PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="uğur22" data-source="post: 1032806" data-attributes="member: 65268"><p>Arıcılık kayıt sistemi yani AKS ye kayıtlı olmak gerekiyormuş.O da il veya ilçe tarımdan yapılıyor.Bu arada arıcı birliklerine kayıt gerekiiyormu bilemiyorum.Bu arada bende bende 30 bin lira için müracat etmeyi düşünüyorum.Ama o kadar sacma ,tek bir örnek projeyi dayatmışlar ki konuya azıcık hakim bir arıcı arkadaş verilen hibe nin tamamen boş ve sacma olduğunu anlayacaktır .Yazıktır harcanan paraya.Kısaca sacmalıklardan bir kaçı.40arılı kovan. Her bölgenin arısı farklıdır .Trakya,Muğla,kafkas.Karniyol italyan.bunlar hepsi kendi bölgelerinde verimli oluyor yani o çevreye uyumlu.Verilecek bu arılar bir kaç arı satıcısını veya aracıyı zengin edecektir .Seneye yarısı dahi çıkamayacakları gibi bal da alamayacaklar.Elektrikli sağım makinası.Kardeşim adam elektriği merada nerede bulacak.Bu arıcılık nerede yapılır.Hadi bir elektrik motorunuda arıcı cebinden alsın.Fakat bu arısı fazla olan kişiler için gerekli.40dönüm tarlası olan çiftçiye biçer vermek gibi birşey.İddia ediyorum 5000 lira civarında ki bu bal süzme makinası ilk yıl hiç kullanılmayacak ikinci yılda eskiden arıları olan arıcılar belki kullanabilirler.İki yılın sonundada Bin liraya satmaya kalkacaklar ama nafile.Bedava I00 kg arı peteği verilecek .Fakat bu arlar kendi yiyeceği balı dahi yapamazlarken 1300,1500 boş kabartılmamış peteği 10 yılda dolduramazlar.Çünkü arıcılar kabartılmış peteği defalarca kullanırlar..Siz yemek yerken her öğün hep yeni tabak mı kullanırsınız.Boşa gitti 3000 tl..Şöyle yapılsaydı daha sağlıklı olabilirdi..Hibe isteyen arıcılara istekleri doğrultusunda talepler toplanır ya tek elden yada piyasa araştırmasına göre tedarik edilebilirdi.Yazık arıcılık konusunda verilecek hibeye.Bende müracat etmeyi düşünüyorum fakat daha sonraki hibelerde ,daha önceden almışsın demelerinden korkuyorum..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="uğur22, post: 1032806, member: 65268"] Arıcılık kayıt sistemi yani AKS ye kayıtlı olmak gerekiyormuş.O da il veya ilçe tarımdan yapılıyor.Bu arada arıcı birliklerine kayıt gerekiiyormu bilemiyorum.Bu arada bende bende 30 bin lira için müracat etmeyi düşünüyorum.Ama o kadar sacma ,tek bir örnek projeyi dayatmışlar ki konuya azıcık hakim bir arıcı arkadaş verilen hibe nin tamamen boş ve sacma olduğunu anlayacaktır .Yazıktır harcanan paraya.Kısaca sacmalıklardan bir kaçı.40arılı kovan. Her bölgenin arısı farklıdır .Trakya,Muğla,kafkas.Karniyol italyan.bunlar hepsi kendi bölgelerinde verimli oluyor yani o çevreye uyumlu.Verilecek bu arılar bir kaç arı satıcısını veya aracıyı zengin edecektir .Seneye yarısı dahi çıkamayacakları gibi bal da alamayacaklar.Elektrikli sağım makinası.Kardeşim adam elektriği merada nerede bulacak.Bu arıcılık nerede yapılır.Hadi bir elektrik motorunuda arıcı cebinden alsın.Fakat bu arısı fazla olan kişiler için gerekli.40dönüm tarlası olan çiftçiye biçer vermek gibi birşey.İddia ediyorum 5000 lira civarında ki bu bal süzme makinası ilk yıl hiç kullanılmayacak ikinci yılda eskiden arıları olan arıcılar belki kullanabilirler.İki yılın sonundada Bin liraya satmaya kalkacaklar ama nafile.Bedava I00 kg arı peteği verilecek .Fakat bu arlar kendi yiyeceği balı dahi yapamazlarken 1300,1500 boş kabartılmamış peteği 10 yılda dolduramazlar.Çünkü arıcılar kabartılmış peteği defalarca kullanırlar..Siz yemek yerken her öğün hep yeni tabak mı kullanırsınız.Boşa gitti 3000 tl..Şöyle yapılsaydı daha sağlıklı olabilirdi..Hibe isteyen arıcılara istekleri doğrultusunda talepler toplanır ya tek elden yada piyasa araştırmasına göre tedarik edilebilirdi.Yazık arıcılık konusunda verilecek hibeye.Bende müracat etmeyi düşünüyorum fakat daha sonraki hibelerde ,daha önceden almışsın demelerinden korkuyorum.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt