PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Gdo-Tavuk Meselesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1043050" data-attributes="member: 74139"><p>Niye mi üretemiyoruz? Bugün nelerle uğraştığımız ortada. İnşaatlar yapıyoruz biz kıskanılası, köprüler, yollar, gökdelenler AVMler. Çok para var bu işlerde. Son 15 yıldaki inşaat piyasasına bir bakın. ülkenin ekonomisinin temel motoru inşaat-emlak sektörü. Bu da bir görüş. Bu görüşün doğru olduğunu savunanlar belki şu an %60tır. Belki daha fazla. Benimki de bir görüş. Ben onaylamıyorum. İnanmadığım bir yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm.</p><p> GDOnun üretilmesi Genetik mühendisliğinin işidir. Genetik Mühendisliği ise dünyada oldukça yeni bir alandır. Türkiyede şu anda bu alanda yetişmiş eleman yoktur. Olanlarında çalışma alanı yoktu. Bundan 12 yıl önce burayı kazanan bir öğrencimiz bunu söylüyordu. GDOlu üretime gelince. bu bana göre doğru bir mantık değil. Birileri dünyayı ifsad ediyorsa, biz de edelim süper güç olalım gibi bir anlayış, benim anlayışıma uymaz. Fare geni olan bir mısır yemek ister misiniz? Ya da Domuz geni olan bir soya?</p><p>Yukarıda da belirttiğim gibi benim ölçülerim Kuran ve sünnet. Bu ayet ve hadislerden anladığım da bu.</p><p>GDOya izin verenlere, vermiş olanlara, vereni onaylayanlara hakkımı helal etmiyorum.</p><p></p><p>Geriye hibrit tohumlar kalıyor. ben onlara karşı olmadığımı defalarca belirttim. Bu konuda yapılanlar var. Tohum ıslahı ve melezlemeler sınırlı da olsa devam ediyor, yapılması gerekenler de bu. hayvancılıkta da böyle. Angus, Simental, Şarole, veya bunların melezlerini beslemeliyiz. Mucize Buğday konusunda bir ironi yapmıştım bu konuda. Damızlık ithalatına karşı değilim. Yeni çeşitlere kapıyı kapatalım falan demiyorum. Hibrit olur diyorum. GDOya karşıyım. Dana ve et ithal ediyoruz. Et ithal ediyoruz et, et. buna karşıyım ben buna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1043050, member: 74139"] Niye mi üretemiyoruz? Bugün nelerle uğraştığımız ortada. İnşaatlar yapıyoruz biz kıskanılası, köprüler, yollar, gökdelenler AVMler. Çok para var bu işlerde. Son 15 yıldaki inşaat piyasasına bir bakın. ülkenin ekonomisinin temel motoru inşaat-emlak sektörü. Bu da bir görüş. Bu görüşün doğru olduğunu savunanlar belki şu an %60tır. Belki daha fazla. Benimki de bir görüş. Ben onaylamıyorum. İnanmadığım bir yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm. GDOnun üretilmesi Genetik mühendisliğinin işidir. Genetik Mühendisliği ise dünyada oldukça yeni bir alandır. Türkiyede şu anda bu alanda yetişmiş eleman yoktur. Olanlarında çalışma alanı yoktu. Bundan 12 yıl önce burayı kazanan bir öğrencimiz bunu söylüyordu. GDOlu üretime gelince. bu bana göre doğru bir mantık değil. Birileri dünyayı ifsad ediyorsa, biz de edelim süper güç olalım gibi bir anlayış, benim anlayışıma uymaz. Fare geni olan bir mısır yemek ister misiniz? Ya da Domuz geni olan bir soya? Yukarıda da belirttiğim gibi benim ölçülerim Kuran ve sünnet. Bu ayet ve hadislerden anladığım da bu. GDOya izin verenlere, vermiş olanlara, vereni onaylayanlara hakkımı helal etmiyorum. Geriye hibrit tohumlar kalıyor. ben onlara karşı olmadığımı defalarca belirttim. Bu konuda yapılanlar var. Tohum ıslahı ve melezlemeler sınırlı da olsa devam ediyor, yapılması gerekenler de bu. hayvancılıkta da böyle. Angus, Simental, Şarole, veya bunların melezlerini beslemeliyiz. Mucize Buğday konusunda bir ironi yapmıştım bu konuda. Damızlık ithalatına karşı değilim. Yeni çeşitlere kapıyı kapatalım falan demiyorum. Hibrit olur diyorum. GDOya karşıyım. Dana ve et ithal ediyoruz. Et ithal ediyoruz et, et. buna karşıyım ben buna. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Gdo-Tavuk Meselesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt