PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Gelir Gider Ürün Makine ve Çalısan kayıtlarımız için yazılım önerisi ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Deliorman" data-source="post: 899077" data-attributes="member: 35326"><p><strong>Ynt: Gelir Gider Ürün Makine ve Çalısan kayıtlarımız için yazılım önerisi ?</strong></p><p></p><p>Fehmi Bey ve Hermiyas ( Murat Bey ?)</p><p></p><p>Tarımsal alanda birim maliyet hesabı önemli bir nokta. Eklemiş olduğunuz excel dosyası işyerimde filtreye takıldığından olsa gerek bağlantıyı göremiyorum,Fakat yorumları okuduktan sonra az çok tahmin etmeye çalıştım , yararlı ve yeterli olduğunu düşünüyorum daha bir ileri yarayışlı hali bu excel verilerini kullanarak access üzerinden iyi kıyas tabloları ve analizler oluşturulabilir.</p><p>Fehmi Bey ' in bahsettiği kurumsal kaynak planlaması (ERP) programları, ki çalıştığım fabrikada oldukça gelişmiş modülleri bulunan iyi bir örneğini kullanıyoruz, çiftçilik gibi değişkenlerin oldukça fazla olduğu standardize edilemeyen uygulamaları barındıran bir alanda pek yararlı olamayacağını düşünüyorum.En basitin örnek ile kullanılan gübre miktar - çeşit ve uygulama sıklığından , herbisit - pestisit çeşit miktarına kadar yıla ve ürüne bağlı uygulamalar barındırıyor.</p><p></p><p>Diğer bir husus hesaplama kısmında ,</p><p>-Peki dedim, tarlanın icarını, yağmurlamaları değiştirirken ki işciliklerinizi maliyetine ekledin mi!?</p><p>Bahsi geçen giderler, Fırsat maliyeti hesaplamasına dahil edilir ,çünkü kişi işletmenin sahibi bir yandan da özsermayesidir.Eksik olan kısım ise bahsettiğiniz üzere amortisman - bakım giderleridir ve aile fertleri işçilik giderleride kağıt üzerinde katılabilir fakat yasal dayanağı yoktur.</p><p></p><p>Siz fırsat maliyetinide hesaplamışsınız.</p><p>-Sen oturduğun yerde tarlanı 50 dekarı icara wersen 7.500TL net para kalırdı artı, icara werdiğine yağmurlama değişimine gitsen oradan da bir 1500-2500TL gelirdi, ekmeden zaten 10.000TL kazanma şansın warken nasıl zarar etmemişsin sen dedim....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Deliorman, post: 899077, member: 35326"] [b]Ynt: Gelir Gider Ürün Makine ve Çalısan kayıtlarımız için yazılım önerisi ?[/b] Fehmi Bey ve Hermiyas ( Murat Bey ?) Tarımsal alanda birim maliyet hesabı önemli bir nokta. Eklemiş olduğunuz excel dosyası işyerimde filtreye takıldığından olsa gerek bağlantıyı göremiyorum,Fakat yorumları okuduktan sonra az çok tahmin etmeye çalıştım , yararlı ve yeterli olduğunu düşünüyorum daha bir ileri yarayışlı hali bu excel verilerini kullanarak access üzerinden iyi kıyas tabloları ve analizler oluşturulabilir. Fehmi Bey ' in bahsettiği kurumsal kaynak planlaması (ERP) programları, ki çalıştığım fabrikada oldukça gelişmiş modülleri bulunan iyi bir örneğini kullanıyoruz, çiftçilik gibi değişkenlerin oldukça fazla olduğu standardize edilemeyen uygulamaları barındıran bir alanda pek yararlı olamayacağını düşünüyorum.En basitin örnek ile kullanılan gübre miktar - çeşit ve uygulama sıklığından , herbisit - pestisit çeşit miktarına kadar yıla ve ürüne bağlı uygulamalar barındırıyor. Diğer bir husus hesaplama kısmında , -Peki dedim, tarlanın icarını, yağmurlamaları değiştirirken ki işciliklerinizi maliyetine ekledin mi!? Bahsi geçen giderler, Fırsat maliyeti hesaplamasına dahil edilir ,çünkü kişi işletmenin sahibi bir yandan da özsermayesidir.Eksik olan kısım ise bahsettiğiniz üzere amortisman - bakım giderleridir ve aile fertleri işçilik giderleride kağıt üzerinde katılabilir fakat yasal dayanağı yoktur. Siz fırsat maliyetinide hesaplamışsınız. -Sen oturduğun yerde tarlanı 50 dekarı icara wersen 7.500TL net para kalırdı artı, icara werdiğine yağmurlama değişimine gitsen oradan da bir 1500-2500TL gelirdi, ekmeden zaten 10.000TL kazanma şansın warken nasıl zarar etmemişsin sen dedim.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Gelir Gider Ürün Makine ve Çalısan kayıtlarımız için yazılım önerisi ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt