PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Genç biçerdöver operatörlerinin ustalardan öğreneceği çok şey var hala...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="pamukçu" data-source="post: 223290" data-attributes="member: 2422"><p><strong>Ynt: Genç biçerdöver operatörlerinin ustalardan öğreneceği çok şey var hala...</strong></p><p></p><p>Yine Hasköy-Ürünlü arası bir yerdeydi... 200-300 m önümde bir cs gidiyordu, onun 200-300 m önünde karşı yönden bir araç geliyordu... Genç bir arkadaş kullanıyordu cs yi muhtemelen yeni yeni başlamış kullanmaya makineyi... sağ tarafta geniş bir yol girişi olmasına rağmen bize yol vermeyi beklemeden hızlıca sola döndü... tam döndüğü yerde yol alçalıyor... hızlıcada girince tabla oturdu, arka tekerler havada... yolunda karşı yönden geliş istikametini kapadı... İndim baktım... geri gelmeye çalışıyor ama olmuyor, tabla tutuyor, ileriye zaten gitmiyor... Meğer depo neredeyse buğday doluymuş... 150-200 mt önündede bir Same tarla yolunda gidiyor... Arkadaş depoyu boşalmaya uğraşmamış depoda götürüyor, yeniden biçmeye başlayıp depo tam dolunca boşaltacak... ne yapacağını bilemiyor... taneyi boşaltmaktan başka çare olmayacağını söyledim... yaktı tepedeki döner lambaları... Same geldi zor zahmet helezona yanaştı...(yer çok müsait değil) taneyi boşaltmaya başlayınca kendiliğinden indi arkası... geri geldi daha doğru bir yer seçip oradan geçti... orada ona şunu söyledim... tarlayı bitirdiğinde ne olursa olsun boşalt römorka taneyi 50-100 m gidecek bile olsan biçerdövere taşıtma yükü... en ufak bir kasisten bile geçecek olsan makinenin kendi ağırlığı farklı, 4000-5000 kg lık yükle birlikte olan ağırlık farklı... eğimli inişlerde daha kötü sonuçlarada yol açabilir... eğimli yerler biçerkende iyice dolmasını bekleme uygun bir yerde boşalt taneyi... umarım kulağına küpe olur söylediklerim...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pamukçu, post: 223290, member: 2422"] [b]Ynt: Genç biçerdöver operatörlerinin ustalardan öğreneceği çok şey var hala...[/b] Yine Hasköy-Ürünlü arası bir yerdeydi... 200-300 m önümde bir cs gidiyordu, onun 200-300 m önünde karşı yönden bir araç geliyordu... Genç bir arkadaş kullanıyordu cs yi muhtemelen yeni yeni başlamış kullanmaya makineyi... sağ tarafta geniş bir yol girişi olmasına rağmen bize yol vermeyi beklemeden hızlıca sola döndü... tam döndüğü yerde yol alçalıyor... hızlıcada girince tabla oturdu, arka tekerler havada... yolunda karşı yönden geliş istikametini kapadı... İndim baktım... geri gelmeye çalışıyor ama olmuyor, tabla tutuyor, ileriye zaten gitmiyor... Meğer depo neredeyse buğday doluymuş... 150-200 mt önündede bir Same tarla yolunda gidiyor... Arkadaş depoyu boşalmaya uğraşmamış depoda götürüyor, yeniden biçmeye başlayıp depo tam dolunca boşaltacak... ne yapacağını bilemiyor... taneyi boşaltmaktan başka çare olmayacağını söyledim... yaktı tepedeki döner lambaları... Same geldi zor zahmet helezona yanaştı...(yer çok müsait değil) taneyi boşaltmaya başlayınca kendiliğinden indi arkası... geri geldi daha doğru bir yer seçip oradan geçti... orada ona şunu söyledim... tarlayı bitirdiğinde ne olursa olsun boşalt römorka taneyi 50-100 m gidecek bile olsan biçerdövere taşıtma yükü... en ufak bir kasisten bile geçecek olsan makinenin kendi ağırlığı farklı, 4000-5000 kg lık yükle birlikte olan ağırlık farklı... eğimli inişlerde daha kötü sonuçlarada yol açabilir... eğimli yerler biçerkende iyice dolmasını bekleme uygun bir yerde boşalt taneyi... umarım kulağına küpe olur söylediklerim... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Genç biçerdöver operatörlerinin ustalardan öğreneceği çok şey var hala...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt