veya çok az yorum alanlar oluyor. Sitenin yoğunluğunda kaybolan konularım oldu. Ama normal karşılıyorum. Konularımı aktif etmek için bazen ara ara yorumlara cevap veriyorumki. Daha sonra giren kişilerde konuyu görsünler. Yani birazda konu açanların konularını çekici hâle getirmeleri lâzım. Kendileride diğer ilgilerini çeken konulara yorum yazsınlarki onlarda kendileri konu açtıklarında yorum alabilsinler. Yani arada bir etkileşim olacakki karşılıklı ilgi çeken konulara yorumlar gelsin. Birazda bu yeni üyelerin yorum alamaması bundandır diye düşünüyorum. Daha yeni üye konu açıyor. Herhangi bir aktifliği yok. Sitede de o ara başka konularda yoğunluk varsa konusu arada kaynayabilir. Bu normal birşey. Bize düşen mümkün olduğunca yeni üyeleri gördüğümüzde etkileşime geçip konuyu biliyorsak bir yorum yazmak. Birde bunun dışında sitemize üye olan çok genç arkadaşlarda var. Okulu olanlar falan. Bu arkadaşlarımızda pek çiftçilikle alakaları olmadığı için sadece konuları takip ediyorlardır diye düşünüyorum. Yani çoğunluk böyle genç arkadaşlardan oluşuyor. Birde bunun aksi yaşça daha olgun üyelerimiz var. Bu üyelerimizde bilgisayar kullanmada zorlandıkları için konu açamıyor, yorum yazamıyorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden de sadece sitemizi takip etmekle yetiniyorlar. O yüzden bu noktada sitemizin nasıl kullanılacağını anlatan kullanım kılavuzu tarzından vidyo kayıtları hazırlayıp, sitemizin ana sayfasında kullanım kılavuzu gibi yayınlarsak iyi olacaktır. Misal siteye fotoğraf yüklemesi nasıl yapılır? Bunu anlatan bir vidyo olsa, hiç bilmeyen bir kişi bile izleyerek yapabilir diye düşünüyorum. Bununla alakalı hep kafamda bir çalışma fikri var. Fakat bir türlü hayata geçiremedim. Umarım bu sömestr tatilinde yapabilirim. Bu şekilde sitemiz daha aktif bir kullanıma sahip olacaktır diye düşünüyorum. Sitemizi daha aktif bir hâle getirebilmek için bazı kanallardan sosyal ortamlarda da aktif olmamızda fayda olacaktır diye düşünüyorum. Yurt dışı tabanlı bazı sitelerin böyle aktiflikleri var. Yani şöyle bir örnek vereyim. Sitemiz olarak bir Youtube kanalımız olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bu kanaldan da sorumlu bir arkadaşımız olursa iyi olur. Bu arkadaş vidyoları düzenler. Sitemizi tanıtıcı unsurlar koyar. Youtube üzerinden de üye çekmemize ön ayak olabilir. Misal örnek veriyorum. Buluşmalardan vidyolar bu kanalda yayınlanabilir. Onun dışında faydalı konuları içeren mesela dün gece Volkan ' ın paylaştığı pancar sökme makinasını kendi kendine tamir ettirme gibi yani faydalı şeyler konulabilir. Bir başka örnek Ömer arkadaşımızın TLA kalibrasyon vidyosu. Yani bunlar çoğaltılabilir. Bu tarz vidyolar gönüllü arkadaşlarımız tarafından çekilir. Dilerse kendileri veya bu işten sorumlu arkadaş sitemizi ve üyemizide tanıtçak unsuları vidyoya ekleyerek paylaşır. Bu şekilde diğer kanallardan da aktif üyeler çekilebilir. Mesela Facebook üzerindeki sayfamızdan da günlük yeni ilgi çekici aktif konular paylaşılabilir. Böylece oradan takip eden ve sitede aktif olmayan üyelerde konulara çekilebilir. Yani bu daha da dallandırılabilir. Buluşmalar konusuna gelirsek. Buluşmalar gerçekten sitemiz içinde etkileşim için çok güzel şeyler. Buluşmalara katılan arkadaşlar daha samimi muhabbetler kuruyor. Böylece konular arasında takip ve yorumlar daha çok artıyor. Bu gruplaşma gibi görülebilir. Ama gerçekten etkileşimi arttırıyor. Bu şekilde bölgesel küçük çaplı buluşmalar iyi olacaktır. Bu daha sonra genel organizasyonlar ile daha da pekişir. Mesela Trakya grubu daha büyük bir organizasyon ile diğer arkadaşlarımızla tanışır. Bu sefer etkileşim daha da artar. Yani bunu gruplaşma olarak görmeyelim. Sosyal bir bağ kurmada ilk adımlar diye düşünelim. Bu yarın 5 kişi arasındaki etkileşimden 20 kişi arasındaki bir etkileşimi ve daha da artarak devam eden bir olaya dönüşebilir. O yüzden bu tarz organizasyonlara mümkün olduğunca üyelerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Biz katılmıyoruz diye bizi dikkate almıyorlar diye düşünmesinler. Sadece bu tarz etkileşimler iletişimi daha da arttırıyor. Tabi ki herkesin imkanları ve vakitleri uymayabilir. Ama elimizden geldiğince katılıma faydalı olmaya çalışalım ve çekinmeyelim. Bazılarımızın okulları ve işleri olabiliyor. Onlarıda hoşgörmeliyiz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Forumdaki Sessiz Çoğunluk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt